bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Červená kráľovná - 2.vydanie

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Červená kráľovná - 2.vydanie

Svet Mare Barrow je rozdelený krvou – červenou a striebornou.

Červená kráľovná je prvým dielom napínavej knižnej série Červená kráľovná, ktorá sa stala bestsellerom po celom svete a je preložená do 41 jazykov.

Spoločnosť je rozdelená na dve časti – Strieborných špičkových bojovníkov s božskými schopnosťami a Červených jednoduchých občanov, ktorí žijú pod krutou vládou Strieborných.

Mare Barrow je sedemnásťročné dievča, ktoré patrí medzi Červených, a ani vo sne by jej nenapadlo, že by to mohlo byť inak. No opak je pravdou. Onedlho zistí, že aj napriek tomu, že je Červená, aj ona má svoje schopnosti – dokonca také silné a jedinečné, že ohrozujú celú vládu Strieborných.

Lenže zahrávať sa so silou je veľmi nebezpečné. Vo svete rozdelenom krvou sa odohráva boj, ktorý vyhrá len ten najstatočnejší. A tak sa proti sebe postavia Červení a Strieborní, princ proti princovi a Mare proti vlastnému srdcu, pričom zrada číha na každom kroku. A potom stačí už len jediný chybný krok, ktorý zničí svet, aký dosiaľ poznali.

Zachránia mladú Mare jej nezvyčajné schopnosti alebo sa jej stanú osudnými?

Príbeh plný intríg, triedneho boja a klamstiev prinúti čitateľa, aby sa ponoril do napínavého deja s túžbou zistiť, aký bude osud Mare – dievčaťa, ktoré si od začiatku obľúbi.

Detaily o knihe

Názov: Červená kráľovná - 2.vydanie

Objednávací kód NA641201

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Červená kráľovná (Karina, 15.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia z veľmi dobrých fantasy kníh. Bavila ma, bola pútavá, čítala sa svižne. Myšlienka národa rozdeleného na dva tábory, kde tí so schopnosťami a striebornou krvou vládnu a tí bez nich a s krvou červenou sú poddaní, nie je až tak originálna a miestami mi spôsob života "červených" až priveľmi pripomínal Hry o život (Hunger games). Príbeh bol ale dobrý a hlavná hrdinka uveriteľná. Romantická linka tu nebola nejak výrazná, ale vôbec mi to nevadilo. Stále sa niečo dialo, v jedinej knihe sa toho odohralo veľa. Rôzne postavy som si obľúbila a niektoré z nich mi umreli. Ako vždy mi ich je ľúto a ako vždy to oceňujem. Neprekvapilo ma, ako dopadol milostný trojuholník, kto zradil a čo tým získal a ani kto nakoniec "vstal z mŕtvych". Chýbalo mi slovné doberanie, trošku sarkazmu, nejaký ten štipľavý jazýček. To sú ale len maličké chybičky, ktoré mi nebránili, aby som si celú jazdu užila.

hodnotenie (Andrea, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá časť trilógie, kniha ČERVENÁ KRÁĽOVNÁ je dozaista vhodná pre všetkých, ktorí obľubujú fantasy a sci-fi literatúru. Akčný dej, zaujímavé postavy, veľa zápletiek. Jednoducho povedané, je to fantastická kniha!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x