bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako nájsť vraha

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako nájsť vraha

Pippa Fitz-Amobiová vyrastala v malom mestečku, ktorým pred piatimi rokmi otriasla vražda stredoškoláčky Andie Bellovej. Prípad bol uzavretý - spravil to jej priateľ Sal Singh. Polícia to vie, každý v meste to vie. Sám Sal sa predsa priznal - predtým, než si siahol na život.Pippa si však jeho vinou nie je zďaleka taká istá, a preto sa rozhodne vo svojom školskom projekte pátrať na vlastnú päsť. Vďaka svojej tvrdohlavosti čoskoro zistí, že Andie skrývala minimálne toľko tajomstiev, koľko ľudí by mohlo mať záujem na jej zmiznutí. Mohol by byť Sal skutočne nevinný? Ak áno, ako nájsť skutočného vraha?Detektívny príbeh plný nečakaných odhalení a temných tajomstiev obyvateľov jedného mestečka, kde posvietiť si na staré hriechy môže znamenať vystaviť seba aj svojich blízkych smrteľnému nebezpečenstvu.

Detaily o knihe

Názov: Ako nájsť vraha

Objednávací kód NA630799

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborné teenagerské krimi (Veronika Posová, 7.3.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
4* Veľmi dlho som nečítala tak dobre spracované teenagerské krimi, vlastne, asi ešte nikdy. Z trilerov a kriminálok sme naučení, že morbídnosti, nechutnosti a trošku psycho páchateľ je garanciou kvalitného krimi. Táto kniha však neobsahovala ani jedno z toho, a predsa ide pre mňa o kvalitné dielo, ktoré je vďaka absencii vyššie spomenutého naozaj vhodným čítaním pre mladších čitateľov. Nemusíte sa báť, že im spôsobí traumu a nebudú vedieť zaspať, naopak, môže ich to motivovať ešte viac čítať, pretože spôsob, akým je kniha napísaná je naozaj veľmi dobrý. Pipa si za svoju SOČku vyberie skutočne zaujímavú tému - vraj spracovanie miestnej vraždy médiami a zvolené postupy polície, no jej úmysel je od začiatku hlavne dokázať nevinu vraha. Ako jedna z mála totiž neverí, že by bol toho schopný. A tak spolu s jeho bratom Ravim rozbiehajú pátranie na vlastnú päsť, no čím bližšie sú k pravde, tým viac sa obyčajná SOČka stáva čoraz nebezpečnejšou. Výborne napísaná detektívka, spolu s Pipou sledujeme jej zápisky, poznatky, úvahy, ktoré sú spracované naozaj veľmi dobre, aj z hľadiska vizualizácie. Spolu si domýšľate, mýlite sa, a teda priznám sa, zamotala aj mňa a z páchateľa som ostala prekvapená asi rovnako, ako Pipa. Jediné, čo ma trošku rušilo bolo občasné nezodpovedné správanie hrdinky, pri ktorom som sa chytala za hlavu, ale je to asi spôsobené tým, že nie som primárna cieľovka knihy, a tak sa na niektoré činy pozerám už trošku zodpovednejšie. Napriek tomu som nadšená a určite odporúčam prečítať.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní knihy Ako nájsť vraha chápem, prečo okolo nej vznikol taky ošiaľ. Pretože táto kniha si zaslúžili vašu pozornosť pokiaľ milujte YA knihy s detektivnou zápletkou. Pippa Fitz-Amobiová žije v meste, ktorým pred piatimi rokmi otriasla vražda stredoškoláčky Andie Bellovej. Všetci si myslia, že to spravil jej priateľ Sal Singh, ale Pippa si tým není istá. Preto sa na vlastnú päsť púšťa do pátrania. Prvé čo ma nalakalo na príbeh, bola krásna obálka a nielen to vnútro knihy tvorí nespočetne veľa detailov, ktoré mi spríjemnili dej a boli úžasné. Táto kniha sa ťažko odkladala. Zaujala ma hneď od začiatku, nemala žiadne miesta, ktoré by ma nudili. A to, že bola napísaná v tretej osobe som ani nevnímala, keďže mne sa vtedy knihy väčšinou ťažšie čítajú. Pip som si nesmierne obľúbila, jej tvrdohlavá povaha a jej nebojácnosť si ma získali. Celú dobu som v ňu verila a dúfala, že je na správnej stope. Ravi bol tiež super, ale nemal to po tej vražde najľahšie, takže mi ho väčšinu času bolo ľúto. No jeho spoločne momenty s Pip boli úžasné, pretože Ravimu verila a nerobila si zbytočne predsudky. I keď je príbeh pre mladších čitateľov, verím, že by sa páčil aj tím starším. Príbeh bol dosť zamotaný, takže som podozrievala skoro každého. Malé mesto Little Kiltone skrývalo veľa tajomstiev, ktoré su šokujúce a budú vás poháňať v čítaní. Knihe nechýbajú falošné stopy, zvraty a odhalenia, z ktorých vám bude vybuchovať mozog. Ja osobne som veľmi rada, že som po knihe siahla, pretože pre mňa bola veľkým prekvapením, na ktoré len tak nezabudnem. Záver sa celý zvrtol, bol nečakaný a síce som vraha neodhalila správne, bola som hrdá na Pippu za to, čo všetko v tomto príbehu dokázala a aká je múdra. Určite sa musím pustiť aj do pokračovania, pretože s našimi postavami, by som sa nedokázala rozlúčiť a už teraz mi chýbajú.

