bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Josephine Baker - Tanec jejího života

Vydavateľ: Metafora (Metafora, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:408
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:01

Lepšia cena: 20,74 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,69 €
Ušetríte: 3,46 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Josephine Baker - Tanec jejího života

Extravagantní zpěvačka a tanečnice, majitelka nočního klubu, válečná hrdinka, zámecká paní, matka dvanácti dětí, a nakonec bojovnice za práva černochů po boku Martina Luthera Kinga – to všechno byla jedna žena. Josephine Bakerová.

Její život byl pestrý a bohatý a nebyla v něm nouze o překvapivé zvraty. I když jí okolnosti nebyly vždy nakloněny, nikdy se nevzdávala. Naopak si vždy šla tvrdohlavě za svým, nepřestávala usilovat o zrušení segregace a zapáleně bojovala za práva obyčejných Afroameričanů. Role, v níž byla stejně významnou a úspěšnou jako v roli okouzlující hvězdy varietních pódií.

Poutavé inspirativní vyprávění mapuje téměř celý život slavné Pařížanky původem z chudinské černošské čtvrti v St. Louis. Dozvíte se, jak se z obyčejné tanečnice stala miláčkem Města světel, za co získala vyznamenání od slavného generála Charlese de Gaulla, jaké prožívala milostné peripetie i jak dopadl její sen o „duhové rodině“ adoptivních dětí různých barev pleti.

Detaily o knihe

Názov: Josephine Baker - Tanec jejího života

Originálny názov: Josephine Baker und der Tanz des Lebens

Objednávací kód NA645464

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vynikajúca kniha (Monika, 26.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď sa povie Josephine Bakerová, hneď sa mi v mysli vybaví čiernobiely film, v ňom mladé žieňa, sporo odetá černoška, ktorá popri veľmi komickom tanci ešte stíha strúhať aj rôzne grimasy a tlieskajúce publikum, ktoré šalie od vytrženia. Poznáte ju? . Ešte ako veľmi mladá stavila všetko na jednu kartu a rozhodla sa prijať ponuku odcestovať do Paríža a vystupovať v tamojšej tanečnej šou. Josephine sa vďaka svojej jedinečnosti, nebojácnosti, nekonvenčnosti a určite aj dávke talentu stala hviezdou prvej veľkosti. Vďaka peniazom si konečne mohla začať plniť svoje sny a začala budovať budúci domov pre svoju vysnívanú rodinu. Jej životom prešlo viacero mužov a že vraj aj žien. Mňa celkom prekvapila informácia o jej aktivitách počas vojny, za ktoré bola neskôr aj vyznamenaná. No veľa sa hovorilo aj o jej netypickom spôsobe života ... . Toto je kniha nielen o Josephine, je to aj obraz doby, v ktorej žila a v ktorej bol ešte veľmi silno zakorenený otvorený rasizmus. Aj keď bola superstar, pre niektorých bola stále kvôli svojej farbe pleti spodinou spoločnosti... . Mihne sa tu viacero významných mien z histórie. Spomeniem Fridu Kahlo, Martina Luthera Kinga, či Charlesa de Gaullea... . Beletrizované životopisy, či rôzne (auto)biografie mám veľmi rada, takže asi nikoho neprekvapím, keď poviem, že hlásim spokojnosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x