bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,74 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 2,25 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí

Román o krásnych knihách, ich čitateľoch a malebnom mestečku na juhu Francúzska. Natália a Nathan majú dve dospelé deti a sú vo veku, kedy uvažujú o začiatku novej životnej etapy. Rozhodnú sa, že opustia Paríž a vydajú sa do pôvabného stredovekého mestečka Uzѐs na juhu Francúzska. Natália tam objaví malé kníhkupectvo, ktoré ju očarí natoľko, že sa rozhodne splniť si svoj dávny sen. Kúpi si ho a konečne môže naplno tráviť čas so svojimi milovanými knihami a ich čitateľmi.

Vďaka svojej láskavosti, empatii a pozitívnemu prístupu k životu si Natália veľmi rýchlo získava srdcia návštevníkov obchodíka a postupne sa stávajú jej priateľmi. A tak toto pôvabné miesto plné úžasných kníh ožíva skutočnými príbehmi Natáliiných zákazníkov – či už je to mladučká Cloé s problematickým vzťahom s prísnymi rodičmi, neúnavný cestovateľ Filip, slepý legionár Tarik či poštár Arthur, snívajúci o živote herca...

Dobrá kniha je balzamom na dušu a liekom na rôzne neduhy a Natália vie odporučiť tú pravú na každý z nich. Nie nadarmo sa vo Francúzsku hovorí „joie de vivre“.

Detaily o knihe

Názov: Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí

Objednávací kód NADBK86829

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kníhkupectvo (Zuzka Taneckova, 25.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Čakala som od knihy viac ale je to fajn. Také kľudné pohodové čítanie :)

Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí (Slávka Haverlíková, 6.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Na čítanie tejto oddychovky som sa veľmi tešila. Konkrétne na pokoj, ktorý z knihy vyžaroval cez obal. Očakávala som, že ma takýmto spôsobom zasiahne aj text. Z anotácie som konkrétne nevedela, aký príbeh mám čakať, a najmä, že o čom. Po prečítaní môžem povedať, že ide o príbeh, ktorý v sebe nesie emóciu. Snaží sa cez jednotlivé „kapitoly“ nazrieť do ľudskej stránky Natálie i jej zákazníka. Čitateľa chce poučiť vo veciach prežívania života. Skrýva v sebe rady, ktoré mnohí z nás považujú za samozrejmé. Poukazuje to však aj na problematiky, ktoré nám možno nie sú skúsenosťou blízke, no dejú sa. To všetko sa odohráva v atmosfére kníh, dobrých a láskavých vzťahov, kde sa máločo môže pokaziť. Všetko pri tejto knihe pôsobí idylicky, no pre mňa to bol trošku klamlivý obraz. Kníhkupectvo na Bylinkovom námestí nie je pre mňa také bezchybné, ako vidieť v mnohých recenziách. Musím však najprv niekoľko aspektov vyzdvihnúť. Páčilo sa mi, že jednotlivé mikropríbehy stavali celý príbeh a obraz o Natálii. Dalo sa ich vnímať ako kapitoly či poviedky. Nie doslova, ale určitým spôsobom to členilo text a mohla som sa zakaždým tešiť na nový, malý príbeh. Každé z týchto rozprávaní nieslo so sebou zmysluplnú pointu a nemôžem povedať, že by ma niektorý z nich vôbec nezaujal. Eric de Kermel vytvoril veľmi príjemnú atmosféru v knihe. Malo to emóciu ľudskosti, pomoci, a tým, že sa jednotlivé rozhovory odohrávali v kníhkupectve, tak tam nechýbal pach literatúry. Autor vytvoril pre čitateľa pomyselný to be read list, ktorého jednotlivé tituly sa nachádzali v deji. Tento aspekt bol pre mňa omnoho lepšie spracovaný ako v knihe Slová v hlbinách, ktorej dej sa odohráva v antikvariáte. Pri tom všetkom ma však kniha neohúrila. Miestami som sa nudila, lebo som čakala, že to začne nejakým spôsobom gradovať, čo nezačalo, len sa to nieslo na jednom tóne. Taktiež záver bol nemastný-neslaný. Čo tým všetkým chcel autor povedať? Nasŕkal tam množstvo podnetných myšlienok, ktoré nedokázal vpísať do románu s potenciálom. A to nevravím o tom, ako všetko tam bolo ružové. Nebola to romantická kniha, ale bola presladená. Neverila som tomu. A to je aj najväčší problém. Chápem však, že mnohým sa páči. Má v sebe určité kúzlo, ktorému keď uveríte, tak podľahnete. Keď však nie, tak sa titul dostane na poličku – škoda času, ale aspoň som si rozšírila obzory. Mne pri ňom o niečo príjemnejšie ubehol čas počas choroby.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x