bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hviezda, ktorá nikdy nezhasne

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:58

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hviezda, ktorá nikdy nezhasne

Stále si rovnako hrdá Slovenka? Žena žida? Aby si však nepovedala, že som sviňa, doprajem ti ešte niekoľko chvíľ s ním. Zbaľ si najnutnejšie veci, máš na to päť minút, a nastúp do toho auta. S celou famíliou! Sofort!“

Slovensko (február 1943) – Major von Lübeck, dôstojník nemeckej armády, spolu s ďalšími vojakmi prichádzajú do domu Anny a Samuela Dobiszových. Ich dvanásťročná dcéra Alžbetka sa hrá pred domom v kabátiku bez prišitej Dávidovej hviezdy. Tá sa jej deň predtým pri hre odtrhla. Zbytočné sú prosby Anny. Staršiu dcéru Kristínu nacisti odvlečú a maličká Alžbetka hrdinsky znáša trest za matkinu nezodpovednosť. Ďalšie ráno prídu major von Lübeck s vojakmi opäť, odvlečú Annu a Samuela, rozdelia ich a pošlú do koncentračného tábora. Alžbetka zostáva sama zranená a nevládna v dome, ktorý vojaci podpália.

Argentína (január 1964), Nemecko (október 1964) – Do Buenos Aires prilieta tmavovlasá Holanďanka Isabelle Doorová, ktorá navštívi istého pána Wagnera. Po Isabellinom odchode z vily pána Wagnera zaznie v jednej z izieb výstrel. Ďalšie Isabelline kroky vedú do ordinácie doktora Biringera, ktorý je lekárom v malom mestečku neďaleko Mníchova. Vypytuje sa ho na Annu Dobiszovú. Isabelle sa od lekára nič nedozvie a odíde. V pondelok ráno sestrička nájde doktora Biringera mŕtveho v jeho posteli. Čo spája týchto dvoch mužov, ktorí zomreli tesne po Isabellinej návšteve? Kto je tajomná Holanďanka? Aký je jej vzťah k Anne Dobiszovej?

Hviezda, ktorá nikdy nezhasne je strhujúci príbeh o osudoch rodiny poľského žida a goralky zo slovenskej strany Hornej Oravy.

Detaily o knihe

Názov: Hviezda, ktorá nikdy nezhasne

Objednávací kód NA636717

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hviezda, ktorá nikdy nezhasne (Jana Milkovičová, 26.2.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hviezda, ktorá nikdy nezhasne od Juliena Dana je naozaj krásne napísaná kniha. Aj keď samotná téma holokaustu je náročná a silná, táto kniha je písaná s citom a láskou, ktorá je prítomná naprieč celou knihou. Mnohé pasáže sú náročné, ale to pri tejto téme inak ani nejde. A aj keď som už prečítala skutočne mnoho kníh o holokauste, slzy sa mi tisli do očí na mnohých stránkach a kniha mnou silno zarezonovala. Dej je vsadený do nádherného prostredia Oravy na poľsko-slovenských hraniciach, opisuje život rodiny slovenky a žida a ich detí, ktorí žijú pokorne aj počas vojnových rokov, až v jeden deň im nacisti rozdupú ich jednoduchý život a rodinu násilne rozdelia....vzájomná láska Anky a Samuela a ich lásky k deťom je tak silná, že zo stránok je ju priam cítiť. Dejová línia 20 rokov po vojne v ničom nezaostáva a priznám sa, tu som si aj poplakala. Naozaj krásna kniha.

Hviezda, ktorá nikdy nezhasne (Marianna, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha,pútavo napísaná. Nevedela som sa od nej odtrhnúť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x