bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledná obeť (Upírska akadémia 6)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Upírska akadémia (6.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:520
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,79 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledná obeť (Upírska akadémia 6)

Epické a nezabudnuteľné finále najlepšej upírskej série na svete! Rose Hathawayová žila vždy podľa vlastných pravidiel. Porušila ich, keď utiekla z Akadémie sv. Vladimíra s najlepšou kamarátkou a poslednou žijúcou dragomírovskou princeznou Lissou. Porušila ich, keď sa zamilovala do iného strážcu - božského Dimitriho, a aj keď sa vzpierala morojskej kráľovnej Tatiane. No teraz skončila za mrežami - a dokonca za zločin, ktorý ani nespáchala. Pomôcť jej dokážu len Dimitri a Adrian, keď sa im podarí nájsť jediného žijúceho človeka, ktorý môže zabrániť jej odsúdeniu a prinútiť Morojov upriamiť pozornosť na mladú kandidátku na kráľovnú: Vasilisu Dragomírovú. Rose a Lissa sa ocitli v problémoch a zrazu sú nútené spoliehať sa na nepriateľov, lebo v priateľoch sa sklamali. Ale najviac ich ťaží otázka, či za skutočnú slobodu budú musieť obetovať to najcennejšie. Jedna druhú.

Detaily o knihe

Názov: Posledná obeť (Upírska akadémia 6)

Objednávací kód NA644793

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

posledná časť (Andrea Vojtech, 30.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
A máme tu záverečný diel Upírskej akadémie, ktorým končí príbeh okolo Rose a Dimitriho. A musím povedať, že ako záver je to dokonalé čítanie, v ktorom sa uzatvárajú príbehy aj mnohých ďalších postáv tejto série. Rozuzlenie vraždy, ktorou skončila predchádzajúca časť, ma naozaj prekvapilo, hoci spätne bolo absolútne logické. Mead ma opäť presvedčila, že keď je zadobre so svojou (značne náladovou) múzou, dokáže napísať skvelú zápletku a napínavý príbeh plný nečakaných zvratov. Hoci jej opäť kde-tu vyskočila nejaká nezrovnalosť či nelogické nuansy v správaní postáv, knihu som si naozaj užila, aj napriek jej úctyhodnému rozsahu. Dokonca som pri je čítaní mala pocit, že (konečne!) aj tej zbytočnej vaty na vyplnenie strán bolo menej. Z postáv sa mi opäť páčil najmä Abe a jeho prešibanosť. Takisto Rosina mama, ktorej postava bola z knihy na knihu príjemnejšia a nakoniec som si ju veľmi obľúbila. Potešila ma aj prinavrátená chémia medzi Rose a Dimitrim, ktorá bola konečne zas o niečo svižnejšia, hoci nie zo všetkých ich rozhodnutí a skutkov som bola nadšená. Ak vás svet Upírskej akadémie zaujal alebo ste si obzvlášť obľúbili postavu Adriana, skúste voľné pokračovanie Bloodlines, kde sa stretnete aj s mnohými ďalšími postavami z tejto série. Mne osobne YA fantasy sveta na nejaký čas stačilo. Bola to pre mňa príjemná nostalgia za žánrom, z ktorého som už asi vyrástla. No myslím, že ak by som bola v patričnom veku, túto sériu by som milovala. A je dosť možné, že raz ju budem odporúčať aj svojim deťom, ak u nich dôjde na posadnutosť (sexy) upírmi. Dizajnovo je táto slovenská verzia série naozaj nádherná a celkom iste sa parádne vyníma v knižnici. A obsahovo je takisto dobrá. Celkovo by som ju ohodnotila 4/5, pretože kvalita jednotlivých častí značne kolíše. No príbeh je to dobrý a zaujímavý. Určite napínavejší, akčnejší a neporovnateľne menej presladený ako napr. taký starý známy Twilight (sorry, inú YA sériu o upíroch som fakt nečítala).

Oplatí sa docitat (Deni, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som rozpoltene pocity z toho ako táto knižná seria skončí, no vrelo odporúčam. Autorka ma opäť nesklamala. Napätie ci sa na konci všetko dobre skončí. A ako dopadnú Rose a Dimitri? Alebo Rose a Adrián? Táto časť okrem iného konečne rozuzli tento milostný trojuholník pretože Rose a Dimitri sú nútení stráviť nejaký čas osamote....práve to a zároveň zápletka keď je Rose až po krk v problémoch sľubuje zaujímavý dej. Tiež spoznáte skupinku motorov,dhampirov a ľudí, ktorí sa rozhodli žiť svoje životy inak...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x