bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nádherná smrť v Altaji

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nádherná smrť v Altaji

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Keď tvoj strach navždy spočinie v zemi, budeš tancovať s bohmi.

Úspešný podnikateľ Martin Vodnár dosiahol azda všetko, o čom sníval: majetok, úspech, obdiv okolia. Napriek tomu nie je šťastný. Rodina sa mu rozpadá, nenašiel cestu ani k manželke a svojim dvom deťom, stráca zmysel života. Má nepokojné sny, stále niečo hľadá, do jeho dní a nocí vstúpil strach. Uvedomil si, že sa zaradil do zničujúceho kolobehu súťaže, z ktorého sa vytratilo šťastie.
Po oslave narodenín v New Yorku sa zatúla k múzeu ruského maliara Nikolaja Rericha. Stretne tam altajského šamana Četa Čelpana a rozhovor s ním ho inšpiruje podstúpiť strastiplnú cestu za prerodom. Rozhodne sa prežiť svoju smrť a letí do ďalekého Altaja, štyrikrát rozsiahlejšieho ako Alpy. Altaj je najväčšou nekropolou na svete, má viac ako štyridsaťtisíc mohýl. Aj preto je tým pravým miestom na „sokratovské“ debaty medzi Martinom a Četom, bývalým vysokoškolským profesorom. Nerozprávajú sa však o smrti fyzickej, ale o smrti pýchy, ega, žiadostivosti a najmä strachu. Slobodní budeme iba vtedy, keď sa ho zbavíme.

Po Tibete a Nepále (Kód 9), Kašmíre (Kód 1) a Bhutáne (Kód 7) Jozef Banáš odkrýva tajomstvá Altaja a ruského mystika Nikolaja Rericha.

 

DADO NAGY číta z knihy NÁDHERNÁ SMRŤ V ALTAJI:


Detaily o knihe

Názov: Nádherná smrť v Altaji

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Hľadanie skutočného šťastia (Dana Andilová, 24.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny a pútavý príbeh o naplnení života šťastím a spokojnosťou. Naháňanie sa za lepšou prácou, krajším oblečením a luxusnejším bývaním nás uspokojí len nachvíľu. Treba mať odvahu sa motivovať na dosiahnutie skutočnej vnútornej pohody a spokojnosti. Zbaviť sa strachu a byť pripravený sa očistiť od závislosti od ega v procese skúmania seba samého. Hlavný hrdina je Martin Vodnár, ktorý je úspešným podnikateľom a dosiahol všetko, po čom túžil. Úspech, obdiv, majetok. Celkový pocit šťastia ale neprichádza. Rozpadá sa mu rodina, má zlé sny. Po oslave narodenín v New Yorku príde k múzeu ruského maliara Nikolaja Rericha, kde stretne altajského šamana Četa Čelpana, bývalého vysokoškolského profesora, ako aj kartárku na lavičke. Pod vplyvom týchto okolností sa rozhodne odletieť do ďalekého Altaia a prežiť svoju vnútornú smrť, očistu. Príbeh nerozpráva však o smrti fyzickej, ale o smrti pýchy, ega, žiadostivosti a najmä strachu. Vypovedá o tom, že slobodní budeme iba vtedy, keď sa ho zbavíme.

Nádherná smrť v Altaji (Silvia Mináriková, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala uz len nazvom, Je to naozaj putave citanie, treba na to cas, aby sme do seba vstrebali myslienky , ktore sa odohravaju v knihe, teda v hlavnom hrdinovi Martinovi. Tu sa natiska otazka, ktora vystihujedovod prerodu Martina: " " Kam sa tam ponahlas? "

(Michal Jalčovik, 14.8.2020) Odpovedať

Knihu som zatiaĺ nečítal, lebo je písané, že na pultoch sa objaví až v októbri. Ak však bude v duchu hore uvecdeného krátkeho úrivku , tak už vopred sa na ňu teším ☺ . Jozef a týmto ťa pozdravujem ahoj . Michal

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Po strávení knihy Nádherná smrť v Altaji a objavení duchovna mystických hôr, ktoré vyžaruje z obrazov ruského maliara Nikolaja Rericha, nemôžem sa zbaviť pocitu, že Banáš a Rerich sa v minulých životoch stretli na skalách úpätí posvätnej hory Belucha, pri portáli do Šambaly. Príbeh je očistne plastický, živý a farebný. Čítanie Jozefa Banáša je závislosť. Táto závislosť nezabíja, ale rozvíja intelektuálne, vzdeláva a posúva horizonty.
Bronisław Ondraszek, cestovateľ, Vendryně

Ak cítite únavu, vyhorenosť, zdá sa vám, že vás už nič neteší, táto kniha vás nakopne, naučí vás myslieť srdcom. Je to návod na nový život, ako si vážiť sám seba, rodinu, lásku, priateľstvo, prírodu. Zistíte, že materiálne veci vás šťastnými nerobia. Zamysleli ste sa nad tým, že keď hľadíte na hviezdy, aj ony hľadia na vás? Po tejto knihe sa prestanete báť smrti, vstanete z mŕtvych, otvoria sa vám oči.
Mária Demianová, pilčíčka, Poniky

Ktoré miesta na Zemi pomáhajú duchovne rásť, čo všetko je pred nami skryté, lebo sme neotvorili dvierka k hodnotám, ktoré pomáhajú prežiť široké spektrum života? Prečo sme prišli na tento svet, aké máme poslanie, ako odhaliť tajomstvo života a odchodu na druhý breh? Dobrodružná cesta, ktorú prostredníctvom autorových postáv prežijeme v mystickom Altaji, odkryje čitateľovi tajomstvá duchovného života. Učí nás duchovnú abecedu, srdcom usmerňovať rozum. V tejto knihe sa dozvieme veľa o sebe.
Fero Kovár, herec, Bratislava

Aké módne bolo donedávna cestovať čo najďalej, na krásne pobrežia, do krásnych miest... Zastavila nás až korona. A poprevracala hodnoty. Jozef Banáš však už dávno vedel, že cestovať len tak, za geografickými destináciami, je svetská márnosť. Darmo budeme svet krížom-krážovať, svoj kríž si ponesieme stále so sebou, aj sa s ním vrátime a možno budeme ťažší. Jedine cesta za poznaním má zmysel – aj s týmto posolstvom prichádza Banášov motivačný román.
Anna Blahová-Šikulová, literárna vedkyňa, Bratislava

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x