bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Diabol a temné vody

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Diabol a temné vody

Po obrovskom úspechu svojej prvej knihy Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej Stuart Turton opäť ponúka čitateľom rovnako pozoruhodnú knihu, ktorá stiera hranice žánrov a invenčne spája to najlepšie z historického románu, klasickej detektívky a gotického hororu.

záhadná vražda uprostred oceána
dvojica svojráznych detektívov
démon, ktorý môže a nemusí existovať

Píše sa rok 1634 a Samuela Pippsa, najlepšieho detektíva na svete, prepravujú obchodnou loďou Saardam z východindickej Batávie do Amsterdamu, kde ho majú súdiť a popraviť za zločin, o ktorom nikto nič netuší a nie je ani isté, či ho Pipps vôbec spáchal. Sprevádza ho oddaný strážca a pomocník Arent Hayes, ktorý je odhodlaný dokázať priateľovu nevinu. Len čo vyplávajú na šíre more, začne sa na osadenstvo lode valiť jedna pohroma za druhou. Po palube sa zakráda tajomný prízrak. Na lodných plachtách sa zjavuje záhadný symbol. Ktosi vyzabíja všetok dobytok. Pasažierov trápia zlovestné odkazy, ktoré im sľubujú diabolské zázraky a predpovedajú smrť troch ľudí vrátane Samuela Pippsa.

Môže mať toto všetko na svedomí démon? Dokáže Arent s pomocou uväzneného priateľa rozlúštiť záhadu z dávnej minulosti, ktorá spája pasažierov Saardamu a hrozí, že potopí loď a všetci na jej palube zahynú?

Prekladateľka: Diana Ghaniová

Detaily o knihe

Názov: Diabol a temné vody

Originálny názov: The Devil and the Dark Water

Objednávací kód NA636180

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zimomriavky (Barbora H., 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní autorovej prvej knihy – Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej, som si brúsila zuby na ďalší mysteriózny príbeh z pera tohto nesmierne nadaného pána. Opäť prekonal moje očakávania! Vražda na šírom mori a detektívna dvojica á la Sherlock Holmes a Dr. Watson v štýle gotického detektívneho hororu? Nič viac mi nebolo treba vedieť, aby som chcela po knihe siahnuť. Miestami sa vám dej môže zdať trochu pomalý, no keď sa v závere obzriete späť, musíte len obdivovať starostlivo posplietanú pavučinu intríg a záhad, ktorú autor vytvoril. Dynamická dvojka Samuel Pipps a Arent Hayes mi od začiatku prirástli k srdcu. Príbeh je veľmi expresívny a atmosferický, až máte pocit že počujete zvuky rozbúreného mora a cítite jeho slanú vôňu. Zložito detailné, no zároveň ležérnym a zábavným spôsobom vykreslené postavy, ktoré nikoho nenechajú chladným. Stuart Turton má veľmi špecifický štýl písania, ktorý vás úplne pohltí a knihu nebudete môcť odložiť bokom. Jeho fantázia nepozná medze. Veľmi sa mi páči, ako do svojich príbehov inteligentne vkladá nadprirodzené a paranormálne prvky, vďaka ktorým budete mať zimomriavky. Oceňujem, akým spôsobom štrukturuje svoje záhady a tiež pôsobivý výber prostredia, kde sa dej odohráva. Toto bolo naozaj brilantné čítanie a dokonca si dovolím prirovnať jeho diela k takým velikánom detektívneho románu, ako Agatha Christie, Thomas Harris alebo Stieg Larsson. Je to príbeh plný dobrodružstva, vzbury, nemilosrdných námorníkov, temných duchov a fascinujúceho tajomstva pre všetkých milovníkov kvalitnej detektívky. Strhujúce, napínavé, prekvapivé a vzrušujúce!

Mon Dí Bellini (Monika Geciova, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Diabol a Temné vody - Stuart Turton Asi som si našla nové zaľúbenie v námorníckej tématicke. Avšak... z historického hľadiska rozumiem, že ženy boli iba (v lepšom prípade) ďalšia komodita a poväčšine sa k ním muži správali ako k handrám. Tvrdenie, že žena je krehká bytosť s malým mozgom a hlúpa, mi dvíha tlak tak veľmi, že mám chuť vytiahnúť kladivo a urobiť niekomu lobotómiu. Pri tomto príbehu sa mi prvýkrát stalo, že som do poslednej chvíle netušila o čo ide a ani dohady mi pomohli, čiže chválim. Osudy členov posádky lode Saardam majú byť akýmsi mementom viery v dobro a zlo (bližšiu podstatu si nájde každý sám podľa viery a rozumu). Saardam je hneď v úvode prekliata málomocným v dokoch vychodoindickej Batávie, ktorá práve pod velením generálneho guvernéra má prepraviť do Amsterdamu Alótriu. Na palube je aj najlepší detektív (v zajatí) Sammy Pipps a jeho ochranka, žoldnier, Arent Hayes, ktorý bude s pomocou Sáry (manželka guvernéra) riešiť, kto chce loď potopiť. Nečakajte pirátov, očakávajte záhadu, temno a neprávosť v každom smere

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x