bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tranz

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:01

Lepšia cena: 13,01 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,32 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,49 €
Ušetríte: 2,17 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tranz

Keď na pôde univerzity nájdu telá troch vedcov, ktorí zomreli za zvláštnych okolností, na mieste činu okamžite zatknú jediného podozrivého: Victora Lazara. Po nevysvetliteľných samovraždách, ktoré sa vo väznici odohrajú po jeho príchode, ho premiestnia na samotku.
Victorovi treba vypracovať psychologický posudok, ktorým je poverený Alex Madison, bývalý forenzný psychológ. Alex má podozrenie, že Victor svoje obete ovláda pomocou akéhosi tranzu. Ale je také niečo skutočne možné?

Detaily o knihe

Názov: Tranz

Originálny názov: Trance

Objednávací kód NA639740

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Predvídateľné (Laura Löbbová, 16.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Kniha začína rovno niekoľkými vraždami naraz, pričom ide o vraždu vedcov. Zatknú podozrivého Victora Lazara, ktorého našli na mieste činu, avšak neexistujú žiadne dôkazy, že vraždy spáchal on. Na pomoc k vyriešeniu tejto záhady je pozvaný forenzný psychológ Alex, ktorý ma vypracovať psychologický posudok Victora. Kniha je písaná z dvoch pohľadov - Victora a Alexa, čo bolo zvládnuté veľmi dobre. Poľahky som sa vždy zorientovala, z ktorého pohľadu v danom momente čítam. S postavami ako takými, to už bolo horšie, psychológ Alex mi bol extrémne nesympatický, a to najmä správaním. Okrem iného som mala pocit, že celú knihu len riešil, s ktorou ženou sa vyspí a potom sa čudoval, prečo mu nevyšlo manželstvo. Druhá hlavná postava, Victor, bola naopak vykreslená dobre, jeho pasáže som čítala oveľa radšej. Bol záhadný, s neznámou minulosťou, proste dokonalý hlavný podozrivý. Bohužiaľ to bola jediná dobre napísaná postava v knihe, zvyšné aj vedľajšie postavy mi absolútne nesadli. Námet na knihu bol spočiatku veľmi dobrý, originálny a naozaj som bola zvedavá, ako bude príbeh pokračovať. To sa však okolo strany 100 úplne pokazilo, a presne som vedela, čo sa kedy stane, až na jednu drobnosť. Triler tak nebol vôbec napínavý, ale veľmi predvídateľný. No a posledné stránky bola jedna veľká katastrofa, to už som len krútila hlavou. Chápem, že autor asi chcel ľudí navnadiť na druhý diel, no u mňa to malo presne opačný efekt. Napriek všetkým negatívam musím vyzdvihnúť dynamiku deja, krátke kapitoly, ktoré mi k trilerom veľmi pasujú, a tiež prostredie, v ktorom sa dej odohráva. Námet bol veľmi originálny, aj keď mne úplne nesadol, ja v trileroch jednoducho potrebujem uveriteľné veci, resp. uveriť tomu, že sa niečo také mohlo stať, a to tak bohužiaľ nebolo. Myslím si však, že kniha si svojich fanúšikov nájde, aj keď mne vôbec nesadla. Mrzí ma to, lebo som sa na ňu tešila, odkedy som vedela, že má vyjsť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x