bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Okolo sveta za 80 rokov

Vydavateľ: Mgr. Rudolf Zelenay (Mgr. Rudolf Zelenay)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:136
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:00

Vaša cena: 10,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,- €
Ušetríte: 2,- € (zľava 17%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Okolo sveta za 80 rokov

Na úvod nadväzuje TOP 10, keď sa ako čerstvý jubilant priznáva k najintímnejším destináciám z piatich kontinentov, s ktorými ho spútali nevšedné dojmy. Ide o publicistické útvary.
V ďalšej časti pokračuje vyznaním vo forme odpovedí na otázky zaostrené na celú prax s dôrazom na zahraničnú službu.
Tretia časť textov publikácie predstavuje chronologické usporiadanie míľnikov a zastavení v živote, čo sa de facto vzťahuje aj na rozsiahlu obrazovú prílohu.
Kniha obsahuje päťdesiat titulov na vyše sto stranách. Obrazová príloha je taktiež rozdelená do troch častí – Fragmenty z obľúbených miest, Zahraničná služba, Časová postupnosť – a zaberá tridsaťjeden strán.
Autor kladie dôraz na originálne informácie a pútavosť. Čitateľa chce presvedčiť, že dôverne pozná silu vyslovených myšlienok i písaného slova a pristupuje k nim s úctou. Nič z toho, čo v jednotlivých kapitolách uvádza, nepochádza z druhej ruky. Vsadil na úprimné výpovede a zážitky.
Rukopis tohto diela vznikol s finančnou podporou Literárneho fondu.
Recenzia
So zvedavosťou som otvoril rukopisné stránky novej, zaujímavej publikácie známeho novinára, diplomata a spisovateľa s názvom Okolo sveta za 80 rokov. Hneď mi prišlo na myseľ, veď autor mi pripomína francúzskeho románopisca Julesa Verna, ktorý publikoval svoju cestopisnú prózu Päť týždňov v balóne, ktorým obletel celý svet. Je predsa medzi nimi veľký časový rozdiel. Päť týždňov oproti osemdesiatročiu. Rudovi Zelenayovi trvalo takmer celý život, kým navštívil, poznal, oboznámil sa so svetovými destináciami a sprostredkoval nám výstižné charakteristiky miest i pútavé stretnutia so známymi osobnosťami. Medzi nimi môžeme vymenovať popredných štátnikov a honorácie, ale aj známych športovcov, akými boli Věra Čáslavská, Emil Zátopek, Jesse Owens, Bohuš Golian, Jutka Bendeová a nad všetkými tróni Karel Gott.
Hneď v úvode musí každého čitateľa upútať zoznam destinácií, aké zaujali nášho autora: Rím, Jeruzalem, Kjóto, Las Vegas, Seychely, Sevilla, Bora Bora a ďalšie zaujímavé miesta, z ktorých si môže vybrať aj náročný čitateľ a cestovateľ. Chcete ich spoznávať? Ak nám to nie je dožičené, stačí sa zahĺbiť do ostatnej zaujímavej knihy tohto publicistu a spisovateľa a prežívať s ním zázračné miesta našej planéty, zúčastniť sa bez cestovných kancelárií sprostredkovaných zázrakov, histórie, prírody, pohostinstva a zaujímavých stretnutí. O všedných veciach píše autor nevšedne a o známych malebne. Jeho cestovateľské skúsenosti nás vedú k tomu, aby sme boli skromní a po návrate z cudziny hrdí na našu krajinu.
Je málo ľudí, ktorí môžu s takým talentom, tak zasvätene a pútavo rozprávať o svojich zážitkoch takmer z celého sveta. Je to výborná poznávacia, zážitková literatúra, ktorá nás poučí, naplní našu zvedavosť, priblíži nám mnohé metropoly z netradičnej stránky a v mnohých príbehoch aj pobaví. Autor vie pozorovať, vie vnímať a vie zaznamenávať. Čítajte a presvedčíte sa o tom, čo dokáže schopný a všestranne vzdelaný spisovateľ a cestovateľ.
Anton Blaha

Detaily o knihe

Názov: Okolo sveta za 80 rokov

Objednávací kód VA630122

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x