bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rebel

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Prep (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:52

Vaša cena: 13,50 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 3,40 € (zľava 20%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rebel

Začiatok novej série návykových románov, v ktorých jediné, čo je nebezpečnejšie ako samotní študenti, sú ich tajomstvá…

Vitajte na prestížnej súkromnej škole Sandover, kde sa po chodbách prechádzajú samí delikventi a nikomu sa nedá dôverovať. V internátnej škole pre bohatých rebelov sa ocitá aj R. J., samotársky hacker, pre ktorého bude posledný ročník peklo. R. J. vie, že na snobskú školu nepatrí, a preto nemá zmysel hľadať si tu kamarátov... pokým nestretne krásne dievča v lese pri kampuse. Sloane má ostrý jazyk a správanie ľadovej princeznej, čo ho zaujme, a rozhodne sa tú neprístupnú krásku zbaliť. Má to však háčik. Sloane je riaditeľova dcéra. Zakázané ovocie. Ibaže R. J. nie je typ, ktorý dodržiava pravidlá. Túži po nej tak veľmi, že by pre ňu aj zomrel. Pokiaľ ho rovno nezabije jej bývalý frajer. Samozvaný kráľ Sandoveru je totiž ochotný ísť aj cez mŕtvoly, aby sa svojho protivníka zbavil. Ak chce R. J. prežiť na súkromnej škole a získať si Sloanino srdce, musí si istých ľudí nakloniť na svoju stranu – a to rýchlo.

Z anglického originálu MISFIT (Elle Kennedy Inc., USA 2022) preložila Klára Kruteková.

Detaily o knihe

Názov: Rebel

Originálny názov: Misfit (Prep #1)

Objednávací kód DY205811

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobrý začiatok série. (jedna_zenska, 26.4.2024) Odpovedať

priemerná kniha
To, že Elle Kennedy vie skvelo písať, sme sa presvedčili už v sériách Off-Campus a Briar U, ktoré zbožňujem. Preto som sa tešila na jej ďalšiu sériu, tentokrát z prostredia elitnej chlapčenskej školy, plnej delikventov. Ale musím byť úprimná, ak by to nebola Elle, po takejto téme by som už nesiahla, takže… Prvá vec, ktorá ma nesmierne iritovala bola oslovenie “pipka”. Pipka sem, pipka tam, každá žena bola “pipka”. A druhá, také tie tínedžersko-detinské konverzácie, ktoré proste sem-tam prišli, ale… … ako začiatok série je toto naozaj fajn rozbeh. Načrtlo sa tu veľa, naaaozaj veľa, rôznych vedľajších línií, postavy sú každá svojská, každá má niečo TO svoje, čo chcete odhaliť a keďže sa v celej knihe striedajú pohľady všetkých postáv (nie len našej hlavnej dvojice), bude vás to baviť, verte mi. Moje pocity sú síce trošičku zmiešané, asi to bude tým, že tento flegmatický hacker ma na prvú vôbec nezaujal. Nebol pre mňa tá správna hl.postava, ale musím povedať, že jeho dialógy a reakcie boli skvelé. Taktiež flirt, neokukaný a svieži, bavil ma. Ale Rebel? Nie som si istá či pomenovanie “rebel” vystihuje R.J.-ovu postavu. Ďalšia vec, ktorú chcem vyzdvihnúť, bolo budovanie priateľstva medzi chlapcami. Ja tie ich maskulínne kolektívy proste môžem. A super koniec, ktorý navnadí na ďalšiu časť. Nie, že by sme to nečakali, ale aj tak som nesmierne zvedavá, čo to bude ďalej. Chcem vysvetlenia! A dočkáme sa ich čoskoro, v 2.časti pod názvom ~Darebák~, ktorá vychádza už 6.6.!

