bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pekáreň v Brooklyne

Vydavateľ: Grada SK (Grada SK)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 14,27 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,61 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,99 €
Ušetríte: 2,38 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pekáreň v Brooklyne

Pohodlne sa usaďte na svojom obľúbenom gauči a užite si neopakovateľné chvíle pohody pri voňavej kávičke a chutnom koláčiku. Pekáreň v Brooklyne vás unesie na dobrodružný výlet do mesta, ktoré nikdy nespí. Nechajte sa strhnúť romantikou a príbehom plným voňavej kávy.

Spomínate si ešte na Sophie, gastronovinárku z Kaviarne v Kodani, z ktorej sa stala Katina vynikajúca priateľka? Vo voľnom pokračovaní série Romantické úteky je to práve Sophie, ktorá sa vydáva na dobrodružnú cestu do New Yorku.
Ubytuje sa nad maličkou pekárňou sympatickej Belly, ktorá pečie tie najúžasnejšie koláčiky a torty v celom Brooklyne. Sophie sa u nej cíti ako doma a ani sa nenazdá a všetok svoj voľný čas trávi v jej pekárni, kde Belle pomáha s pečením dobrôt. Veľmi rýchlo sa spriatelí aj s jej mimoriadne šarmantným, obletovaným a úplne neodolateľným bratrancom Toddom, ktorý má len jednu chybu odmieta akýkoľvek vážny vzťah. Lenže ten nehľadá ani láskou sklamaná Sophie, a tak ich priateľstvu zdanlivo nič nestojí v ceste. Sophie postupne zisťuje, že lásku netreba naháňať. Nájde si nás totiž často práve vtedy, keď ju prestaneme hľadať.

Detaily o knihe

Názov: Pekáreň v Brooklyne

Objednávací kód NA639422

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Romantika v Brooklyne (Janka Breznenová, 25.9.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha sa mi čítala najprv pomalšie ako iné z tejto série (preto dávam 4 hviezdičky). Avšak ako aj ostatné knihy, tiež ma dostala svojím prostredím a tiež hlavnými postavami. Z Todda, ktorý navonok pôsobil ako typický playboy sa vykľul úžasný rodinne založený človek, ochotný kedykoľvek pomôcť. Páčilo sa mi, ako sa ujal Sophie, aby jej ukázal to naj z New Yorku a to nielen pamiatky a známe miesta, ale aj gastro. Poznačený nie práve ideálnym vzťahom svojich rodičov je Todd rozhodnutý nikdy nemať vážny vzťah, ale od začiatku je jasné, že so Sophie patria k sebe. Sophie, sklamaná zo vzťahu so ženáčom, bola rozhodnutá si s Toddom len užiť, ale život to zariadil inak. Celým príbehom sa nesie aj Bellina pekáreň, v ktorej Sophie vypomáha, ale je skôr len ako kulisa. Ak porovnám Kaviareň v Kodani alebo Pláž v Chorvátsku s touto knihou, táto je trošku slabšia, ale určite stojí za prečítanie pre toho, kto má rád romantiku a pohodu.

Oddychovka (Veronika, 28.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Pekáreň v Brooklyne je druhou knihou a zároveň voľným pokračovaním série Romantické úteky. Autorka sa v nej tentokrát zameria konkrétne na postavu Sophie, ktorá je starou známou postavou z Kaviarne v Kodani. Sophie sa po nevydarenom vzťahu ocitne v New Yorku, kde sa snaží zabudnúť na zlé spomienky, ktoré nechala v Londýne. Ubytuje sa nad maličkou pekárničkou (ja by som ju skôr nazvala cukráreň) veľmi milej Belly a zoznámi sa taktiež s očarujúcim Toddom, ktorý má však jedno veľké mínus a to, že nie je typ na dlhodobé vzťahy. Kniha bola rovnako ako aj prvý diel pohodovým, príjemným čítaním prevoňaným kávou a koláčikmi a navodila vo mne pocit tepla a pohodlia. Dej bol o niečo živší a pre mňa zaujímavejší, autorka nás pustila hlbšie do súkromia Sophie a nadobudla vo mne presvedčenie, že Sophie nie je nudná a mĺkva, ale naopak sebestačná a cieľavedomá žena. Páčili sa mi rovnako aj vedľajšie postavy, ktoré boli prirodzené a nemali medzi sebou nezmyselné a silené dialógy. Nechýbali opäť opisy miest a čo ma veľmi baví je to, že autorka svoje knihy zameriava stále na nové mesto, ktorým sa môžeme aspoň takto cez knihu poprechádzať a nasať jeho atmosféru prostredníctvom opisov. Čo mi naopak mierne vadilo, boli erotické scény, ktoré mi príbeh trochu rušili, celú tú jemnú atmosféru, jednoducho mi tam "nerezali" a myslím, že by sa hodili skôr do inej knihy, aj keď k láske bezpochyby patria. Na nervy mi liezlo aj pomenovanie "Angličanka", ktorou ju oslovoval Todd Angličanka má predsa meno. Celkovo túto sériu hodnotím ako priemerné čítanie, príjemné, odychové, ale ničím neprekvapí, drží si svoje tempo počas celého príbehu, ale ako odreagovanie a medzičítanie medzi ťažšou literatúrou bohato stačí.

Ideálna letná romantika (Maťa, 18.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha by sa dala zhrnúť do jedinej vety - je to úplne ideálna letná romantika. Cítiť z nej takú tú nespútanú letnú radosť a bezstarostnosť. Úprimne, Kaviareň sa mi páčila v istých ohľadoch asi o kúsok viac. Sú to podobné knihy, no zároveň odlišné. V Kaviarni v Kodani na mňa úplne najviac zapôsobila atmosféra, škoricové hniezda, káva, domácnosť. To všetko bolo možno i viac dôležité, než tá samotná romanca. Bolo tam skrátka niečo extra. Naopak, Pekáreň v Brooklyne je viac taká prvoplánová romantika. Klasický romantický príbeh, akých som čítala veľa a ani prostredie New Yorku nebolo nijako výnimočné, pretože je to predsa len častá lokalita v knihách aj filmoch. Za mňa najsilnejšou stránkou sú v tejto knihe postavy. (Hlavne Todd, na ktorého som mala okamžitý crush.) Obaja veľmi sympatickí, ich vzťah bol realistický a ich chémia priam vyžarovala zo stránok príbehu. Autorka má skutočne fantasticky štýl, pretože naozaj má schopnosť preniesť čitatelia v priestore a precítiť emócie postáv. Napriek tomu, že samotný dej nie je nejako veľmi originálny, ide o skutočne výborné oddychovky. A ja sa normálne teším, že ma čaká ešte šesť týchto kníh. Pokiaľ hľadáte príjemnú, atmosferickú, nenútenú, realistickú romantiku, táto séria je presne pre vás.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x