bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Právo na lásku

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Právo na lásku

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy PRÁVO NA LÁSKU:


Jana Pronská, jedna z najúspešnejších slovenských spisovateliek, už celé roky prináša svojim čitateľom podmanivé romance, úzko späté s našou históriou. Vo svojom najnovšom, dvadsiatom románe nás opäť zavedie na stredoveké hrady a kráľovské dvory, kde sa odohráva strhujúci príbeh zakázanej lásky.

Bývalá dvorná dáma Bianka nemá v manželstve s veľmožom Mikulášom Révaiom na ružiach ustlaté. Pán Blatnice je surový ukrutník, ktorý nepozná zmilovanie. Manželku drží na hrade ako vo väzení a jediné, na čom mu záleží, je splodenie dediča. Preto sa mu ani trochu nepáči, že uhorský kráľ Ladislav pozve Bianku na hrad Sklabiňa, aby počas poľovačky robila spoločnosť manželke francúzskeho veľvyslanca. Medzi hosťami je aj mladý rytier, kapitán veľvyslancovej stráže Damien d´Ansacq, ktorého Bianka Révaiová očarí na prvý pohľad. Ani mladej žene nie je galantný rytier ľahostajný, no rokmi zakorenený strach z manžela jej bráni, aby mu dala čo i len najmenšiu nádej.

Situácia sa však zmení, keď Bianku na príkaz palatína Imricha Peréniho vyšlú na francúzsky dvor, aby sa načas stala dvornou dámou Anny de Foix, budúcej uhorskej kráľovnej, a pripravila ju na život v jej novej domovine. Počas cesty do Francúzska, ktorá sa pre mladú ženu zmení na boj o holý život, v Bianke postupne začína klíčiť odvaha čeliť chybám z minulosti, ktoré jej vzali slobodu a spútali dušu. Podarí sa ju však Damienovi presvedčiť, že plameň, čo im obom horí v srdci, sa už nedá uhasiť a že aj ona má právo na lásku?

Detaily o knihe

Názov: Právo na lásku

Objednávací kód NA630085

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Každý ma právo (Mária Kopasová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý ma svoje práva. Právo na lásku je jedným z nich. Nádherný, ale aj veľmi krutý príbeh jednej krásnej ženy. Niektoré časti sa mi veľmi ťažko čítali. Bohužiaľ niekedy aj toto je súčasť života.

Právo na lásku ,má každý (Daniela G., 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je za mňa top .Príbeh Bianky ,ktorú jej manžel psychicky aj fyzicky týra ,musí znášať jeho krutosti ,ale po poľovačke ju vyšlú ,aby pomohla budúcej Kráľovej nastávajúcej .Tak sa kúsok oslobodí od týrana.V príbehu je aj Damian ,ktorý je hneď Biankou očarení ,ani Bianke nie je ľahostajný .Ich vzťah postupne silnej aj napriek prekážkam .

super (Stanislava, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je uzasna,putava tak ako vsetky Jankine knihy. Pribeh o zakazanej laske vydatej uhorskej zeny Bianky a mladeho francuzskeho rytiera Damiena. O krutom panovi Blatnice,Biankinom muzovi, ktoreho vyciny nemaju konca, no laska nakoniec zvytazi. Od pribehu som sa nemohla odtrhnut. Odporucam vsetkymi desiatimi. :)

Právo na lásku (Veronika Petáková, 27.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Teším sa už na knižku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x