bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlodej duší

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlodej duší

Klasický scenár: miesto odrezané od okolitého sveta, kde sú ľudia vystavení napospas chladnokrvnému zločincovi. Musia sa zomknúť, spojiť sily a čeliť nebezpečenstvu dovtedy, kým medzi sebou neodhalia páchateľa alebo kým nepríde pomoc zvonka. Túto dramatickú situáciu rozohrala už Agatha Christie v známom románe A neostal ani jeden, kde je miestom zločinu prepychové sídlo na pustom ostrove a kde postupne, tak ako ubúda černoškov v detskej riekanke, ubúda aj hostí, ktorých vraždí šialený vrah.
Presne podľa tohto klasického receptu postupuje Sebastian Fiztek v trileri Zlodej duší. Miestom, ktoré poveternostné podmienky odtrhli od zvyšku sveta, je psychiatrická klinika, a pôvodcom všetkého zla a hrôzy je perfídny psychopat. V minulosti mu padli za obeť tri mladé ženy, uniesol ich a po týždni zajatia ich prepustil na slobodu. Všetky tri sú psychicky zlomené, pôsobia dojmom, akoby boli pochované vo vlastnom tele. Nik nedokáže preniknúť do ich duše, jedna v dôsledku hroznej traumy dokonca zomrie.
Neznámy páchateľ nájde ďalšie pôsobisko na psychiatrickej klinike a práve tam si vyberie štvrtú obeť. Pacient Caspar napriek svojej amnézii verí, že pozná nebezpečného zločinca, ktorý to má všetko na svedomí. Vrah vyčíňa ďalej, pri každej obeti zanechá hádanku, ktorú musí zvyšok obyvateľov kliniky rozlúštiť, ak chce túto hru na mačku a myš prežiť.

Detaily o knihe

Názov: Zlodej duší

Objednávací kód NA629086

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Timea, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bola asi najlepšia a najprekvapivejsia kniha od Fitzeka a so zimomriavkami som ju prečítala na jeden dych!

Dobrý triler (Laura Löbbová, 17.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zlodej duší bol presne to, čo by som od Fitzeka čakala. Skvelo napísané postavy, opäť tak, že som záporáka tipovala asi na 5 osôb a ani jeden tip nebol správny. Počas celej knihy som bola napätá a neskutočne zvedavá, čo sa bude ďalej diať. Dej bol premyslený a nepredvídateľný, podarilo sa mi odhaliť len jednu informáciu skôr, ako som ju dostala od autora. Tentokrát sa dej odohrával na psychiatrickej klinike, čo taktiež dodalo príbehu tú správnu atmosféru. Určite aj to prispelo k tomu, že som ako čitateľ upodozrievala veľa osôb. Zlodej duší je taká typická Fitzekovka - pomerne tenká kniha, krátke kapitoly, napätie, zavádzanie a výborný zážitok. Určite odporúčam

môže byť (Jana Kufelová, 5.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Moja prvá a nie posledná kniha od Fitzeka. Dosť schizofrenické čítanie. Záver Vás ako čitateľov zatiahne do deja a stanete sa jeho súčasťou, keď to budete chcieť. Dobre vymyslené. Keď to potrebuješ, tak to vyhodíš. A keď to nepotrebuješ, tak to vezmeš späť. Čo je to?

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x