bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čudná príhoda so psom uprostred noci

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:02

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čudná príhoda so psom uprostred noci

Táto kniha je detektívka. No nie je to celkom obyčajná detektívka. Vyšetrovateľom a zároveň rozprávačom príbehu je Christopher Boone, pätnásťročný chlapec s Aspergerovým syndrómom. Je výborný v matematike, pozná všetky krajiny sveta, dokáže vymenovať prvočísla až do 7 507 – ale ľudské emócie celkom nechápe. Sám sa nikdy nevybral ďalej ako na koniec ulice – ale keď jedného dňa nájde na dvore zavraždeného susedkinho psa, okamžite sa rozhodne, že musí zistiť, čo sa stalo.

Detaily o knihe

Názov: Čudná príhoda so psom uprostred noci

Originálny názov: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Objednávací kód NA646353

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi zaujímavý príbeh (Martina Fraňová, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyznať sa v sebe a v druhom človeku je náročné. Zvlášť, ak váš spôsob myslenia je rozličný od toho, čo vidíte naokolo. To, čo je pre vás “normálne”, je pre zbytok populácie zvláštne a opačne. Potom nastávajú komplikácie, ktoré môžu viesť až k zatknutiu, k úteku z domova a dobrodružstvu, v ktorom úplne vyjdete zo svojej komfortnej zóny. Čudná príhoda so psom uprostred noci je príbehom autistického chlapca Christophera. Je to príbeh, ktory je tak trochu detektívkou, z iného pohľadu je to perfektná ukážka toho, ako ľudia s autizmom myslia, ako si vysvetľujú náš chaotický svet a zároveň nám príbeh ukazuje to, aké náročné je vychovať a starať sa o ľudí, ktorí vidia svet tak trochu inak. Kniha je písaná z pohľadu našej hlavnej postavy Christophera. Christopher miluje matematiku, zvlášť prvočísla, nemá rád žltú a hnedú farbu, dotyky sú preňho nepredstaviteľné a keď sa necíti dobre, tak začne vrčať alebo napadne ľudí. Autor naozaj bravúrne opísal jeho spôsob myslenia, to ako napohľad ľahostajne pristupuje k potrebám druhých, ako s nimi komunikuje a ako si vysvetľuje ich správanie. Zároveň nám ukazuje aj druhú stranu, jeho rodičov, ktorí Christophera extrémne ľúbia (videla som to aj v matke, aj keď sa správala tak, ako sa správala), ale na druhej strane ukazujú, že aj oni sú len ľudia, ktorým občas rupnú nervy, pretože život s Christopherom nie je ľahký. Veľmi sa mi páčilo, ako presvedčivo a realisticky autor napísal túto knihu, z každej strany na mňa kričala Christopherova osobnosť, prihováral sa nám a ukazaloval nám, že toto som ja a takto sa na svet pozerám. Na záver len napíšem, toto si dajte. Vďaka krátkym kapitolám sa číta rýchlo, ale nedajte sa oklamať malým formátom a touto povrchovou jednoduchosťou. Táto kniha v sebe ukrýva ťažký príbeh, ktorý si, dúfam, zamilujete. P.S. Jedna z najkrajších obálok vôbec. Veľká láska.

Výborné (Laura Löbbová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto malá knižka ukrýva príbeh o päťnásťrocňom chlapcovi, Christopherovi, ktorý ma autizmus a vníma svet úplne inak ako ostatní. Nenávidí keď sa ho ľudia dotýkajú a žltú farbu, avšak miluje čísla a matematiku. No čo je najdôležitejšie, Christopher chce rozlúštiť záhadu zavraždeného psa, ktorého našiel on sám. Zdanlivo detektívny príbeh ukrýva o mnoho viac. Dozvedáme sa ako človek s autizmom rozmýšľa a funguje, taktiež ako sa s niečím takým vysporiadajú rodičia, prispôsobia alebo to nezvládnu. Tento príbeh mi príde tak skutočný, práve preto, že postavy, ich životy a rozmýšľanie bolo opísané veľmi realisticky. Avšak dáva do pozornosti aj to ako sa Christopher vysporiada aj s problémami, ktoré zažíva každý z nás, avšak rozhodne ich vníma inak. Ide o veľmi pekný príbeh, plný uvedomení, myšlienok, ktorý je občas smutný a občas zase smiešny. No najmä je to nezabudnuteľná knižka. Ako posledné chcem vyzdvihnúť spracovanie a dizajn, neuveriteľná krása či už zvonka alebo zvnútra. Okrem toho členenie kapitol podľa prvočísel je skvelý nápad, taktiež rôzne obrázky, výpočty či schémy. Obohacuje to už tak skvelý príbeh. Prečítajte si.

Pes v hlavnej úlohe? (Andrea Chovancová, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha veľkých činov. Krásna svojou ohľadupnosťou a citom pre detaily. Stáva sa hmatateľným dôkazom, že na napísanie dobrého príbehu si človek nepotrebuje vymýšľať. Stačí mu totiž častokrát obyčajný život, ktorý je niekedy doslova hororom, nieže detektívkou. Pretože dnes má v podstate každý nejaký hendikep, alergiu či problém. Len u jedného je vidieť viac, u druhého menej. Pre tých šikovnejších si dokonca autor v závere tohto námetu prichystal aj malé prekvapenie. Aké, to sa už musíte presvedčiť sami. Je to na vás.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x