Kniha,ktorá má milo prekvapila (Lívia Hukelová, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pozitívne recenzie a odporúčania na túto knihu sledujem už od minulého roku a tak som sa rozhodla konečne si ju prečítať aj ja. Young adult a detektívka - možno nezvyčajná kombinácia ale o to lepší výsledok. Stredoškoláčka Pippa sa pod zásterkou školského projektu rozhodne vyriešiť vraždu najpopulárnejšej teenegerky v škole - Andie. Podľa polície ju zavraždil jej priateľ Sal,ktorý neuniesol vinu a následne spáchal samovraždu. Ona ale verí v jeho nevinu a rozhodne sa očistiť jeho meno.Spolu s jeho bratom Ravim tak vytvoria dokonalú dvojku a pustia sa do vyšetrovania. Zápletka v tomto príbehu funguje skvelo a aj napriek mojim tipom som až do konca netušila kto je vrah. Alebo žiadny vrah neexistuje a Andie stále žije? Kniha má ďalšie dve pokračovania a ja sa už teraz teším na Pippu,pretože to rozumné a húževnaté dievča som si fakt obľúbila.

Super YA detektívka (Jana, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pippa sa vo svojom školskom projekte rozhodne objasniť vraždu Andie Bellovej, ktorú údajne zabil jej priateľ Sal, pretože neverí, že by bol niečoho takého schopný. Pri vyšetrovaní sa jej rohodne pomôcť Salov brat Ravi, ktorý chce tiež dokázať bratovu nevinu. Spolu prichádzajú nato, že nie je úplne pravda, čo sa v danú noc stalo a tiež, že Andie Bellová nebola len to populárne dievča na strednej, ktorú všetci obdivovali ale mala aj svoje tajomstvá. Táto kniha bola úžasná, napínavá a aspoň pre mňa nepredvídateľná. Každú druhú kapitolu som podozrievala z vraždy niekoho iného a asi v polke knihy som bola taka domotaná, že som už radšej ani nehádala, kto to môže byť. Príbeh oživili aj Pippine zápisky, rozhovory s ľuďmi, ktorý vedeli o Andie najviac a tiež rôzne policajné správy, či články z novín. S každou prečítanou kapitolou sa príbeh viac a viac zamotával a to ma nútilo čítať ďalej a dozvedieť sa pravdu. Do knihy som sa púšťala s veľkými očakávaniami a som rada, že som neostala sklamaná. Ak teda nad knihou ešte stále premýšľate určite choďte do toho, verím, že to neoľutujete.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x