bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ktosi je za dverami

Vydavateľ: Media rtvs (Panta Rhei, s.r.o. - ext. sklad)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

PDF
Vaša cena: 11,99 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,95 €
Ušetríte: 4,96 € (zľava 29%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od:
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ktosi je za dverami

Titul vyšiel prostredníctvom Media RTVS v spolupráci s vydavateľstvom Dixit.
Výber z najlepších dialógov Lasicu a Satinského, prepísaných z jednotlivých častí Ktosi je za dverami, doplnených ukážkami zo scenárov, nájdených v archíve RTVS a pôvodnými fotografiami z nakrúcania. Kompletné dialógy s Mariánom Labudom, Milošom Kopeckým, sestrami Vášáryovými, Kamilou Magálovou, Zdenou Studenkovou a ďalšími.
Obsiahly doslov prináša príbeh vzniku Ktosi je za dverami, a mapuje, ako sa dvom zakázaným komikom podarilo vrátiť do televízie a pripraviť veľkolepú premiéru svojho programu. Zároveň detailne rozoberá jednotlivé epizódy a zmeny, ktorými celý program prechádzal.
Knihu otvára predhovor Zdeňka Svěráka a uzatvára posledný rozhovor s Milanom Lasicom, ktorý vznikol týždeň pred jeho smrťou. V ňom prináša svoje spomienky na pozadie vzniku a výroby kabaretu a objasňuje, prečo prišlo k jeho zákazu.

Mnohí poznajú a milujú divadelné dialógy Lasicu a Satinského a dokážu z nich spamäti odcitovať celé odseky. Iní zbožňujú ich pesničky a nerobí im problém podaktoré aj zaspievať, pretože si pamätajú text. Ale zrejme najviac ľudí pozná ich televízny kabaret Ktosi je za dverami. Nie preto, že ho televízia už mnohokrát reprízovala, ale skrátka Ktosi je za dverami je aj štyridsať rokov po svojom vzniku naozaj zábavné predstavenie s výbornými hosťami a množstvom nezabudnuteľných komických dialógov či scénok, z ktorých mnohé doslova zľudoveli.
Ktosi je za dverami je dnes už televízna klasika. Kultový zábavný program, ktorého prvú časť československá televízia odvysielala na konci roka 1978 a poslednú, desiatu, začiatkom roka 1983. Potom program zakázali a Lasica so Satinským sa k podobnému formátu už nikdy nevrátili.
Táto kniha prvýkrát prináša v ucelenej podobe prepis vystúpení v Ktosi je za dverami a hoci sa to nezdá, čítanie dialógov Lasicu a Satinského je rovnako zábavné, ako ich pozeranie v televízii, pretože vidíte, ako dokonale ovládali svoje remeslo: humor.

„Vydat texty Milana Lasici a Júliusa Satinského v knižní podobě je dobrý počin. Knížka je bezpečné úložiště. Dovolí nám zastavit se a pokochat se hrou se slovy, kterou tak brilantně ovládali.“
Zdeněk Svěrák

Detaily o knihe

Názov: Ktosi je za dverami

Objednávací kód NADBK96189

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

L&S (Miroslava Bajusová, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako dieťa som často pozerala scénky Milana Lasicu a Júliusa Satinského. Síce som im vtedy ešte celkom nerozumela a často som nechápala pointu, ale istým spôsobom ma už vtedy fascinovali. L&S boli na slovenskej humoristickej scéne pojem. Čo sa týka ich suchého až absurdného humoru, sme jednoznačne na rovnakej vlnovej dĺžke. Jednoducho ich môžem. Preto keď vyšli ich scénky z legendárnej relácie Ktosi je za dverami v knižnej podobe, musela som ich hneď mať doma. A teraz si ich postupne vychutnávam a neskutočne sa z nich teším. Nielen z textov, ale aj z dobových fotografií a Danglárových ilustrácií. Verím, že vyjdú aj ďalšie časti. Veď tvorba L&S je taká bohatá, že určite je z čoho čerpať. A úplne skvelé by bolo, keby ku knihe bolo pribalené aj DVD so scénkami - tak ako ich L&S zahrali.

Pre milovníkov humoru L+S (Veronika, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha pre všetkých,ktorí milujú Lasicu a Satinského.Či už ste vyrástli na ich scénkach,alebo ste sa s nimi zoznámili až neskôr- určite neoľutujete,že si knihu kúpitr.Najznámejšie scénky v knižnej podobe - no nekúp to!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x