bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zoznam prianí

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zoznam prianí

Chvejúce sa kolená, mravčenie v žalúdku, zrumenené líca, váhavé pohľady... To je nič v porovnaní s tým, čo cíti Sára v Adamovej blízkosti. Zdôveriť sa môže len svojmu strelenému kamošovi a babičke, v ktorých nachádza oporu. Tí veľmi dobre vedia, ako bojuje so svojimi citmi a snaží sa pred nimi ubrániť skúšané srdce.
Keď na osemnáste narodeniny dostane od babičky denník, do ktorého by si mala zapisovať svoj zoznam prianí, v hlave má iba to jediné a nedosiahnuteľné. Dávno sa zmierila s myšlienkou, že Adam navždy zostane jej platonickou detskou láskou, ktorá pretrvala do dospelosti.
Lenže čo ak je všetko inak, ako si pôvodne myslela?
Čo ak jej najtajnejšie prianie nie je také bláznivé, ako sa nazdávala?

Detaily o knihe

Názov: Zoznam prianí

Objednávací kód NA646559

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zoznam priani (Madamme.de.ludrigova, 26.4.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aký je Váš zoznam prianí? Táto krásna cukríková kniha ukrýva v sebe tak veľa. Keď sa na ňu pozriete, poviete si: ó to bude len romantika, ale kniha ukrýva v sebe oveľa viac. Je vtipná, plná lásky, vážna, ale aj smutná. Pamätáte si keď ste mali 18 rokov? Príbeh o Sáre a jej priateľstve s Timom a jej dôverný vzťah s babičkou. Im dvom sa zdôveruje so všetkým. O jej láske k Adamovi, krorý je ale najlepší kamoš jej brata. To bude teda velikánsky problém! Autorka poukazuje na to, aké je mať tak krásny kamarátsky a dôverný vzťah s babičkou. Veľa ľudí v dnešnej dobe si to vôbec neváži. Babička bola TOP. Vtipná a veľmi som si ju obľúbila. Bola som dojatá, aký mali pekný vzťah. Príbeh mal krásnu zápletku. A Adam? To sa nečudujem, že Sára bola z neho namäko. Kto by predsa nebol. Tim, jej naj kamoš bol mega kamoš a občas sa mi viacej páčil, ako Adam. Príbeh sa číta takmer sám, stránky ubiehali ako deň, keď máte voľno (akoby ste pretočili hodiny do predu). Štýl písania autorky mi veľmi sadol a tento štýl milujem. Už sa teším na ďalšiu knihu, čo si prečítam. Kniha je pre mladšie ročníky, ale aj staršie, ktoré majú v obľube tento štýl písania. Jednoduchá, ale zároveň tak krásna a dojemná kniha. Všetko do seba pasovalo a čítanie som si užila

Výborná (Alena Precechtelová, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
ZOZNAM PRIANÍ, nie to si ja nepíšem , tie moje dve priania si ľahko pamätám . ZOZNAM PRIANÍ je najnovšia knižka , ktorú napísala skvelá slovenská spisovateľka Viktória Dominová. Hoci je písané, že knižka je určená pre mládež, čo už ja dáááávno nie som, knižka sa mi veľmi páčila . Čo prežíva Sára ? Aké má radosti aj ťažké chvíle? Tak to sa dočítate v tejto skvelej knižke . Takže túto knižku odporúčam nielen mládeži, ale aj ich mamičkám a babičkám

dojemný, krásny príbeh (Klaudia Čechová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny, dojemný príbeh ktorý je stvorený na leto, dovolenky či oddych. Sára, obyčajné dievča ktoré si Vás okamžite získa. Získa si Vás úprimnou láskou voči rodičom a hlavne k babičke. Viki vytvorila brutálne kamarátske puto s Timom - je to neskutočné šťastie mať pri sebe takéhoto priateľa - dokonale šibnutého a zároveň úprimného a plného lásky. Adam, Adam kto sa má v tebe vyznať ? :D Vysielať signály, potom sa tváriť že nič, chlape čo s tebou ? Krásna slowburn romantika a potom tá chémia, mááárišku to sa dalo krájať! Veľmi mi prišlo vtipné celá tá aféra so starším bratom - presne som toto zažívala so svojím bratom tak ma potešilo že môj brat nie je vadný len je trošku ochranársky a v konečnom dôsledku je to extrémne milé :) Babička - ach, táto téma je pre mňa veľmi citlivá.. Tu si ma autorka bezpodmienečne získala, i keď som do poslednej chvíle dúfala že to skončí inak. Rodina je len jedna a pri tejto knihe som si ešte viac uvedomila aké je dôležité tráviť s nimi čas. Zavolajte alebo navštívte starých rodičov, určite ich potešíte viac ako si myslíte. Opäť sa ukázalo že tu na Slovensku máme talentované autorky, ktoré si zaslúžia viac podpory a uznania. Odporúčam všetkým, pretože táto kniha dá každému krásny odkaz.

