bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







365 dní

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 365 dní

Laura s priateľom Martinom trávia dovolenku na Sicílii. Hneď na druhý deň, na jej dvadsiate deviate narodeniny, Lauru unesú. Zločin má na svedomí hlava sicílskej mafiánskej rodiny, mladý a príťažlivý Massimo Torricelli. Pred niekoľkými rokmi takmer prišiel o život pri prestrelke. V stave klinickej smrti uvidel záhadné dievča, z ktorého sa vykľula Laura. Len čo sa Massimo prebral, prisahal, že ju nájde a získa si jej srdce za každú cenu.
Laura nemá na výber. Môže si užívať prvotriedny luxus, relatívnu slobodu, no nesmie utiecť. Inak jej najbližším hrozí smrť. Laura má odteraz 365 dní, aby sa do Massima zaľúbila a rozhodla sa s ním ostať.

Z poľského originálu 365 dni (Edipresse Książki, Poland 2018) preložil Ladislav Holiš.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: 365 dní

Originálny názov: 365 dni

Objednávací kód NA205034

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

365 dní (Karin Borbélyová, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha, prečítala som všetky tri časti 365 dní.Odporúčam vám najprv prečítať knihy a až potom pozriet film. Film bol pre mňa slabý. V knižke je neskutočne veľa erotiky, vášne ale aj humoru.

365 dní (Petra Husáriková, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa bola toto skvelá kniha. Blanka to proste so slovami vie. Príbeh je napísaný tak prirodzene že pri jeho čítaní som mala pocit že som súčasťou toho všetkého. Stránky sa otáčali samé. Ani chvíľočku ma nenudila pretože stále sa niečo dialo. Veľmi odporúčam.

365 dní - 1. diel série (Emília Balková, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja budem asi niekto z mála ľudí, čo sa im páči aj kniha a aj filmové spracovanie. Teším sa na ďalšie časti, som zvedavá, ako to autorka napísala. Videla som najskôr film a potom čítala knihu, preto sa mi to dá porovnať. Iste, boli tam rozdiely, no je jasné, že nie všetko sa z kníh vojde aj do filmov. Mne sa páčili aj dej, aj štýl písania, aj postavy. Čítalo sa to rýchlo a dobre. Massimo, samozrejme, keď si v ňom predstavíte herca, hneď je to iný zážitok ;) Niektoré postavy boli knižne spracované viac, ako vo filme, napríklad taký Domenico, ktorý je mojím obľúbencom. A, áno, aj mne trochu vadilo, koľko toho Laura vypije :D Aj opisy všetkých možných značiek oblečenia, kozmetiky, atď. To bolo určite zbytočné, ale ok. Inak sa mi kniha celkom páčila a aj sexuálne scény sa mi hodili presne tak, ako boli napísané a aj v takom množstve. Koniec tejto prvej časti nebol ako vo filme, ale určite bol vymyslený zaujímavo a navnadil na druhý diel, preto som veľmi zvedavá na to, čo bude v ďalšej časti a som zvedavá a teším sa, ako to bude aj vo filme ;)

365 dní (Petra, 1.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Túto knihu som dostala ako darček.Túžila som po nej lebo to bol hit hneď ako vyšla.Ale skôr ako som sa dostala ku knihe som videla film a teda až následne čítala knihu.Kniha bola samozrejme lepšia aj detailnejšia, erotický román ktorý čakáš ako sa skončí a musíš si hned kúpiť nový diel ako vyjde,lebo to nemôžeš vydržať.

Sklamanie (vlasta, 18.5.2022) Odpovedať

som sklamaný(á)
Jeden veľký lacný plytký brak. Keďže som hneď objednala aj pokračovanie, po prečítaní prvej časti som ho ani nezačala a ani nemám chuť čítať.

divoky dej, otvoreny koniec (Radka, 11.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Myslím, že táto kniha môže poďakovať najmä Netflixu za propagáciu. Mnohé čitateľky po nej určite siahli alebo siahnú po pozretí filmu. Kniha predstavuje zmes romantiky, erotiky, napätia, mafiánskeho prostredia, ľúbostného trojuholníka... Začína sa tým, že hlavnú hrdinku Lauru unesie taliansky mafián a dá jej ultimátum, že ju nepustí skôr ako za rok, pričom sa bude snažiť, aby sa doň zamilovala. Po tejto scéne naberá dej rýchly spád. Môžeme sa potešiť mnohými erotickými scénkami či scénami plnými žiarlivosti. Povedala by som však, že nie každému Laura bude sympatická, jej správanie a konanie bolo v mnohých situáciách pritiahnuté za vlasy, avšak nemyslím, že celkový dojem príbehu pokazila. Kniha má otvorený koniec, čo čitateľku núti (pokiaľ sa jej príbeh páčil) okamžite siahnuť po ďalšej časti nazvanej "Ten deň". Celkovo hodnotím knihu kladne, lebo skutočne mala toľko zvratov a scén, že som sa nestihla nudiť. Určite spĺňa podmienky erotickej literatúry :)

