bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prvá žena - príbeh o polygamii

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:325
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 10,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,41 €
Ušetríte: 4,32 € (zľava 30%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prvá žena - príbeh o polygamii

Keď sa Rami dozvie, že ju milovaný Tony podvádza, chce sa pomstiť jeho milenkám. Len čo ich však lepšie spozná, zistí, že jej zákonitý manžel je mnohoženáč. A tak sa jej manželstvo premení na ironickú drámu, v ktorej je len jednou z hlavných postáv. V Raminom trpkom osude sa odzrkadľujú stáročia miestnych tradícií a zvykov, krutosti a zložitých kultúrnych rozdielov medzi mozambickým severom a juhom. Bolesť a utrpenie, ktoré Rami prežíva, ju prevedú labyrintom emócií, spoznávania a nejasností. Paulina Chiziane nám vkladá do rúk Ariadninu niť a svojou odvahou, šikovnosťou a pravdou nás sprevádza nástrahami života.

,,Ak je polygamia prirodzený stav a náš údel, tak ťa prosím, Pane Bože, prinúť nového Mojžiša, aby v novej Biblii vykreslil jedného Adama a toľko Ev, koľko je na nebi hviezd. Nech zopár Ev na striedačku melie, drhne, varí, masíruje a umýva Adamovi nohy.,,

Preklad a vydanie publikácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Detaily o knihe

Názov: Prvá žena - príbeh o polygamii

Objednávací kód NADBK97699

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujala ma (Daniela Barillová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh o prvej žene, jednej z piatich žien Tonyho. Je to úplne iný život, iná kultúra. Je to síce kniha o polygamii, ale chýbal mi tam vzťah matiek k deťom a ako to tie deti prežívajú. Dokopy mali 16 detí no tie akoby ani neboli podstatné, stále riešili ako si pripútať a nestratiť Tonyho. Často krát ma tie ženy svojim správaním hnevali, ale niekedy som ich chápala. "Mať je jedna z mnohých ilúzií bytia, lebo ľudské bytosti sa rodia a zomierajú s prázdnymi rukami. Všetko, čo si myslíme, že máme, nám požičia život len na okamih. Naše je dieťa v bruchu. Naše je dieťa v náručí, keď ho dojčíme. Aj peniaze, čo máme v banke, sú naše len chvíľu. Bozk je iba letmý dotyk a aj objatie trvá len minútu. Tvoje je slnko tam na oblohe. Tvoje je more. Noc. Hviezdy. Každá bytosť sa rodí osamelá vo svoj deň, vo svoju hodinu a prichádza na tento svet s prázdnymi rukami. Premýšľam nad tým, čo mám. Nič, vonkoncom nič. Mám neopätovanú lásku. Žiaľ a smútok za neprítomným manželom. Úzkosť. Mať je choroba, večná ilúzia akéhosi nepolapiteľného majetku. Tvoje je to, s čím sa narodíš. Manžel je tvoj, len keď je v tebe."

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x