bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kým vychladne káva

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kým vychladne káva

Čo by ste povedali na malý návrat do minulosti? V jednej malej japonskej kaviarni s názvom Funiculi Funicula takúto možnosť ponúkajú. Musíte však splniť náročné podmienky, prítomnosť sa nezmení a čas je obmedzený – musíte sa vrátiť skôr, ako vám vychladne káva. Štyria hostia kaviarne však odvahu nabrali a späť do minulosti vycestovali. Práve o nich je táto kniha. Čo všetko im cesta v čase priniesla a ako sa vďaka nej zmenili ich životy?

Detaily o knihe

Názov: Kým vychladne káva

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Cestovanie v čase? (Val, 15.3.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
…Japonsko, kaviareň, cestovanie v čase… Na menej ako 200 stranách sa odohrávajú štyri samostatné príbehy, poviedky, ktoré majú niečo spoločné. Kaviareň, personál a ženu v bielych šatách. Len o jednej kaviarni v Tokiu kolujú chýry už niekoľko desiatok rokov, že jedno konkrétne miesto v nej vám zaručí vrátiť sa do minulosti. Nápad perfektný. Prevedenie, z môjho pohľadu pokrivkávajúce, no verím, že to je sčasti aj rozdielnosťou kultúr a vyjadrovaním. Prekladateľ bol a stále je v mojich očiach macher level milión! Dej na mňa pôsobil často chaoticky. Opis kaviarne, zákazník, ktorý má dôvod sedieť a objednávať si kávu za kávou(či iné dobroty), preskok do minulosti postavy, šup, sme späť v kaviarni, nejaký ten dialóg, veľa monológov, presun do minulosti-cestovanie v čase, epizódka, ktorá sa už stala, ale tentokrát trochu inak, späť do prítomnosti… takto opísané to znie ako vcelku chronologický príbeh. Nebol taký ani jeden. Aj keď musím priznať, že poviedky nie sú mojou šálkou kávy(aké príhodné), vedela by som si predstaviť tieto poviedky napísané ako román a určite by sa mi páčili. Žiaľ, neviem oceniť formát poviedky. Stále mi niečo v danom príbehu chýba… Rozpísaný začiatok, prepracovanejší stred, či úplný záver… poviedku vnímam ako časť z románu. Malý kúsok. No a aby som príbeh náležite ocenila, chýba mi tam zvyšok príbehu, ktorý si autor nechal pre seba. Ak ale vám poviedky vyhovujú, určite siahnite po tejto knihe a môžete si domov z kníhkupectva vziať aj pokračovanie/-nia.

Našiel som nového obľúbeného autora (Milan, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám veľmi rád japonskú literatúru a tento krátky román môžem po prečítaní označiť za nového obľúbenca. Dej sa odohráva v malej kaviarni v Tokiu, ktorá umožňuje svojim zákazníkom cestovať v čase. Je v tom však jeden háčik - musia sa vrátiť späť skôr, než im vychladne káva. Úchvatná premisa. Postavy v príbehu vďaka tejto nezabudnuteľnej skúsenosti reflektujú nad svojím doterajším životom, nad zmenou perspektívy a zamýšľajú sa nad budúcnosťou, keď sa konečne zmieria s trpkou minulosťou. Tento román zahreje pri srdci rovnako ako horúca šálka kávy v upršaný deň. Bol "sladký" a smutný, no zároveň plný nádeje. Tragický, ale rovnako aj inšpirujúci. Veľmi dobre zvládnutá kombinácia viacerých žánrov (magického realizmu, sci-fi a fantasy) je vhodná pre každého, kto má rád tematiku cestovania v čase, ale zároveň ju chce preskúmať z úplne iného pohľadu. Autor vynaliezavo obmedzuje mechaniku cestovania v čase na priestor malej kaviarne a všetky zvyšné pravidlá, ktoré sa s týmto zážitkom spájajú, rezonujú s čitateľom o to viac. Páčilo sa mi, že kniha od začiatku jasne dáva najavo, že cestovanie v čase nie je žiaden čarovný prútik, ktorý odstráni všetky problémy. Niekedy je to práve naopak. Dej bol pomalší, ale jednoducho plynúci a rýchlo sa čítal. Príbeh je do veľkej miery poháňaný postavami a stavia na silných dialógoch. Ako čitateľ som sa ľahko vcítil do kože postáv a častokrát doslova cítil ich bolesť a utrpenie. Bolo dojímavé čítať o ľuďoch zo všetkých spoločenských vrstiev, ktorí sa pokúšajú znovu spojiť s blízkymi, odčiniť hriechy alebo napraviť chyby minulosti, hoc veľmi dobre vedia, že minulosť nemožno zmeniť. Napriek tomu sa z nej ale možno poučiť. Malé lekcie povpletané v príbehu si so sebou nesú dôležitý odkaz. Bolo to jednoducho strhujúce a nezabudnuteľné čítanie a svet zúfalo potrebuje viac takýchto príbehov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x