365 dní (Valéria Lauková, 20.8.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh Laury a Massima sa začal únosom. No ešte tu bolo predtým pár strán, kde sa nepoznali a hneď na druhej strane bola erotická scénka, čo mi doslova vyrazilo dych. V anotácii sa tiež hovorí o tom, že Massimovi sa snívalo o žene a keď uvidel Lauru, musel ju mať. Som naozaj smutná, že to nebolo nijako vysvetlené. Autorka sa spoľahla na to, že čitateľ uverí komatickému snu a úplnej náhode, že vyfantazírovaný človek je reálny. Celkovo má Lipinska veľmi dobrý štýl písania, sadol mi a príbeh sa čítal doslova sám. Priznávam, že Massimo mi bol oveľa sympatickejší aj keď bol mafián(a nie preto, že bol typický knižný alfasamec) ako Laura. Ona bola chodiaca reklama na značkové oblečenie a alkohol. Poznáte tú starú známu pravdu, že niekedy je menej viac? Tak u Lipinskej to určite nehrozí, pretože aj keď to bolo veľmi dobré čítanie,knihu som si užila, no Blanka použila všetko čo ju napadlo v prvej časti. Naozaj všetko! Ak čítate romanticko-erotický žáner, tak tie zápletky si viete predstaviť, domyslieť čo bude nasledovať, no určite vás ani v zlom sne nenapadne, že všetko bude napchaté do jednej knihy- mafiáni, vraždy, únos, znásilnenie, tehotenstvo, súrodenecké a rodinné vzťahy, bývalí milenci, bývalí priatelia, exmilenky... určite som na niečo zabudla, ale bolo tam naozaj všetko... Preto musím čítať ďalšiu časť! Som zvedavá, čo Lipinska ešte nepoužila, pretože mne naozaj nič nenapadá… Z knihy nepadnete na zadok,ale priemerná rozhodne nie je. Skvelá jednohubka, u mňa na dva dni-ideálna na horúce letné dni.

365 dní (Kristy.Books, 25.6.2021) Odpovedať

neoslovila ma
O tejto knihe/filme som počula toľko rozdielnych názorov, že som si ju jednoducho musela prečítať aj ja. Príbehy z prostredia mafie mám veľmi rada, takže som na 365 dní bola naozaj zvedavá. Musím však povedať, že sa k fanúšikom tejto knihy nepripojím. Nesadlo mi tu viacero vecí. Celkovo mi prišiel príbeh chaotický a prekombinovaný, v priebehu 5 minút sa odohralo aj 10 vecí. Autorka na môj vkus dosť skákala z jednej udalosti na druhú, bez nejakého väčšieho prepojenia. Podľa môjho názoru nebolo prostredie mafie dobre opísané. Áno, určité náznaky tu boli, ale aj tak som neustále postrádala niečo viac, ako by mafia bola len niekde na okraji. A potom tu máme hlavné postavy. Vôbec som medzi nimi necítila vášeň alebo iskrenie, skôr som mala pocit, že sa navzájom pozabíjajú. Lauru uniesli, zobudila sa v neznámej izbe, ale nezačala sa strachovať, išla sa v pokoji osprchovať. Na môj vkus si až veľmi rýchlo vznikla na nový život a luxus, ani nejak veľmi neprotestovala. Jej celodenná náplň spočívala v popíjaní šampanského, sem-tam išla na nejaké nákupy alebo na žúrku. Massimo mi tiež nebol zrovna sympatický. Niekedy som nad ich správaním len prevracala oči. Najviac ma štvalo, ako sa neustále úplne hlúpo provokovali a hádali – on si doviedol striptérku, ona flirtovala s každým naokolo. Jedinou sympatickou postavou bol Dominico, mafián a módny expert. Nemám problém so sexuálnymi scénami, ale pri tejto knihe som mala pocit, že pri každej vášnivej scéne boli použité všetky slangové slová súvisiace so sexom, až to pôsobilo lacno. Miestami mi prišiel príbeh tak absurdný, až som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať. Samozrejme, nesmie chýbať otvorený koniec. Mala som pocit, že autorka to ukončila uprostred vety. Zvedavosť je však silná, preto sa plánujem pustiť aj do pokračovania.