Čistá láska (Mgr. Emília Dominová, 13.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekrásne opísaný vzťah hlavnej hrdinky k svojej babičke - hlboký, úprimný a čistý. Ukážková kniha nielen pre mladých, a to vo všetkých ohľadoch. Slušná výchova a správanie sa hlavnej hrdinky k rodičom i svojmu okoliu môže byť príručkou pre mnohých YOUNG ADULTS. Obdivujem Vikino majstrovstvo dotknúť sa čitateľa na tých najzraniteľnejších miestach. Ďalšie vynikajúce dielo na knižnom trhu, vrelo odporúčam všetkým čitateľom!

Skvelá kniha (Deni, 9.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od autorky Viky Dominovej som doposiaľ nič nečítala. Registrujem jej tvorbu a YA príbeh Zoznam prianí ma zaujal, preto som sa rozhodla dať spisovateľke šancu, keďže sa orientujem na žáner dievčenských románov. Dej sa točí okolo hlavnej hrdinky Sáry, ktorá má typický charakter nemotornej tíneďžerky. Postupom môjho veku mi takéto povahy hrdiniek vadia. Niekedy mi ich nemotornosť príde prehnaná. Asi je to tým, že ja nie som z cukru a nezakopnem o každý schod na ktorý stúpim. Z jej veku som už vyrástla, úprimne som si myslela, že na tento príbeh som už stará. Nakoniec sa karta obrátila a naplno som sa do deja ponorila. Hlavným hrdinom je frajer Adam, ktorý jazdí na motorke a často mení partnerky. Napriek jeho záletom som ho žrala rovnako ako hlavná hrdinka. Obľúbila som si aj Tima, najlepšieho kamoša Sáry a milujúcu babičku. Dej sa čítal ľahko, autorkin štýl mi skvele sadol. Páčili sa mi posolstvá v knihe a proste ten záver... Koniec ma úplne odrovnal (kto čítal viete), slzy mi tiekli potokom ako už dávno nie. Klobúk dolu. Knihu jednoznačne odporúčam!

Zoznam prianí (Val, 5.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
O všestrannom talente Viki Dominovej nebudem hovoriť. Tvrdím to vždy, keď dočítam jej knihu. A je jedno akého žánru. Táto žena dokáže napísať knihu pre mládež, aj pre ženy i chlapov. Jej fantázia je bezodná a svoje príbehy kladie na papier neuveriteľnou rýchlosťou. Viktóriin najnovší počin je určený mladým dospelým. Ide v ňom najmä o lásku v mnohých podobách. Priateľská a prvá láska, súrodenecká či rodičovská. Najkrajšia v tejto knihe bola láska medzi babkou a vnučkou. Tak silné puto, krásne opísané pri bežných činnostiach,aj tých výnimočných, pretože v mojom okolí, žiaľ, nie je bežné, že tínedžeri navštevujú svojich starých rodičov často a radi. S mojou starkou sme sa vídali málo, ale vo viacerých momentoch v knihe mi ju pripomenula. Tiež sme mali krásny vzťah a musím priznať, že pri každej časti s babkou Sáry, mi stisol smútok srdce za tou mojou :( Príbeh sa začal veľmi živo. Oslavou narodenín hlavnej hrdinky. Veľmi sa mi páčilo, že autorka zvolila pre Sáru miernu, rozvážnu, rozumnú ,trochu roztržitú a inteligentnú hrdinku, žiadnu modernú párty divu a la Barbie, práve preto sa oslava konala len v kruhu rodiny. Do rodiny patrí aj najlepší,tak trochu šialený, kamoš Timo a bratov kamarát z detstva, sirota Adam. Doňho je Sára platonicky zaľúbená. Vie o tom len milovaná babka(a Timo,ako inak)-je to ich malé veľké tajomstvo. Príbeh sa odohráva aj v škole a máme možnosť spoznať spolužiakov hlavnej hrdinky. Najmä partičku dievčat, ktoré rady znepríjemňujú život komukoľvek, kto sa im znepáči. Aj vďaka nim je príbeh pestrejší o zážitky,nehody a nepríjemnosti. Najviac ma však zaujímalo, ako to s Adamom a Sárou dopadne. Trošku ma mrzí, že čitateľom neboli dopriate aj časti z Adamovho pohľadu, avšak chápem. Zoznam prianí nie je prvoplánový láskový príbeh. Vzťah Adama a Sáry ide ruka v ruke so starosťami v škole, návštevami babičky, aj iných životných situácii a práve na tých je poukázané na rešpekt a úctu k blízkym. Autorka vie reálne opísať problémy mládeže s učiteľmi, či v kolektíve spolužiakov. Dej sa zamotáva najmä kvôli vzťahom a práve tieto zápletky boli super. Pretože predsudky a absencia komunikácie vedia veľakrát narobiť viac škody, ako jeden poriadny rozhovor od srdca a bez servítky. Na záver spomeniem okrem krásneho príbehu, ktorý má dušu, predsádky! Ja som sa nevedela vynadívať(moja 7 ročná dcérka ma vyhrešila,prečo kreslím do knihy XD- určite im venujte pozornosť)…sedia k príbehu rovnako,ako oku lahodiaca obálka. Opäť raz snímam pomyselný klobúk pred SLOVENSKOU autorkou,akou je Viki Dominová.

