bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierna labuť Paríža

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierna labuť Paríža

Výnimočný, nádherne napísaný román... Čierna labuť Paríža nám pripomína, aká silná vie byť láska a aké dôležité sú pre nás nádej a odvaha.
Heather Morrisová, autorka románu
Tetovač z Auschwitzu

Paríž 1944
Krásna a zbožňovaná speváčka Genevieve Dumontová, známa aj ako Čierna labuť, sa proti svojej vôli stane miláčikom nacistických dôstojníkov v okupovanom Paríži. Pre odvážnu mladú ženu je jej privilegované postavenie veľmi náročné, no zároveň jej umožňuje fungovať ako spojka hnutia odporu. Keď Genevieve zistí, že jej matku barónku Lillian de Rocheford zajali nacisti, uvedomuje si, že je len otázkou času, kedy gestapo Lillian zlomí a získa od nej informácie o chystanej invázii Spojencov. Hnutie odporu je rozhodnuté za každú cenu barónku umlčať, no Genevieve sa odmietne nečinne prizerať, ako sa z jej matky stane ďalšia obeť vojny. Spojí sa so svojou dávno nevidenou sestrou Emmy, britskou agentkou, a presvedčí aj svojho manažéra Maxa Boneta, takisto agenta britskej tajnej služby, aby im pomohol naplánovať a uskutočniť mimoriadne riskantný plán, ktorý má jediný cieľ: zachrániť Lillian život.

Americká spisovateľka Karen Robards má na konte vyše päťdesiat románov, z ktorých mnohé sa stali medzinárodnými bestsellermi. Má troch synov a spolu s rodinou žije vo svojom rodnom meste Louisville v štáte Kentucky.

Prekladateľ: Tamara Chovanová

Detaily o knihe

Názov: Čierna labuť Paríža

Originálny názov: The Black Swan of Paris

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Určite odporúčam (Jana Dzurišín, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak krásny a silný príbeh som už dávno necitala. Kniha z obdobia 2. sv. vojny a z čias odboja. Nie som zástancom tohto typu literatúry, ale v tomto prípade stačil iba úryvok a hneď som si ju musela kúpiť. Nádherný príbeh, ktorý vás udrží v napätí, prinúti k slzám smútku ale aj dojatia. Na pozadí smutných udalosti a snahy o oslobodenie matky sa rozvíja aj romanticky vzťah medzi Genevieve a Maxom. Ešte veľmi dlho po prečítaní vo mne vyvolávala silne pocity. Úžasná kniha!

Skvelý príbeh o sile lásky, nádeje a odvahy. (Milan Buno, 22.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Asi ste doteraz nepoznali meno Karen Robardsová, no poznačte si ho. Verím, že v najbližšej dobe vyjdú od nej ďalšie knihy. Karen napísala už asi päťdesiatku úspešných románov, získala šesť ocenení Silver Pen a mnohé ďalšie ceny. V tomto príbehu spoznávame nádhernú a zvodnú speváčku Genevieve, známu aj ako Čierna labuť, ktorú nacisti milujú...no ona funguje ako špiónka a spojka hnutia odporu. Silná hrdinka a príbeh, ktorý vás od prvých strán strhne. To napätie a atmosféra, ktoré vedela autorka vykresliť... Nebezpečenstvo číhajúce na každom kroku a vzrušujúce situácie... Rodinná súdržnosť, láska a lojalita... Vydarený mix, ktorý si treba prečítať, ak máte radi príbehy z II.svetovej vojny.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x