bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Trnko Strelko

Vydavateľ: Senajová Katarína (Katarína Senajová Publishing)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:76
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:03

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Trnko Strelko

Trnko býva so svojimi rodičmi a súrodencami v Južnej, ktorú obklopuje hlboký les. Zo všetkého najviac sa túži stať odvážnym hrdinom – lukostrelcom, až presvedčí ocka, aby mu pomohol vyrobiť si vlastný luk.
Podarí sa mu splniť si svoj sen?

Detaily o knihe

Názov: Trnko Strelko

Objednávací kód NA652252

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hana (Hana Smažáková, 11.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náš hlavní hrdina se jmenuje Trnko a se svou rodinou žije v příměstské části, které se říká Južná a je obklopena lesy. Každý, kdo žije v této čtvrti má jméno podle nějakého plodu. Jeho spurozenci se jmenovali Borinla, Čučotinka a Černičko. S Trnkem a jeho sourozenci zažíváme různá dobrodružství spojená s lukem. Trnko by se chtěl stát Robinem Hoodem nebo spíše lukostřelcem, a tak spolu s otcem vyrobí luk, na kterém se pak náš hrdina učí v lese střílet. Ale nemyslete si, Trnko a všechny děti z Južnej chodí do školy, tak s nimi zažijeme i kousek s tohoto prostředí. Splní se Trnkovi jeho sen a stane se též výborným lukostřelcem jako byl Robin Hood? Tuto knihu jsem četla svému prckovi vždy před spaním a musím říct, že prcek byl nadšený. Kniha obsahuje i ilustrace, které si autorka sama namalovala, což smekám klobouk. Moje malby vypadají jako obrazky 3leteho dítěte. Líbilo se mi, že můj syn opravdu poslouchal, že ho příběh zaujal, protože to moje škvrně je náročný čitatel a věřím, že se k této knize ještě mile rád vrátí.

Aj vy ste v detstve túžili po konkrétnej hračke? (Erika Bančanská, 10.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Trnko býva so svojimi rodičmi a súrodencami Černičkom, Borinkou a Čučorinkou v prímestskej štvrti Južná. Tak ako každé dieťa aj on má svoj veľký sen. Chce sa stať lukostrelcom. Našťastie má veľmi zručného ocka, ktorý mu luk vyrobí a jeho mama mu dokonca ušije tulec na šípy. A tak sa začne jedno veľké dobrodružstvo. Trnko býva veľmi blízko lesa. A práve tam chodí nádejný lukostrelec trénovať. Čoskoro sa v ich škole koná deň hier a súťaží. A jednou z nich je aj súťaž v lukostreľbe. Napriek tomu, že Trnko ešte nikdy na terč nestrieľal, do súťaže sa prihlási. Nebudem vám prezrádzať na ktorom mieste Trnko skončil, ale bolo to celkom napínavé. Na začiatku knihy je nakreslená mapa Južnej a pár viet o Trnkovi a potom nasleduje 8 kapitol, ktoré na seba nadväzujú. Každá kapitola má svoju ilustráciu. Ako ste si všimli už na začiatku, deti z Južnej majú mená podľa ovocia. V knihe sa stretnete aj s Malinočkou, Ringlotkom a Marhuľkom. Priznám sa, že na tie mená som si musela chvíľu zvykať. Knižka má šikovný formát, vhodný do detských ručičiek. Počet strán je tiež primeraný.

Trnko (Val, 7.9.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mladá, šikovná a kreatívna žienka si po dlhšom čase vydala knižku. Po dilógii Mágia splnu( čítala som iba prvú časť), ktorá bola venovaná dievčatám,mojim odhadom od 10 rokov, sa tentoraz autorka zamerala na chlapcov nižšej vekovej kategórie. Ilustrovanù knižočku samotnou autorkou by som odporučila najmä deťom,ktoré už zvládnu čítať samé. Dobrodružstvo Trnka Strelka si tak nielen chlapci môžu užiť lepšie. Ako som už spomínala, Senajová knižku nielen napísala, ale aj ilustrovala. Okrem farebných ilustrácií k deju, tu nájdeme aj nakreslené vetvičky trniek ako predely v texte a na samom začiatku knižky jednoduchú, pre deti prehľadnú mapu Južnej-dedinky, odkiaľ pochádza Trnko a húf detí so zvláštnymi, prevažne ovocnými menami. Toto autorka vysvetlila v úvodnej kapitole s názvom O TRNKOVI. Pekne spojila reálny svet v meste,kam deti chodili do školy, s ľahkým fantastičnom( deti z Južnej žijú pri lese, majú zvláštne mená a nemajú mobily :D niežeby deti z mesta v príbehu po ruke tieto pekelné závislácke mašinky mali).... možno to Katarína ani s “príchuťou” fantasy nemala v úmysle napísať, ale na mňa to naozaj miestami pôsobilo až magicky. Samotná knižka o Trnkovi je rozdelená do ôsmich,na seba nadväzujúcich príbehov (+predstavenie hlavného hrdinu v samostatnej predkapitole). Prvým príbehom je Trnkova túžba… Ako je už z názvu zrejmé, chlapča túži po luku. Autorka vytvorila “rozprávku” o túžbe dieťaťa, o procese ako sa k vysnívanej “ hračke” Trnko dostane, ale napríklad aj o zážitkoch Trnka, ktoré vďaka zhmotnenému snu zažije. S priateľmi a súrodencami zdieľa svoju radosť a zažíva s nimi aj malé dobrodružstvo. Na záver však žiaľ musím spomenúť pár chybyčiek, čo pri jazykovej úprave ušlo pozornosti. Nerada na chyby poukazujem( sme ľudia, nikto nie je neomylný), no stojím si za tým, že na detských knihách by sme si mali dať záležať. Deti nasávajú vedomosti ako špongia. Preto by si mali osvojovať náš krásny jazyk z bezchybných kníh. Chýb v texte naozaj nie je veľa, avšak nesprávne použité slovo von/vonku si už všimla aj Pauli ( v niektorých regiónoch sa to nesprávne používa bežne)a to má za sebou len prvý ročník.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x