bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zhoríme

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zhoríme

Spáliš sa aj stokrát, ale nikdy sám sebe nesmieš dovoliť, aby si vyhorel.

Zhoríme je príbeh o sile ľudskej vytrvalosti a snahe nezhorieť vo svete plnom takmer dohorených zápaliek.

René po ôsmich rokoch opúšťa steny väznice a začína pracovať ako ochrankár v bordeli svojho najlepšieho priateľa Marcela. Spoznáva krásne dievča Dany, ktoré podľa Reného nemá v nevestinci čo hľadať. René postupne prichádza na to, že ani nový chodník, na ktorý sa vydal, ho nedovedie k vykúpeniu, po ktorom tak úpenlivo túži. Zisťuje aj to, že jeho najlepší priateľ Marcel tiež prešiel zmenou, a nie celkom pozitívnou.

„Si chorý? Som štetka! Fajčím vtáky za peniaze, denne sa na mne vystrieda desať chlapov, špinavých, nechutných. Prečo mi toto robíš?“ „A čo? Bol som v base osem rokov, patril som medzi nich. Nikdy by som sa neodvážil súdiť ťa. Veci sa v živote stávajú. Naozaj si nechceš
dopriať kúsok skutočného šťastia? Ešte k tomu s niekým, kto je rovnaký ako ty? Sme stratení, a čo?“Dany mi pozrela do očí a prvý raz za ten čas, čo ju poznám, som v nich uvidel nejaký cit. Bol v nich drobný náznak vlhkosti. Doslova som v tej chvíli pocítil, ako tá bariéra strachu pomaly praská, trúsi sa a rozpadá. Bol som tam pre ňu. Konečne ma jediný raz v živote celá moja podstata nútila niečo nepokaziť.

Detaily o knihe

Názov: Zhoríme

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zhoríme (Emília Balková, 8.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Zhoríme ma zaujala hlavne krásnou obálkou a tým, že som hneď vedela, že to nebude taká klasická romantika, ako bežne čítam. A teda naozaj to nebol typický príbeh, aké bežne čítam, ale páčila sa mi a určite mi ešte dlho v hlave zostane. Téma, celý dej, vetičky pomimo text, nad ktorými sa treba zamyslieť. Páči sa mi čítať knihu mužským pohľadom a hlavne sa mi páči, že kniha vôbec nekončí tak, ako sa očakáva. Naozaj som si nemyslela, že to takto dopadne. Páčilo sa mi celé Reného rozprávanie, spätné pohľady, myšlienky. Utkveli mi v pamäti najmä tieto dve: „Všetci sme vinní.“ a „Ľudia klamú, sklamú, opustia a nájdu si človeka, ktorým sa nechajú sklamať, oklamať a opustiť.“ Chúďa Dany, to, čo sa s ňou stalo, som teda naozaj nečakala a veľmi ma to kvôli nej mrzelo, keďže sme vedeli, čím si v živote prešla. A samozrejme ma to mrzelo aj kvôli Renému, lebo si to tiež v konečnom dôsledku nezaslúžil. Postava Marcela bola od začiatku trošku pre mňa záhadná. Rada som ho nemala a hneď som vedela, že aj naďalej bude Reného viesť na zlé chodníčky. Aspoň, že na konci sa zachoval „tak trochu“ lepšie. Našla som v knihe aj nejaké chybičky, napríklad, čo sa týkalo jeho otca - najskôr René hovoril, že býva v dvojpodlažnom dome a keď za ním išiel znova, tak zrazu býval na najvyššom, myslím piatom, poschodí bytovky. A ešte čo sa týkalo chaty - chodil tam s chalanmi a babami (asi vieme prečo) a neskôr spomenul, že si tam nikoho nevodil, ani žiadne dievča. No takéto detaily mi v tomto prípade ani nevadili. Bola to prvá kniha, ktorú som od tohto autora čítala a myslím, že siahnem aj po ďalšej. = 4*/5*