Krásny a dôležitý príbeh :) (Monika Ružová, 3.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na stránkach tohto young adult románu sa spájajú témy ako sú rodinné vzťahy, láska, strasti spojené so strednou školou a dospievaním a priateľstvo, ktoré si musí prejsť skúškou. Očami hlavnej hrdinky som sledovala jej vzťah(y) s rodičmi, bratom, najlepším priateľom, spolužiakmi, tajnou láskou, ktorá trvá už od detstva, no najmä s jej milovanou babičkou. V niečom som hlavnú hrdinku chápala, v niečom som jej mala chuť tresnúť vareškou po hlave, ale to je v poriadku. Je to tínedžerka, nemá byť dokonalá. Má robiť chyby, mýliť sa, má právo sa nesprávne rozhodnúť, aby sa nakoniec našla... a to všetko autorka dobre vie, pretože ju vykreslila veľmi autenticky. Celý príbeh bol krásne vyrozprávaný, aj náročnejšie témy boli opísané jednoducho a s citom. Autorka má príjemný štýl písania, stránky vďaka tomu ubiehali pod rukami veľmi rýchlo a moja myseľ potrebovala neustále vedieť, čo bude ďalej. Jediná scéna, ktorá mi tak trochu nesadla, bola šibačka. Mužské osadenstvo sa k hlavnej hrdinke nezachovalo práve najlepšie. Je pravda, že im to dala patrične pocítiť, no zároveň im na môj vkus až priveľmi rýchlo odpustila. Avšak kašľať na to, toto nebola podstata príbehu. Tá bola niekde úplne inde. Tá podstata ma citovo vyžmýkala, zlomila mi srdce, no zároveň ho aj zahojila. Už dlho som si pri ničom tak veľmi nepoplakala... Zoznam prianí je krásna kniha (nielen obsahovo, ale aj vizuálne), ktorá je vďaka svojmu emočne náročnému záveru zároveň aj smutná a bolestivá. Jednoznačne je to dôležitá knižka, ktorú by si mal prečítať každý fanúšik slow-burn romantiky a rodinných pút.

Krásny príbeh zo života (@knihopes, 26.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už hneď na začiatku ma kniha dojala svojim krásnym venovaním. Hlavná hrdinka je taký malý pochábeľ, ktorého si hneď obľúbite. Prvý krát sa s ňou stretávame na jej oslave 18. narodenín. Je tak zdravo bláznivá. Nie je teda žiadnym prekvapením, že je aprílová, čo mňa veľmi potešilo. Pravdaže blázniví ľudia sa rodia aj v iných mesiacoch, ale mi apríloví máme na to aspoň dobrú výhovorku. Zároveň je ale aj knihomoľkou, ktorá sa radšej doma zašije s knihou v ruke ako by mala ísť niekam na bujarú párty. Nebol problém sa s ňou stotožniť, pretože riešila bežné problémy mladých dievčat, keď sú si napr. neisté či sa chlapcovi, ktorý sa im páči, tiež páčia. V tomto mala veľkú podporu vo svojom rovnako bláznivom najlepšom kamošovi Timovi a tiež v milovanej babičke, ktorej sa rozhodla pomôcť splniť jej zoznam prianí. Aké priania to boli, nechajte sa prekvapiť pri čítaní. Príbeh je krásne naplnený láskou či už k svojej rodine, najlepšiemu kamošovi alebo Adamovi. Knihu som absolútne hltala, príbeh ma miestami zabával (aj preto, že hlavná hrdinka je ako magnet na trapasy), dojímal, ale musím priznať, že mi tiež zlomil srdce a riadne som si teda poplakala. Lenže ako píše aj autorka, taký je aj život, v ktorom zažívame nielen to dobré, ale aj to zlé, no bez toho zlého by sme si to dobré nevážili. Kniha je určená pre young adult, ale aj pre mňa, ako nie úplne cieľovú skupinu to bol krásny, vtipný a dojímavý príbeh s veľmi pekným posolstvom.