Rebel (Kristína Rydlová, 4.4.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Rebel je prvý diel autorkinej pomerne novej série Prep z prostredia elitnej strednej školy pre problémových žiakov. Na túto knihu som počula rôzne názory a priznám sa, že som sa do nej púšťala s určitými obavami, no nakoniec to vôbec nebolo zlé. Áno, autorkine hokejové romance už (pre mňa) navždy zostanú top a asi ťažko ich niečo prekoná, no mne sa páčil aj Rebel, hoci to bol o niečo odlišný príbeh, ako sme u Elle zvyknutí. V knihe Rebel je hneď niekoľko rozprávačov, čoho som sa trochu bála (jednak kvôli tomu, či sa nebudem v deji strácať, jednak preto, či dostanem nejaký ucelený príbeh), no nakoniec sa mi to k príbehu hodilo a bola som rada, že sme získali hneď niekoľko pohľadov na dané udalosti a že sme mohli viacerým postavám "nakuknúť" do hlavy a dozvedieť sa o nich viac. Z Sandover Prep som mala zo začiatku zmiešané pocity, predsa len, chodili sem pekní výrastkovia a prostredie školy mi prišlo trochu toxické, no čím viac som spoznávala jednotlivých žiakov, tým viac som zisťovala, že mnohí z nich majú aj druhú, citlivejšiu stránku a vo svojom vnútri zápasia s nejedným problémom, a tak som im dokázala lepšie pochopiť. Mnohých z nich som si dokonca obľúbila.  Prvý diel série sa venuje hlavne Sloanne a RJ-ovi. RJ vyrastal len s mamou, s ktorou však nemal až taký blízky vzťah. Aby ich uživila, neustále pracovala a vo voľnom čase striedala jedného muža za druhým, takže RJ bol väčšinu svojho života odkázaný len sám na seba. Teraz mu zo dňa na deň oznámi, že sa ide vydávať, zrazu má nevlastného otca a brata, musí sa presťahovať a ešte aj nastúpiť do novej školy. Bol presvedčený, že na škole dlho nevydrží, no postupne zisťuje, že sa mu tam vlastne páči, zbližuje sa s bratom, nadväzuje nové priateľstvá a nachádza lásku. Sloanne bola riaditeľovou dcérou, od ktorej mali chalani prísny zákaz držať ruky ďalej. Tiež to nebolo žiadne neviniatko, mala podrezaný jazyk a nenechala si skákať po hlave. Na jej pleciach však bola veľká záťaž, súvisiacu s nedávnou nehodou jej sestry, ktorá poznačila celú rodinu. Sloanne si za celú vec kládla vinu, trápili ju výčitky svedomia a ešte k tomu sa naštrbil jej vzťah s otcom, ktorý ju na všetky problémy nechal samú. O ostatných postavách (predovšetkým Fenn, Silas, Lawson) sa nebudem viac rozpisovať. Autorka tu z ich životov už niečo naznačila, tak predpokladám, že dostanú svoje vlastné príbehy. Romantická linka sa mi páčila. RJ a Sloanne boli z podobného cesta a dobre sa k sebe hodili. Ich vzťah nebol jednoduchý, v ceste im stálo dosť prekážok, a tak on museli poriadne zabojovať. Po odhalení na poslednej strane epilógu som veľmi zvedavá na druhý diel.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Takže sme si na čistom...“ povedal riaditeľ, keď odložil šálku. „Hackerstvo ani žiadny iný typ agresívneho a podvodného správania tu netolerujeme. Očakávame od všetkých našich študentov bez rozdielu, že budú stelesňovať naše hodnoty ako dôstojnosť, rešpekt a úprimnosť. Sandover je druhá šanca. A pre mnohých aj posledná.“ Premeral si ma. „Ako s touto druhou šancou naložíte, je už na vás. No pokiaľ ste tu, ste povinný dodržiavať naše pravidlá.“
Ehm. Celý čas, ako mi rozprával, čo bude a nebude tolerovať, som si bol celkom istý, že len trepe. Trochu som si ich preklepol a nahliadol do školských záznamov. Nadobudol som z nich silný pocit, že byť vykopnutý zo Sandoveru je takmer nemožné. Takže Tresscott mi môže o pravidlách a zodpovednosti drístať, koľko chce. Ja viem svoje. Títo sandoverskí chalani si môžu robiť, čo len chcú. Neexistuje nič, čo by nuly na šeku nevyriešili. Mamičky a ocinkovia sa plesnú po vrecku a všetko je zabudnuté. Taká je odveká pravda – bohatstvo je imúnne voči následkom.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x