bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Atlas oblohy: Najvýznamnejšie mapy, mýty a objavy vo vesmíre

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Atlas oblohy: Najvýznamnejšie mapy, mýty a objavy vo vesmíre

Jedinečný súbor máp, príbehov, malieb a artefaktov, ktoré odrážajú predstavivosť ľudstva a objavovanie nebeskej klenby i svetov za ňou

Táto ilustrovaná pokladnica nebeskej kartografie, plná prekvapujúcich faktov a obrázkov, spája najväčšie astronomické objavy s najpodivnejšími mýtmi a so zabudnutými epizódami dejín. Ponúka príbehy o dávnych pozorovaniach UFO, o okrídlených mesačných tvoroch, o pretrvávajúcej viere v existenciu mora nad oblakmi a kuriózny príbeh aristokrata, ktorý mapoval mimozemský život na Marse.

Vydajte sa na komplexnú prehliadku kultúr posadnutých hviezdami. Od kostí drakov v Číne a nebeských pohrebov v Tibete po sibírske tanečné odevy a mongolských veštcov z hviezd. Toto je nebo, ako ho ešte nikto nikdy nezobrazil: ríša hviezd a planét, ale aj bohov, diablov, čarodejníkov s počasím, lietajúcich námorníkov, stredovekých mimozemšťanov, mýtických zvierat a zúrivých duchov.

Dnes, keď sa odvažujeme prenikať čoraz hlbšie do srdca vesmíru, nemôže byť lepší čas na knihu, ktorá je nádherná ako samotná nočná obloha a ktorá ilustruje rozsah dosiahnutých úspechov a pripravuje scénu pre objavy, ktoré nás ešte len čakajú.

Toto pozoruhodné dielo s napínavými príbehmi a krásnymi ilustráciami skúma fascináciu ľudstva oblohou v rôznych časoch a kultúrach a predstavuje mimoriadnu kroniku obrazotvornosti a objavovania kozmu.

Z anglického originálu The Sky Atlas (Simon & Schuster UK Ltd, London 2019)
preložili Boris Divinský, Mária Galádová a Zuzana Hritzová.

Detaily o knihe

Názov: Atlas oblohy: Najvýznamnejšie mapy, mýty a objavy vo vesmíre

Originálny názov: The Sky Atlas

Objednávací kód NA205689

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľa faktov a krásne spracovanie (Ivana Kováčová, 2.4.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Atlas oblohy láka určite už len tou krásnou obálkou, na ktorej sa nádherne lesknú desiatky zlatých hviezd, ale nebojte, aj vo vnútri nájdete na každej stránke mnoho nádherných ilustrácií, ktoré výborne dopĺňajú text. Vďaka tejto publikácii získate prehľad, ako ľudia objavovali oblohu a vesmír, od praveku až po novodobé zistenia. Informácií je veľa a aby ste ich správne pochopili, sú obšírnejšie vysvetlené v rámci doby, do ktorej sa datujú, čiže okrem astronomických poznatkov získate aj veľa z oblasti histórie, geografie, matematiky alebo fyziky. Keď som knihu ešte len zahliadla v edičnom pláne, musím priznať, že som si hneď spravila určitú predstavu o obsahu a spracovaní. Čakala som veľa obrázkov a málo textu, ktorý by bol písaný ľahkou a možno až vtipnou formou o tom, čomu všetkému ľudia kedysi verili a ako postupne zisťovali pravdu o Zemi a vesmíre. Ako to už ale niekedy u mňa býva, mýlila som sa. Kniha obsahuje veľa textu, ktorý je veľmi odborne spracovaný. Ponúka tak síce naozaj veľké množstvo informácií, ale spôsobom, kvôli ktorému boli pre mňa ťažko zapamätateľné. Preto som si čítanie dávkovala po kúskoch. Každý deň jednu - dve kapitoly, aby som mala dostatočný čas uložiť si vždy aspoň zopár informácií trvalo do pamäti. Poznatky sú zoradené podľa času a zároveň sú zatriedené aj geograficky. Ocitneme sa v Číne, Babylone, Egypte, Grécku, ktoré prinieslo výnimočných mysliteľov, ktorí položili základy pre rozvoj astronómie. Nikdy som si neuvedomila ako strašne dávno a v podstate len vďaka pozorovaniam a matematike, dokázali ľudia zistiť toľko pravdivých informácií o svete a vesmíre. Sledujeme aj vplyv viery a náboženstiev a tiež si uvedomíme, že veľkí myslitelia boli prevažne vždy len muži, pretože ženy sa v tých časoch nemali možnosť vzdelávať. Len veľmi zriedka a nenápadne sa objavujú až v neskorších obdobiach. Tak mi napadá, ak by mali možnosť sa viac rozvíjať a angažovať, či by niektoré objavy neboli uskutočnené už oveľa skôr :D

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x