bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zápisník pravdy

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zápisník pravdy

Príbeh jedného zeleného zápisníka, ktorý spojil osudy šiestich ľudí a vytvoril medzi nimi nečakané putá priateľstva i lásky Julian Jessop, osamelý starý maliar, si uvedomuje, že väčšina ľudí nie je k tým druhým úprimná. Do jed-noduchého zošita napíše pravdu o sebe a nechá ho na stole v miestnej ka-viarni. Tú vlastní Monica, ktorá doň pridá svoje vyznanie a ponechá ho v neďalekom bare. Tam ho nájde Hazard, narkoman a alkoholik, ktorý dá sám sebe sľub, že už zostane čistý. Zápisník postupne koluje od jedného človeka k druhému, zachytáva
ich najvnútornejšie myšlienky, túžby, závislosti.
Čoskoro sa všetci stretnú v Monicinej kaviarni a bizarná, nesúrodá skupinka ľudí zistí, že úprimnosť naozaj funguje ako kúzlo, ktoré mení ich životy k lepšiemu. Hoci pravda občas bolí.

Detaily o knihe

Názov: Zápisník pravdy

Objednávací kód NA630775

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zápisník pravdy (Veronika Špirengová, 17.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekný príbeh o nesúrodej skupinke ľudí s vlastnými osudmi, myšlienkami, názormi, tajomstvami. Zaujímavo poprepletaný dej, kde sa najprv zoznamujeme s postavami, potom s nimi prežívame ich príbehy a na záver sa všetko krásne spojí, všetko do seba zapadne. Príbeh o tom, ako sa cudzí ľudia, pomocou jedného denníka, dokážu navzájom ovplyvniť, spojiť za dobrú vec, prejaviť svoje názory, myšlienky, city.

príjemná zostava rôznorodých postáv (Andrea Vojtech, 5.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada knihy, ktoré prinášajú pestrý kaleidoskop nesúrodých postáv a ich diametrálne odlišných životných príbehov. A presne to ponúka aj táto kniha. Máme tu poriadkom posadnutú Monicu, excentrického no osamelého Juliana, životom zmäteného Hazarda a kopu ďalších milých postavičiek, vďaka ktorým sa budete pri čítaní tohto nápaditého príbehu usmievať. Priznám sa, že príbehom ma kniha naozaj veľmi bavila. No je tu príliš veľa “ale”, aby som jej dala top hodnotenie. Čo na mňa vyskakovalo najviac, boli kostrbaté a neprirodzene znejúce vety, ktoré sú ale skôr dôsledkom prekladu. Pretože, úprimne, v živote som nepočula, že by tehotná žena chodila na “sken bábätka” (ultrazvuk, sono) a celkom zaručene neviete “otehotnieť intravenózne” (vážne? aplikovaním do žily??). Takisto ma miestami rušili malé nedostatky v priestorovom a časovom vyobrazení, ktoré síce nemali dopad na dej, no nevzbudzovali ani dojem dobre napísanej knihy. Čo sa týka postáv, tie sa mi naozaj páčili. Boli sympatické, rôznorodé a mnohé som si obľúbila aj napriek ich správaniu. Ich osudy sú od začiatku ľahko predvídateľné, a predsa ma trochu smutný záver prekvapil. Ale hodil sa do príbehu a knihu som odložila s dobrým pocitom. Občas príbeh síce silno zaváňa stereotypmi, no neuráža, takže v rámci žánru ľahkej a oddychovej literatúry to v podstate asi ani neprekáža. Je to príjemné, ľahké čítanie s nevtieravým a ľahkým humorom. Ako oddychovku určite odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x