Zhoríme - neobyčajný obyčajný príbeh (KarinH., 29.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočný príbeh, po ktorom som si musela vziať pár minúť na predýchanie, pretože záverečný epilóg ma emočne vyšťavil a fakt som si nahlas povzdychla z prívalu toľkých emócií. Toľko nádherných myšlienok pokope, zo života obyčajných ľudí, navyše pravdivých, vo veľkej väčšine som sa mnohokrát našla, som už dlho v žiadnej knihe nevidela. A keby mi dal niekto čítať autorovu knihu, okamžite by som rozpoznala, že sa jedná o jeho dielo, pretože má tak neobyčajne obyčajno krásny svojský štýl písania, s minimom klišé, ak teda vôbec, a podarilo sa mu dosiahnuť, že som hltala slovo za slovom, až som bola nakoniec smutná, že som sa dostala k samotnému záveru. Nádherný, precítený príbeh s množstvom úvah na zamyslenie, čiže po jeho dočítaní si rozhodnete odnesiete zážitok a kniha vo vás bude rezonovať ešte nesmierne dlho. S určitosťou som si istá tým, že prinajmenšom k záverečnému epilógu sa budem vracať aspoň raz do týždňa, pretože predstavoval krutú realitu nášho života. Autorovi ďakujem za knihomoľský zážitok roka a odporúčam každému čitateľovi, ktorý v knihách hľadá viac, ako len otrepané klišé.

Zhoríme (V.knihach, 10.12.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Na prvý pohľad Zhoríme upúta krásna obálka. Už pri prológu si ma príbeh pripútal a nepustil. Hlavný hrdina, René,mi bol veľmi sympatický od samého začiatku. Napriek tomu, že bol odsúdený na 8 rokov väzenia. Zvedavosť vo mne doslova vrela! Čo také vyviedol? Adam sa s nami vyhrá a incident, ktorý Reného dostane za mreže,sa dozvedáme takmer v polovici knihy. Návrat do bežného života nie je jednoduchý a nikdy nie taký, aký si ho vysnívame. René nie je výnimka. Jeho trpko-smutný príbeh je rozprávaný prepínaním súčasnosti a minulosti, najmä zo školských, bezstarostných čias. Kniha je plná myšlienok, ktoré vás nútia nad textom a ich významom premýšľať. Krásne a trefné citáty sú umiestnené aj náhodne popri texte. Skutočne kniha,nad ktorou sa zamyslíte. Veľmi realistický vykreslený príbeh, ktorý určite odporúčam. Viaceré zvraty som očakávala. No jedna situácia bola pre mňa jednoznačne na facku pre Reného. Autor ju nevysvetlil,nerozviedol,no podľa mňa bola odpoveď jasná,no nie pre hlavného hrdinu.

Príbeh plný hlbokých myšlienok (Kristy.Books, 10.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu ma nalákala najmä obálka, bola to láska na prvý pohľad. Vedela som, že to bude temný príbeh, veď René práve vyšiel z väzenia a začína pracovať v nevestinci, no nečakala som, že po emočnej stránke ma úplne zloží. Už dlho som nečítala knihu, ktorá by bola napísaná len z mužského pohľadu. Autor píše príjemne, ľudsky, bez žiadneho prikrášľovania, čím vás núti čítať stále ďalej a ďalej. Občas som mala pocit, ako by som ani nečítala knihu, len počúvala niekoho iného rozprávať o svojom živote. Do príbehu vložil mnoho hlbokých myšlienok a citátov, ktoré vás prinútia zamyslieť sa nad životom. Nechýbajú tu ani nadávky, no tie dodávajú celému príbehu na reálnosti. Emócie sa tu prelínajú už od začiatku, René aj Dany majú toho za sebou veľa, ich osud vás jednoducho nenechá chladnými. Bolo mi jasné, že nemám čakať typický happyend, no aj tak som naďalej dúfala, že sa konečne obráti karta v ich prospech a dopraje im aspoň kúsok šťastia. Niekedy v polovici príbehu sa však pre mňa atmosféra zmenila zo smutnej na mrazivú. Začali mi behať po chrbte zimomriavky, nevedela som sa zbaviť takého čudného pocitu, cítila som, že sa deje niečo nebezpečné a zlé, len som ešte presne nevedela čo. Koniec ma úplne dostal, ani som ho nechcela dočítať, všetko som musela ešte dlho predychávať. Zhoríme je príbeh zo skutočného života plný myšlienok na zamyslenie, rozhodne stojí za pozornosť, len sa pripravte, že niektoré scény sa vám nebudú ľahko čítať a nad knihou budete premýšľať aj nejaký čas po jej dočítaní.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x