SKVELÁ (Alena Precechtelová, 20.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
ZOZNAM PRIANÍ, nie to si ja nepíšem , tie moje dve priania si ľahko pamätám . ZOZNAM PRIANÍ je najnovšia knižka , ktorú napísala skvelá slovenská spisovateľka Viktória Dominová. Hoci je písané, že knižka je určená pre mládež, čo už ja dáááávno nie som, knižka sa mi veľmi páčila . Čo prežíva Sára ? Aké má radosti aj ťažké chvíle? Tak to sa dočítate v tejto skvelej knižke . Takže túto knižku odporúčam nielen mládeži, ale aj ich mamičkám a babičkám

Skvelý príbeh (Mariana Ščasnovičová, 14.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V jednoduchosti je krása... A presne tak vidím aj tento príbeh. Knihu som priam hltala. Príbeh, ktorý nám autorka predstavila nie je nejaký náročný na premýšľanie a raz za čas je skvelé si niečo také prečítať. Ale na druhej strane musím priznať, že to vo mne vyvolalo neskutočné emócie. Rodina, priateľstvo, láska, závisť, oddanosť, túžba,... - toto všetko a ešte oveľa viac sa skrýva v tejto knihe. A nechýba tam ani tajný zoznam prianí. Musím sa priznať, že pri konci som si poplakala. Možno práve preto, lebo niektoré momenty človeku pripomenú aj to, čo sa stalo v jeho živote. Určite knihu odporúčam. Čítala som autorkine predošlé knihy, ale túto považujem za jej najlepšiu ;)

Zoznam prianí (Kristína Rydlová, 26.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zoznam prianí je presne taká YA jednohubka, aké mám rada - vtipná, rozkošná, romantická i emotívna. Chcela som si ju dávkovať po menších častiach, ale nešlo to. Keď som sa do nej začítala, nevedela som sa odtrhnúť. Stránky mi rýchlo utekali pod prstami, až som zrazu bola na konci. Vždy, keď čítam takýto príbeh, ma chytí nostalgia, keďže na podobných príbehoch som vyrastala. Sára je tajne zamilovaná do najlepšieho kamaráta svojho brata. Má to však háčik, vlastne niekoľko - jej brat je veľmi ochranársky a ťažko by niesol, keby jeho "malá" sestra začala randiť s o niekoľko rokov starším Adamom, ktorý má ešte k tomu povesť sukničkára striedajúceho jednu babu za druhou. Adam tiež nikdy neprejavil záujem o Sáru...až doteraz. Táto kombinácia sa mi veľmi páčila, má také svoje typické čaro (ktoré cítim aj v iných knihách podobného typu). Romantická linka bola veľmi milá a vyvíjala sa pomaly, čo mne úplne vyhovuje (hoci, aby som bola úprimná, privítala by som aj viac spoločných momentov medzi Sárou a Adamom). Pri týchto dvoch som sa musela len prihlúplo usmievať a netrpezlivo čakať, kým nastane moment, na ktorý som sa od začiatku tak veľmi tešila. Sára mala šťastie, že mala okolo seba toľko skvelých ľudí. Najviac som si obľúbila jej mamu (každé dievča by bralo takúto mamu, ktorej sa môže zveriť so svojimi tajomstvami a spoľahnúť sa, že jej vždy pomôže), babičku (ktorá bola rovnako láskavá a s vnučkou mala blízky vzťah) a Tima. Timo bol skvelý najlepší kamarát, veľmi sa mi páčilo ich priateľstvo so Sárou (musím povedať, že v jednom momente som na ňu bola nahnevaná, keď sa s ním o určitej veci otvorene neporozprávala, radšej sa mu vyhýbala, a tým mu dosť ubližovala). Samozrejme, v takomto príbehu nesmú chýbať intrigy zo školy. V každej triede je skupinka "obľúbených" žiakov, ktorí si o sebe veľa namýšľaju a potrebujú sa nad ostatnými vyvyšovať. Koniec príbehu sa niesol vo vážnejšej a emotívnejšej atmosfére, ale aj takéto chvíle patria k životu. Veľmi sa mi páči myšlienka, ktorá sa skrýva za názvom knihy. Na prvý pohľad sa síce môže zdať jasný, ale postupne si človek uvedomí, že nie je až taký jednoznačný, ako si pôvodne myslel Ešte musím pochváliť grafickú stránku knihy, či už krásnu obálku, ale aj spracovanie vo vnútri knihy
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x