bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Papierové dievča z Paríža

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,74 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,99 €
Ušetríte: 2,25 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Papierové dievča z Paríža

Nacistami okupovaný Paríž, dve sestry a temné rodinné tajomstvoKeď sa niekedy dopočujem o krutostiach, ktoré sa páchajú, mám pocit, že sa musia odohrávať v inom svete. No dejú sa tu, v Paríži. Viacerí tvrdia, že situácia sa ešte zhorší. Dnes som v metre sedela vedľa dvoch vystrašených židoviek. Začula som, ako si zašepkali: „Teraz pôjdu po francúzskych občanoch.“ Dala by som čokoľvek za to, aby sa toto šialenstvo skončilo.

Medzi vášnivou impulzívnou Chloe a jaj odvážnou staršou sestrou Adalyn je silné sesterské puto, až kým do Francúzska v roku 1940 nevtrhnú nacisti. O viac ako polstoročie neskôr šestnásťročná Chloina vnučka, Američanka Alice, znenazdajky zdedí byt v Paríži.
Starobylo zariadený a desaťročia spustnutý vyvoláva množstvo otázok... Prečo jej babka nikdy nerozprávala o svojom detstve? Kto je to druhé dievča na fotografiách nájdených v tajomnom byte? A prečo sa doň babkina rodina po vojne nevrátila?
Celá rodina trpí úmrtím babičky a zároveň sa spamätáva zo záhadného dedičstva, no jediný, kto v sebe nachádza silu pátrať po pravde, je Alice. To, čo nakoniec zistí, šokuje celú rodinu, no zároveň aj zacelí jej rany.

Detaily o knihe

Názov: Papierové dievča z Paríža

Objednávací kód NADBK83581

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Papierové dievča z Paríža (Jana Milkovičová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi zaujímavá kniha, kde sa prelína minulosť z 2.sv.vojny s prítomnosťou, kedy mladé dievča pátra po príbehu svojej rodiny. Nie je to typický vojnový román, no ukazuje odbojovú činnosť vo Francúzsku, poodkrýva, ako mladé dievčatá žili počas vojny v Paríži a ako chceli žiť inak a slobodne. V knihe je spísaný príbeh odvážnej mladej Parížanky, ktorá sa snažila bojovať proti okupantom. A o niekoľko desaťročí neskor jej mladučká praneter poodhaľuje celé toto tajomstvo. V knihe nájdete nielen odvahu a bojovnosť, ale aj lásku.

Papierové dievča z Paríža (Jana Milkovičová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi zaujímavá kniha, kde sa prelína minulosť z 2.sv.vojny s prítomnosťou, kedy mladé dievča pátra po príbehu svojej rodiny. Nie je to typický vojnový román, no ukazuje odbojovú činnosť vo Francúzsku, poodkrýva, ako mladé dievčatá žili počas vojny v Paríži a ako chceli žiť inak a slobodne. V knihe je spísaný príbeh odvážnej mladej Parížanky, ktorá sa snažila bojovať proti okupantom. A o niekoľko desaťročí neskor jej mladučká planéte poodhaľuje celé toto tajomstvo. V knihe nájdete nielen odvahu a bojovnosť, ale aj lásku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x