bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vírus

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vírus

VLADO KOBIELSKY číta z knihy VÍRUS:

Aká vysoká je cena ľudského života?

V úsilí vrátiť sa počas pandémie COVID-19 aspoň trochu do normálu sa Brian Murphy s rodinou vyberie na letnú dovolenku na Cape Cod. Jeho žena Emma však náhle ochorie. Čo spočiatku vyzerá ako mierna chrípka sa po návrate do New Yorku mení na boj s časom. Príznaky sa rapídne zhoršujú a Emma upadne do kómy.

V nemocnici jej diagnostikujú východnú konskú encefalitídu – zriedkavú a často smrteľnú vírusovú chorobu, ktorú prenášajú komáre a Emma sa ňou pravdepodobne nakazila počas večernej grilovačky. Situácia sa skomplikuje, keď sa rovnaké príznaky prejavia aj u ich malej dcéry. Nemocničné poplatky rastú každým dňom a poisťovňa ich odmieta uhradiť. Odvoláva sa na pochybné klauzuly v poistnej zmluve, a tak je Brian postavený pred nemysliteľnú voľbu. Musí sa rozhodovať medzi pokračovaním vo finančne náročnej starostlivosti o rodinu alebo jeho ukončením. Hnev na ľahostajnosť zdravotníckeho systému a nedostatočnú informovanosť verejnosti vedú Briana k činom. No ak chce dosiahnuť spravodlivosť, musí odhaliť temnú stránku tohto skorumpovaného priemyslu a ľudí, ktorí ho riadia. Skôr než sa nákaza rozšíri ešte viac a on príde o svojich milovaných.

Z anglického originálu Viral (G. P. Putnam’s Sons, an imprint of Penguin Random House LLC, USA 2021) preložil Róbert Hrebíček.

Detaily o knihe

Názov: Vírus

Originálny názov: Viral

Objednávací kód NA205479

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pätnásteho augusta o pol štvrtej popoludní sa tento zhluk samičiek komára Aedes albopictus prenášajúcich EEE prebudil z denného spánku. Predtým si našli útočisko pred poludňajším letným slnkom pod podlahovými doskami na verande budovy pri rybníku Gull Pond. Po chvíli ich premohol vlčí hlad po krvi a s charakteristickým piskotom sa v roji vzniesli do vzduchu. S výnimkou niekoľkých nešťastných jedincov sa vyhli veľkému množstvu lepkavých a nebezpečných pavúčích sietí a vošli do slnečného svetla. Preskupili sa a ako eskadra miniatúrnych stíhačiek vyrazili vpred. Inštinktívne vedeli, že pláž leží asi päťstopäťdesiat metrov východne za lesom, v ktorom rástli duby farbiarske a borovice tuhé. Ak ich počas cesty čosi nezožerie alebo nebudú čeliť nezvyčajne silnému protivetru, ku skupine potenciálnych terčov dorazia asi za trištvrte hodiny.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x