bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Auris

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Séria:Auris
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Auris

Matthias Hegel je forenzný fonetik, odborník na akustickú analýzu dôkazov. Má absolútny sluch a počuje veci, ktoré ostatným unikajú, preto dostal prezývku Auris. Vycíti v hlase neistotu, nervozitu a strach. Na základe hlasovej analýzy dokáže určiť pohlavie, vek, pôvod, vzdelanie či veľkosť topánok neznámeho človeka. Spolupracuje s políciou a často sa zapája do záchrannej akcie pri rukojemníckych drámach. Pred rokom to tak aspoň ešte bolo, pretože dnes sedí Hegel vo väzení. Brutálne zavraždil bezdomovkyňu a sám sa udal na polícii. Je však skutočne vinný? Túto otázku si kladie Jula Ansorgeová, mladá žena, ktorá pracuje v rozhlase a vo svojich podcastoch sa venuje kriminálnym prípadom. Verí v Hegelovu nevinu. Dostane horúci tip, novú stopu, ktorá by mohla dokázať, že je Hegel nevinný. Vzápätí však príde výhražný telefonát, aby okamžite dala ruky preč od tohto prípadu...

Detaily o knihe

Názov: Auris

Objednávací kód NA634298

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jednohubka (Miriam, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem kriminálky a tak bolo jasné, že sa mi skôr či neskôr dostane pod ruku aj niečo od snáď najznámejšieho nemeckého tvorcu kriminálok. Dávnejšie som siahala po knihách, v ktorých ako autor figuroval on sám, no po dočítaní som mala v sebe pocit nie celkom dokonalého uspokojenia. O to viac som bola zvedavá, ako bude vyzerať, príbeh, ktorý napíše Fitzek v tandeme. Môžem úprimne konštatovať, že tu už pocit ťažko definovateľného nedostatku nepociťujem. Obaja autori sa s čitateľmi doslova zahrávajú, pretože keď už máte pocit, že viete naisto, kto je vrahom, zistíte, že ste totálne mimo. Zároveň tápate v neistote, či máte fandiť hlavnému hrdinovi, ktorý je supertalentom vo svojej profesii, ale zároveň sa bez mihnutia brvy priznáva k spáchaniu vraždy, čím zo seba robí záporáka. Podľa môjho názoru je táto kniha topka a pre tých, ktorí obľubujú krimi čitateľné jedným dychom, sa tento kúsok rozhodne zapáči.

Výborná prvá časť trilógie (Klaudia Mazurkievičová, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak sa radíte medzi fanúšikov tvorby nemeckého autora psychotrilerov Sebastiana Fitzeka, zaiste neunikla vašej pozornosti ani kniha Auris, ktorá však trochu vytŕča z radu jeho doterajších diel. V tomto prípade ide totiž o príbeh napísaný „len“ podľa jeho námetu, pričom spisovateľskej úlohy sa zhostil nemecký autor Vincent Kliesch. Mnohí sa preto pred samotným čítaním určite neubránili myšlienke, či ich štýl písania chytí rovnako, ako pri dielach Fitzeka. Za seba musím po dočítaní povedať, že táto spolupráca sa neskutočne vydarila. Kniha zaujme už svojou anotáciou, ktorá sľubuje originálny námet, s akým som sa v tomto žánri doteraz nestretla. Približuje čitateľom forenznú fonetiku ako kriminalistickú metódu, ktorá môže byť nápomocná napríklad pri samovražedných či rukojemníckych zásahoch. Je priam neuveriteľné, čo všetko sa dá zistiť z farby hlasu a poruchy reči – či už ide o rôzne choroby, výzor alebo nedostatky, ktoré potom v rámci vyšetrovania možno využiť vo svoj prospech. Práve túto danosť má postava Matthiasa Hegela, forenzného analytika, ktorý sa nečakane ocitá vo väzení. Jeho prípad však nedá spávať Jule, do postavy ktorej vložil autor veľkú dávku sympatie a húževnatosti. Pre svoju tvrdohlavosť sa však zapletie do niečoho, odkiaľ už niet cesty späť a všetko okolo ostro sledovaného prípadu sa začne týkať aj jej.Autor predkladá čitateľovi príbeh prostredníctvom dvoch dejových línií. Ako to už býva väčšinou zvykom, jedna z nich vás zavedie do minulosti a umožní vám lepšie spoznať práve Julu, ktorej život je aj po rokoch ovplyvňovaný prežitou traumou. Vďaka tomuto striedaniu a krátkym kapitolám je kniha už od prvej stránky neskutočne dynamická, pútavá a nemá žiadne hluché miesta.To, že obaja autori spolupracovali naozaj úzko, je cítiť vo viacerých ohľadoch. Čaká na vás veľa šokujúcich zvratov, ktoré sa vyskytujú klasicky na konci kapitol, preto stránky rýchlo ubiehajú a je len veľmi náročné knihu odložiť. Ak by ste si aj mysleli, že je koniec a viete, ako všetko dopadne, už z kníh samotného Fitzeka máte určite skúsenosť, že až do poslednej stránky si nemôžete byť ničím istí. Záver je doslova nabitý emóciami, avšak ponecháva mnoho nezodpovedaných otázok či odpovedí, ktoré nie sú ani zďaleka dostačujúce. A tak čitateľovi nateraz ostáva nechať sa viesť svojou fantáziou. Keďže však ide len o prvý diel z pripravovanej trilógie, verím, že sa celkového rozuzlenia a potrebných vysvetlení dočkáme. Knihu Auris odporúčam všetkým milovníkom kvalitných psychotrilerov, ktoré sú plné napätia a nečakaných prekvapení. Je skvelé, že Fitzekov zaujímavý námet sa premietol nielen do rozhlasovej hry, ale vďaka podnetu samotného Kliescha mohol tento príbeh potešiť aj knižný svet. V niektorých momentoch mi dokonca jeho rukopis sedel o niečo viac, keďže mal autor akoby „ľahšie“ pero a príbeh nebol natoľko prekombinovaný. Už teraz sa teším na ďalšie diely z tejto série.

určite áno (Jana Kufelová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako to vlastne je a kto koho ťahá za nos? Mňa ťahal autor za nos až do konca. A išlo mu to viac než dobre.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x