bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lišiak a ja: Príbeh nezvyčajného priateľstva

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lišiak a ja: Príbeh nezvyčajného priateľstva

Pozoruhodný príbeh o priateľstve, vnútornom raste, vyrovnávaní sa s nevyhnutnou stratou a o tom, ako takúto stratu môžeme premeniť na niečo zmysluplné

Keď autorka získala doktorát z biológie, postavila si domček na odľahlom pozemku v Montane. Svoje obydlie vnímala len ako prestupnú stanicu, kým nazbiera odvahu a bude sa uchádzať o „skutočné zamestnanie“, ktoré by jej pomohlo prekonať fyzickú aj emocionálnu izoláciu a zapadnúť do spoločnosti. Medzitým viedla on-line vyučovanie a zároveň dochádzala za študentmi do neďalekého Yellowstonského národného parku. Jedného dňa si uvedomila, že každé popoludnie v rovnakom čase chodí na jej pozemok lišiak, ktorý vyzerá, akoby mal prašivinu. Bol to jej prvý návštevník, a tak si vytiahla kempingovú stoličku, sadla si k lišiakovi najbližšie, ako sa odvážila, a začala mu čítať Malého princa. Prírodovedné vzdelanie ju naučilo, že zvieratám nemáme pripisovať ľudské vlastnosti, no postupne spoznala lišiakovu povahu a stali sa z nich priatelia. Od lišiaka sa naučila to najdôležitejšie o samote: v spojení s prírodou nikdy nie sme sami.

Kniha je aktuálne podobenstvo o samote a prijatí a zároveň nadčasové svedectvo ženy pohrúženej do prírody, ktoré vám navždy zmení pohľad na svet.

Catherine Raven pracovala ako strážkyňa v národných parkoch Glacier, Mount Rainier, North Cascades, Voyageurs a Yellowstone. Získala doktorát z biológie na Montanskej štátnej univerzite a tituly zo zoológie a z botaniky na Montanskej univerzite, je členkou spoločností Mensa a Sigma Xi. Môžete ju nájsť v lišiakovom údolí pri tom, ako z jarkov vytrháva burinu.

Z anglického originálu preložil Vladislav Gális.

Detaily o knihe

Názov: Lišiak a ja: Príbeh nezvyčajného priateľstva

Originálny názov: Fox & I

Objednávací kód NA205585

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na jeseň ako stvorené (Katarína, 31.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Lišiak a ja je viac než len príbehom o priateľstve, ide o hlbokú meditáciu o samote, o prijatí a o hľadaní vlastnej identity. Catherine Raven čitateľa sprevádza svojím vnútorným vývojom a úvahami, ktoré majú schopnosť zasiahnuť každého jedného z nás. Dopodrobna rozpracovaná krása prírody a jej liečebný vplyv na našu dušu – to je niečo, čo má skutočne schopnosť zmeniť váš pohľad na svet. Tento nezvyčajný príbeh o vzťahu s lišiakom nám ukazuje jeho samotné počiatky, to, ako autorka pomaly spoznávala jeho povahu, ako sa z nich postupne stávajú priatelia na život a na smrť. Autorka prostredníctvom príbehu čitateľovi dáva najavo, že nikdy nie sme sami, obzvlášť vtedy nie, keď sme spojení s prírodou. Jej schopnosť vidieť lišiaka nielen ako divokého tvora, ale aj ako bytosť, ktorá ju dopĺňa, je skutočne fascinujúca a dychberúca. Catherine Raven darovala príbeh, ktorý zanechá hlboký odtlačok v našich srdciach a mysliach.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x