bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V znamení modrého motýľa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:408
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V znamení modrého motýľa

Osud pripravil hlavnému hrdinovi Amadovi toľko dramatických zvratov, že by stačili na niekoľko životov. Na prvý pohľad sa zdá, že šťastena je mu naklonená, má úspech vo všetkom, na čo siahne. Jeho príbeh sa odohráva v exotickom brazílskom prostredí pretkávanom legendami Indiánov, ktorí žijú v amazonských dažďových pralesoch. Jedna z nich hovorí o záhadných motýľoch. Indiáni veria, že sú to duše zosnulých a živým dávajú znamenia a odkazy, len im treba zašepkať prianie či túžbu. Motýľ tajomstvo nevyzradí, odnesie ho priamo Stvoriteľovi a on ho určite splní... Amado až v dospelosti zistí, že má indiánske korene. Čaká ho dlhá cesta, aby sa v zložitom spoločenskom prostredí s novou realitou vyrovnal. Postupne dospeje k poznaniu, že harmónia prírody a viery v Boha je pilierom, o ktorý sa môže pri hľadaní zmyslu života zakaždým oprieť.

Detaily o knihe

Názov: V znamení modrého motýľa

Objednávací kód NA205344

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ľuďom už pomaly dochádzali sily. Pomoc stále neprichádzala, ani hasiči, ani dážď. Zo zadymených tvárí im svietili iba oči zúfalstva. Blesky neprestajne križovali oblohu a ani vietor neustával. Vyľakané zvieratá pobehovali v ohrade a ryčali. Adoníra sa ich snažila upokojiť, no márne. Pozrela sa na rozhnevané nebo či skôr peklo. Videla, že požiar sa plazivo rozširuje na ďalšie staviská. Jedna budova horiaceho kravína sa zosypala a ľahla popolom. Náhle sa z diaľky ozval zvuk sirén, ktorý na okamih prerušil zúfalú atmosféru. „Chlapi, hasiči, počujete?“ prekrikovali sa ľudia.
Potešila sa aj Adoníra, keď sa jej zrazu niečo mihlo pred očami. Privrela ich a zahnala sa rukou. Otvorila ich a zbadala krásneho veľkého modrého motýľa. „Ach, aj teba to vystrašilo?“ prihovorila sa mu nežne. Krásne a veľké farebné motýle neboli v Brazílii ničím výnimočným, ibaže lietali väčšinou za slnečného svetla, v určitých hodinách cez deň. Nikdy nie v búrke.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x