bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rozchodové blues

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 7,- € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rozchodové blues

Zoznámte sa s Niou, mladou dvadsiatničkou, ktorá sa po psychickom zrútení snaží vrátiť svoj život späť do normálu. Príchodom do Londýna sa spolu s novými kamarátkami a sesternicou Lynn prediera dospeláckym životom, ktorý rozhodne nie je taký ružový, ako si predstavovala. Presvedčená, že je v poriadku, sa po rokoch stretáva s mamou, zároveň sa prvýkrát zamiluje a ani len netuší, že jej život sa ešte viac skomplikuje. Nii, zmätenej zo svojich pocitov a strachu z nového vzťahu, sa vracajú depresívne etapy, z ktorých sa snaží vyhrabať. Ako mohla tušiť, že byť dospelým je len začiatkom dospievania?

Detaily o knihe

Názov: Rozchodové blues

Objednávací kód NADBK98960

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vydarený debut (Kristína, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už po pár stranách mi štýl písania autorky veľmi ulahodil. Príbeh je svižný, vyskytujú sa v ňom častokrát vtipné poznámky či dialógy postáv a neobsahuje žiadne zbytočné omáčky. Skôr naopak, niekedy sa mi žiadalo situácie rozvinúť viac. Kapitoly sú krátke, o čo je tempo čítania rýchlejšie. Okrem krásnej obálky, je aj vnútro vkusne spracované. Snáď pri žiadnej knihe som ešte nezažila aby každá kapitola bola tak zaujímavo znázornená. ⠀ Hlavnou postavou je sympatická Nia, Francúzska, ktorá príde študovať právo do Londýna. Nia je svojská a s jej správaním viacerí nemusia súhlasiť, ale treba si uvedomiť prečo koná tak ako koná. V knihe sa to čitateľ včas dozvie. ⠀ Nejde len o taký prvoplánový príbeh. Obsahuje taktiež niekoľko vážnejších tém a o to viac je príbeh originálnejším. Aj napriek tejto skutočnosti som sa počas celého čítania cítila príjemne, priam bezstarostne. Možno to bolo tým, že som chcela sa chcela pridat k postavám…⠀ V knihách sa nikdy obtiažne nezaoberám menami postáv. Tu však Niine kamošky mali dokonalé mená! Ale samozrejme, nejakí tí sexi chlapi nechýbajú! Aj každá romantická duša sa v knihe nájde. Zaručene sa pri čítaní tejto knihy nudiť nikto nebude. A hoci oceňujem priamosť príbehu, naozaj som si priala aby niektoré veci v knihe boli rozvinuté viac… To, že kniha je mimoriadne čtivá som už naznačila, ale posledné kapitoly som doslova žrala! A bolo mi skutočne veľmi ľúto, že príbeh skončil…až tak, že mi napadlo či autorka neplánuje aj pokračovanie… Neváhajte nad touto knihou!

Rozchodové blues (Val, 19.2.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
No povedzte… nie je tá obálka famózna? Keď mi kniha prišla, nevedela som od nej odtrhnúť oči. Vnútrajší dizajn tiež nezaostáva, autorka si dala záležať na detailoch, ktoré určite potešia každého milovníka "pekností". Príbeh v žánri YA, je písaný jednoduchým,čtivým štýlom. Hlavná hrdinka Nia je z Francúzska a práve pricestovala na štúdiá do Londýna. Musím povedať, že som sa nevedela vcítiť do Niinej kože. Ani som sa nestotožňovala s jej rozhodnutiami,no súdiť ju nebudem. Autorka vie, prečo jej nadelila povahu,s akou sa Nia musela vyrovnať rovnako,ako so svojimi psychickými problémami. Hneď po príchode do Anglicka stretla v škole Alexu,potom spolubývajúcu Poppy a povahovo podobnú Oliviu. Táto štvorica bude spolu vymetať párty, deliť sa o strasti aj radosti. Na scéne sa objaví,ako inak, chalan s povesťou sukničkára a lámača sŕdc. Opak je pravdou a Malik, Angličan s pakistanskými koreňmi, je v podstate zlatíčko. Síce sa láska ako hrom vzala ako blesk s jasného neba,nevadilo mi to. Autorka sa zameriavala na dni,kedy sa niečo dialo, čiže som netápala v nudných denných rutinách. Ich vzťah je aj rýchlym vzplanutím lásky turbulentný. Aj keď si autorka capla na obálku (podľa mňa)riadny spoiler a len som čakala KEDY to už príde,celkovo sa mi zápletky a zádrhele páčili. ="On má Harvard a miluje život chápeš ma? A keď som s ním,tak si pripadám ako veľký daždivý mrak, ktorý nad ním visí a nechce odísť."= Čo sa týka vzťahu a zlosti Nii na mamu,to som dokázala pochopiť. Aj keď dávno nemám 20,nezdalo sa mi to detinské,z čoho Niu obvinil nielen brat Étienne(zbožňujem to meno),ale aj Malik. Pre niekoho je odpúšťanie ťažšie... ="Jej ruky boli teplé a zohrievali tie moje. Chcela by som, aby ma aj mama raz tak chytila za ruku a ja by som cítila,aké hrejivé teplo z nej vychádza. Ale možnože jej ruky sú studené ako moje. To ja neviem,pretože ju nepoznám a ona nepozná mňa."= Celkovo príbeh hodnotím ako fajn oddychovku. Krátke kapitoly zaručujú, že stránky miznú pred očami. Malé odporúčanie-pri knihe nič nepapajte,hlavne ak máte slabý žalúdok ako hlavná hrdinka, inak budete grckať spolu XD

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x