bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Muž, ktorého asi poznám

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:00

Lepšia cena: 13,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,75 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 2,24 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Muž, ktorého asi poznám

Po absolvovaní prestížnej internátnej školy spolužiaci Danny Allen a James DeWitt predpokladali, že ich čaká nádherná budúcnosť. No keďže cesty osudu sú nevyspytateľné, po rokoch sa obaja stretávajú na tom najmenej pravdepodobnom mieste: v domove sociálnych služieb. Jeden tam pracuje ako ošetrovateľ a druhého doň na istý čas umiestnila rodina. Danny a James sa dostali na samé dno a po čase sa zmierili s tým, že lepšie to už nebude. Ich absurdné stretnutie im však napokon otvorí oči a prevráti život naruby.

Detaily o knihe

Názov: Muž, ktorého asi poznám

Objednávací kód NA637654

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny príbeh (Laura Löbbová, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha rozpráva príbeh o dvoch šikovných ľuďoch, Dannym a Jamesovi, ktorí sa prvýkrát stretli na prestížnej strednej škole. Všetko nasvedčovalo k tomu, že budú viesť veľmi úspešný život. Po rokoch sa stretli na neočakávanom mieste v neočakávaných úlohách, stretli sa ako pacient a ošetrovateľ v domove sociálnych služieb. Kniha je písaná z dvoch pohľadov, Dannyho a Jamesovho, pričom oba príbehy postáv boli veľmi zaujímavé a bavili ma rovnako. Taktiež sa mi páčilo, že som hneď vedela rozoznať, z pohľadu ktorej postavy čítam, každý pohľad bol napísaný tak, že dokonalo vystihoval postavu. Hlavné postavy som si hneď obľúbila a držala im celý čas palce, aby im všetko povychádzalo tak, ako si želajú. Dej obohatili aj tajomstvá, ktoré si so sebou postavy nosili, a ktoré sa mi postupne počas čítania odkrývali. Udržať si moju pozornosť teda ťažké nebolo, keďže som sa chcela o obľúbených postavách dozvedieť čo najviac. Muž, ktorého asi poznám je kniha plná smútku, nešťastia, ale aj vtipných momentov a úspechov. Naozaj, tak ako je písané na obálke, pri jej čítaní som sa smiala cez slzy. Je to však aj kniha o zmene, či už vysporiadaní sa so zmenou alebo o zmene osoby ako takej. Tento príbeh je naozaj dojímavý, krásny, smutný, ale aj vtipný. Je plný myšlienok, ktoré prinútia čitateľa pozastaviť sa a zamyslieť. Taktiež sa venuje viacerým témam, naozaj toho obsahuje v pomerne krátkom príbehu veľmi veľa. Nemám tejto knihe čo vytknúť, páčila sa mi od začiatku po koniec a určite je to jedna z najlepších kníh tohto roku. Ešte dlho budem o nej premýšľať a každému ju odporúčať.

Kniha o priateľstve (Martina Fraňová, 14.4.2022) Odpovedať

Dvaja bývalí spolužiaci, dvaja odlišní ľudia, jedno nečakané priateľstvo. Aj takto by som načrtla Muža, ktorého asi poznám. Cesty v živote sa často menia, tí, ktorí mali predpoklady, aby boli úspešní, spadnú a tí, na ktorých to nikto nepovedal zahviezdia. Ráno sa môžte zobudiť ako zdraví ľudia a večer môžte bojovať o život. V našom živote je toľko náhod, ktoré nedokážeme ovplyvniť. A aj s takýmito nepriazňami osudu bojujú naše dve hlavné postavy - James a Danny. Autorov štýl bol jednoduchý a veľmi “čítavý”. Naozaj, otvorila som knihu a tak som sa do nej začítala, že som prestala vnímať okolitý svet. Týmto jednoduchým štýlom opísal nie až také ľahké udalosti - ťaživé mračná sa aspoň trošku stiahli. V knihe sa striedali kapitoly Jamesa a Dannyho a musím povedať, že bolo hneď poznať, ktorý je ktorý. Autor skvelo napísal ich charaktery, Jamesove myšlienky akoby naozaj pochádzali od človeka, ktorého mozog nefunguje tak, ako by mal. Jediným kameňom úrazu, ktorý som našla v tejto knihe, bol rýchly spád udalostí. Áno, charaktery boli skvelo napísané, ale nemala som šancu zachytiť všetky ich myšlienky, ktoré viedli k zásadným rozhodnutiam a zmenám v ich životoch. Toto je príbeh, ktorý potrebujete v tomto sychravom počasí. Je smutný, občas deprimujúci, ale aj krásny a vtipný. Mám rada príbehy o priateľstvách a tiež si myslím, že ich tu nie je až tak veľa. A tobôž o priateľstve medzi dvoma mužmi, ktorých toto priateľstvo zmení. Odporúčam.

Krásna oddychovka (Klaudia, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka, ktorá sa čítala takmer sama. Úžasný príbeh dvoch mužov, ktorym sa zmení od základu život. Núti človeka zamyslieť sa nad skutočnou hodnotou priateľstva. Rozhodne odporúčam všetkými desiatimi. Otvorí srdce a pohladí dušu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x