bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veľká životná päťka

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:228
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 7,59 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 7,77 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,04 €
Ušetríte: 1,27 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veľká životná päťka

Hrdinom Streleckého inšpiratívnej knihy je fiktívna postava s príznačným menom Thomas Derale (prešmyčka slova leader). Thomas je výkonný riaditeľ viacerých úspešných spoločností, ktoré založil a riadi v duchu inovatívnych myšlienok o poslaní a úlohe lídra. O svoje poznatky a životné skúsenosti sa delí nielen s nadšeným obdivovateľom Joeom, ale prezentuje ich aj vo viacerých televíznych debatách. Ako líder považuje tisícky svojich zamestnancov za pútnikov na spoločnej ceste, ktorých úlohou je uvedomiť si zmysel svojho bytia v kombinácii s veľkou životnou päťkou. Veľká životná päťka je vlastne zoznam piatich želaní, piatich dôležitých vecí, ktoré chce každý z nás urobiť, uvidieť a zažiť, skôr než umrie.

Každý Thomasov zamestnanec má tento zoznam vytlačený na zadnej strane vizitky. Dôraz na veľkú životnú päťku je jedným zo základných pilierov firemnej kultúry. Thomas a jeho lídri sa pravidelne stretávajú so svojimi tímami, aby sa ubezpečili, že každý člen zastáva pozíciu korešpondujúcu s jeho päťkou. Ak to tak nie je, dotyčnému treba zmeniť náplň práce. Ľudia sú potom spokojní, motivovaní, a aj bez kontroly dosahujú skvelé výsledky, z ktorých profituje aj firma.

V závere knihy autor vyznáva mimoriadne podnetné presvedčenie: Dobrý líder nepracuje s ľuďmi, ktorých práca len baví. Chce sa obklopiť ľuďmi, ktorých práca napĺňa. Ak sú vo firme takto nastavené priority, pracovníci nielenže nevyhoria, práve naopak, všetci budú zapálení pre spoločnú vec.

Detaily o knihe

Názov: Veľká životná päťka

Objednávací kód NA632542

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nepovinné povinné čítanie :) (Michaela Zamari, 3.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zverejnenie príspevkov si väčšinou plánujem, no na stories na Instagrame môžem dať bezprostredné dojmy a tie boli: Dočítané a ja neviem, čo povedať. A pri tom mám toľko myšlienok, že neviem, ktorou začať. Veľká životná 5ka je veľká vzácnosť. To, že vieme čítať, je veľká vzácnosť. Tento autor je obrovská vzácnosť. A je mi jedno, či to znie prehajpovane. A platí to aj dnes! Viem, že tu mám pomenej nadšencov motivačného žánru, no táto kniha by mala byť povinnou literatúrou nielen vo veľkých korporáciách. Poviete si, že nemáte čas toľko čítať. Ale prečo nie? Pretože svoj čas venujete niečomu, čo vás nerobí šťastným? Práve preto by ste po nej mali siahnuť. Nejdem však mudrovať, viem, že najmä v tomto období nie je ľahké robiť, čo nás baví, ale často zostáva len možnosť robiť, čo nás živí. Aj tak sa nevzdám - táto kniha dokáže nakopnúť a otvoriť oči nielen potenciálnemu lídrovi, ale aj každému zamestnancovi, každému inteligentnému jedincovi. Autor vložil múdre myšlienky do príbehu Thomasa Deraleho a unikátnym spôsobom núti čitateľa vžiť sa s ním. Hoci bola jeho postava fiktívna, ja som pri jeho príbehu slzila, akoby som ho poznala osobne. ☺ Hanbím sa, že som pochybovala, či táto kniha môže prekonať autorovu Kaviareň na konci sveta, pretože je to ešte väčšia pecka. Postavy, ktoré tento neskutočný autorský talent vytvoril majú nadhľad, dôvtip, pokoru, a mám pocit, že sú minimálne rovnako inšpirujúce ako živé bytosti, ktoré si kladiem za vzor. Autor nás prostredníctvom Thomasa opäť núti zamýšľať sa nad naším zmyslom bytia. "Čo robia lídri, ktorí nepomáhajú svojim ľuďom napĺňať ich životné predsavzatia? V podstate im berú kus života výmenou za peniaze." Nedá sa neobdivovať postavu, ktorú autor vytvoril a ktorá na sklonku života potrebuje mať pri sebe svoju milujúcu manželku a najlepšieho priateľa."Vieš, Jou, na nás ľuďoch je veľmi zvláštne, že sa správame, akoby sme boli nesmrteľní. Donekonečna presúvame svoje sny a plány, lebo prichádzajú zaujímavé ponuky. Lenže toľko času nemáme. Nesmrteľnosť si len nahovárame." Preto sa treba "zobudiť" čím skôr, aby sme sa zobúdzali s nadšením, že každý deň prežijeme naplno! Už ste to skúsili?

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x