Nenadchla (Slávka Beňáková, 21.6.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Keď vyšiel tento film a bol kolo neho ošiaľ, tak som si ho samozrejme pozrela aj ja. Priznám sa, že film ma nejako neohúril. Keď som zistila, že bude kniha v SK jazyku, tak som si povedala, že si ju musím prečítať, veď všetci vieme, že knihy sú stále lepšie ako ich knižné spravovanie. S ľutosťou priznám, že v tomto prípade ma ani kniha nepresvedčila, že ide o dobrý príbeh. Po videní filmu som už vedela aký typ príbehu očakávať, takže v tomto smere som veľke očakávania nemala. Nejako som sa tým ani nezaobera. Pri knihe som sa zamerala na to, ako to spracovala samotná autorka príbehu. Pri takýchto typov príbehov sme zvyknutí na ich nereálnosť, ale skôr takú tú rozpravkovosť. Pri tomto príbehu nebolo bohužiaľ ani to. Pri čítani som mala pocit ako keby autorke v hlave skrsol nápad a tak ho dala na papier a to ešte pred tým ako nad ním poriadne popremýšľala. Dej bol uponáhľany a sem tam so zlou nadväznosťou. No a čo sa týka postáv, tak za mňa celé zle. Namiesto toho aby sme lepšie spoznali ich charakter sme iba vedeli čo majú oblečené a čo pijú. Podľa môjho názoru by si tento príbeh žiadal oveľa lepšie spracovanie či už po knižnej alebo filmovej stránke. No aby som nebola len negatívna, tak ešte spomeniem, že v knihe bolo veľa scén, ktoré sa do filmu nedostali. A ešte som ostala prekvapená záverom, nakoľko bol úplne iný ako vo filme. Aj napriek môjmu negatívnemu hodnoteniu si planujem prečítať a aj pozrieť ďalšie časti, kebo veď moja zvedavosť je silný čarodej.

Recenzia (Michaela Oriešková, 10.6.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha spôsobila ošiaľ už pred samotným vydaním. Takisto ako to bolo aj pri 50 odtieňoch (ku ktorej knihu často prirovnávajú a nemá s ňou nič spoločné) to bude aj teraz - čitatelia sa rozdelia na dva tábory - tí, ktorí knihu milujú a tí, ktorí ju neznášajú. Príbeh sa točí okolo Laury, ktorá so svojim priateľom a kamarátmi trávi dovolenku na Sicílii. Hneď na druhý deň ju unesú. Pred rokmi jeden veľmi príťažlivý mafián Massimo takmer prišiel o život a v stave klinickej smrti uvidel záhadne dievča, ktorým bola Laura. Dal si za úlohu, že ju nájde a získa si jej srdce nech sa deje čokoľvek. Laura má 365 dní na to, aby sa do Massima zamilovala a rozhodla sa s ním zostať. Môže si užívať luxus, ktorý má k dispozícii, relatívnu slobodu, no nemôže utiecť. Čo sa týka postáv - Laura mi často liezla na nervy svojím správaním, dosť si zakladala na drahých veciach, nonstop pohár alkoholu v ruke a celkové jej vyžarovanie mi neučarovalo, no na druhej strane som rada, že nebola typ ženy - chuderka, ktorú z chudoby vytiahne bohatý fešák. Massimo predstavoval veľmi sexi mafiána, ktorý sa snažil získať si srdce Laury, no zároveň musí často riešiť veci v oblasti mafie a tým trochu zanedbával Lauru, no jej bezpečnosť bola pre neho prvoradá. Príbeh nie je samozrejme od začiatku do konca totožný s filmom, sú tam isté rozdielnosti, no hlavný dej je zachovaný. Kniha sa číta veľmi rýchlo, stále sa tam niečo deje, čiže sa nestane, že nájdete hluché miesto. Čo sa týka milostných scén, tie sú napísané naozaj skvelo a vidieť, že autorka to skutočne vie. Celkovo kniha nespôsobí žiadny veľký wow efekt, no ani nesklame, neurazí. Vedela som, do čoho približne idem, moje predstavy sa naplnili - knihu budem odporúčať a teším sa na pokračovanie.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 1,43 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x