bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krvavý mesiac

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:520
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krvavý mesiac

BORIS FARKAŠ číta z knihy KRVAVÝ MESIAC:

Harrymu sa rozpadol celý život a jediný únik nachádza na dne pohárika. Odcestuje do Los Angeles, kde je odhodlaný upiť sa na smrť. Namiesto toho však pomôže staršej filmovej herečke Lucille uniknúť pomste drogového kartelu. Tá mu na oplátku poskytne prístrešie, spoločnosť a oblek na mieru.

Medzitým v Osle je známy realitný magnát podozrivý z vraždy dvoch dievčat. Katrine Brattová sa márne dožaduje spolupráce s Harrym, ktorého jej nadriadení považujú za skrachovaného alkoholika. Podozrivý magnát sám vyhľadá Harryho pomoc a on sa jeho ponuku rozhodne prijať. Ak prípad vyrieši, získa bonus, ktorým splatí Lucillin dlh Mexičanom.

Harry sa vracia do Nórska a vytvorí tím zo starých známych. Osloví priateľa z detstva, ktorý predáva kokaín, skorumpovaného policajta a psychológa chorého na rakovinu.
Mexičania mu dali na splatenie dlhu desať dní. Hodiny tikajú a nad Oslom má vyjsť krvavý mesiac.

Z nórskeho originálu preložil Jozef Zelizňák.

Detaily o knihe

Názov: Krvavý mesiac

Originálny názov: Blodmane

Objednávací kód NA205755

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najnovšia Nesbovka s Harrym Holeom (Janka, 1.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam všetkým milovníkom severských krimi a série Harryho Holea. Nesbo opäť nesklamal, štýl, akým píše, známe postavy a Oslo, ktoré už všetci dobre poznáme z jeho kníh a popritom smutný životný príbeh Harryho na pozadí sériovej vraždy (démoni minulosti ho neustále prenasledujú), ktorú vyšetruje paralelne s políciou. Kniha má síce vyše 500 strán, napriek tomu sa číta naozaj rýchlo. Možno ten začiatok sa trochu rozbieha, hlavne tá časť z USA je ťažkopádnejšia, ale dej sa veľmi rýchlo rozvinie a udalosti naberajú rýchly spád a dramatickosť. Určite odporúčam a teším sa na ďalšie "Nesbovky".

Skvelé! (Katarína, 4.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
S Jo Nesbøm som mala vynikajúci vzťah vlastne už od samého začiatku a nepodarilo sa mi naraziť na knihu, ktorá by mi vyslovene nesadla. Pri jeho novinke Krvavý mesiac tu už-už vyzeralo, že som stúpila vedľa, prvých 50 strán sa mi čítalo ťažšie, nevedela som sa do príbehu dostať, avšak poznáte to, zrazu prišiel ten povestný zlom, kedy si vyšetrovateľ uvedomí, že toto v žiadnom prípade nepôjde podľa plánu, a vy ani neviete, kam s toľkým napätím. Opäť perfektné spracovanie zložitého prípadu, ktorý dokonalo preveril Harryho možnosti, dostal ho do mnohých slepých uličiek a donútil ľutovať každý jeden krok. Na hlavnom vyšetrovateľovi mi vždy liezlo na nervy jeho neustále opíjanie sa, nevhodné spávanie a zbabelosť (rozhodne to nie je rozprávkový hrdina so samými kladnými vlastnosťami), no uvedomila som si, že práve toto z neho robí človeka z mäsa a kostí a naučila som sa akceptovať aj jeho „temné“ ja. Vrelo odporúčam milovníkom zamotaných krimi príbehov.

Nesbo (Beata Kokavcova, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bude veľmi pútavé citanie, už sa teším.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Katrine sa zadívala na mesačný cíp nad korunami stromov. Včera večer jej Arne, mladík, s ktorým už asi mesiac randila, vysvetlil, že o dva mesiace bude úplné zatmenie mesiaca, takzvaný krvavý mesiac, a mali by to osláviť. Katrine netušila, čo je krvavý mesiac, no očividne sa tento fenomén opakoval každý druhý či tretí rok. Arne jej to vysvetľoval s takým nadšením, že nemala srdce pripomenúť mu, aby neplánoval nič v časovom horizonte dlhšom ako dva týždne, veď sa sotva poznajú. Katrine sa nikdy nebála konfliktov a otvorenej komunikácie, možno to zdedila po otcovi, policajtovi z Bergenu, ktorý si získal viac nepriateľov, než má Bergen daždivých dní. Naučila sa vyberať si svoje bitky a vhodné okamihy. Až keď sa teraz zamyslela, pochopila, že na rozdiel od konfrontácie s mužom, o ktorom netušila, či s ním má budúcnosť, tu musí zabojovať. Radšej teraz než neskôr.
„Už len posledná vec,“ začala. „Môžem takto odpovedať aj na prípadné otázky na tlačovke? Aj rodičom ďalšieho dievčaťa, ktoré zabijú?“
„Čo chceš hovoriť?“
„Oznámiť, že policajný okrsok v Osle odmietol pomoc muža, ktorý odhalil a chytil troch sériových vrahov v Osle, lebo nechceme znížiť sebadôveru našich kolegov.“
Nastalo dlhé ticho. Aj hovor v pozadí stíchol.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x