bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Robinson Crusoe – ilustrované vydanie

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Ilustrovaná svetová klasika
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Robinson Crusoe – ilustrované vydanie

Vzrušujúce dobrodružstvá najznámejšieho stroskotanca na svete!

... ocitol som sa v nezávideniahodnej situácii: bol som celý mokrý, nemal som šaty na prezlečenie, nemal som nič na jedenie ani na pitie, čo by mi prinieslo aspoň akú-takú útechu. Nevedel som si predstaviť iný koniec, len ten, že zahyniem od hladu alebo v pazúroch divej zveri. Nemal som žiadnu zbraň, ktorou by som mohol uloviť niečo pod zub alebo sa ňou aspoň ubrániť pred tými, ktorí by si radi pochutili na mne. Zostal mi iba nôž, fajka a trochu tabaku v škatuľke. To boli celé moje zásoby, a preto som upadol do najhlbšieho zúfalstva...

Prchký mladík Robinson Crusoe nedá na rady rodičov a utečie na more. Tam ho stíha jedna katastrofa za druhou. Hneď na prvej plavbe sa jeho loď potopí počas silnej búrky, jeho priateľ a učiteľ zahynie, potom ho zajmú tureckí piráti a predajú do otroctva v maurskom prístave Salé. Napriek mnohým príkoriam sa vynaliezavý Crusoe nevzdáva a dúfa v lepší život. Osud mu napokon otvorí cestu k slobode, priateľstvu a bohatstvu. No jeho najväčšou skúškou je, keď stroskotá na opustenom ostrove. Robinson sa o seba dokáže postarať a umne využíva miestne zdroje. Nádherný ostrov je plný pokladov a Crusoe sa na ňom cíti ako kráľ. Musí si však dávať pozor na skryté nebezpečenstvo, ktoré ohrozuje všetko, čo na ostrove vybudoval, a čo je horšie – aj jeho život.

Vzrušujúce dobrodružstvá z pera Daniela Defoa vyšli prvýkrát v roku 1719. Robinson Crusoe fascinuje čitateľov všetkých vekových kategórií už celých tristo rokov. Vydanie, ktoré držíte v rukách, je špeciálne upravené pre mladého čitateľa a sprevádzajú ho nádherné ilustrácie Roberta Ingpena, držiteľa Ceny Hansa Christiana Andersena.

DANIEL DEFOE (1660 – 1731) bol anglický obchodník, spisovateľ a básnik. V detstve sa stal svedkom dvoch z najvýznamnejších udalostí britských dejín – veľkého moru a veľkého požiaru Londýna. Vyrastal v prostredí, ktoré bolo nepriateľsky naladené proti jeho presbyteriánskemu zázemiu. Bol vplyvnou a kontroverznou postavou. Za svoj život sa ocitol v pozícii kráľovho dôverného radcu, vzbúrenca, väzňa i špióna. Bol aj úspešným spisovateľom a prisudzuje sa mu viac než 300 článkov, básní a príbehov. Svoje veľkolepé romány napísal až ako muž v rokoch. Najznámejším z nich je Robinson Crusoe, pravdepodobne založený na skutočných životných osudoch stroskotanca Alexandra Selkirka, ktorý v rokoch 1704 – 1709 uviazol na ostrove Más a Tierra. V roku 1966 sa tento kúsok zeme premenoval na Ostrov Robinsona Crusoa.

ROBERT IGPEN sa narodil v roku 1936 v austrálskom Geelongu. Vyštudoval odbor umeleckej ilustrácie a knižného dizajnu na Kráľovskom technologickom inštitúte v Melbourne. V roku 1986 mu udelili Medailu Hansa Christiana Andersena za prínos v oblasti detskej literatúry a neskôr bol vyznamenaný Radom Austrálie. Svetoznámy umelec navrhol, ilustroval alebo sám napísal viac ako 100 kníh. Medzi klasické diela, ktoré obohatil svojimi kresbami, patria Ostrov pokladov, Peter Pan, Kniha džunglí, Vietor vo vŕbach či Vianočná koleda. Robert žije a pracuje v meste Anglesea neďaleko svojho rodného Geelongu.

Z anglického originálu preložil Ladislav Holiš.

Pre čitateľov od 10 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Robinson Crusoe – ilustrované vydanie

Originálny názov: Robinson Crusoe

Objednávací kód NA204951

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x