bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chlapec, krtko, líška a kôň

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:128
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,69 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chlapec, krtko, líška a kôň

I keď to málokto pokladal za možné, prišla doba, v ktorej akoby sa zastavil čas a do popredia sa dostávajú iné priority. Je to boj o prežitie a čas zamyslieť sa. Mnohí sa cítia vo svojom boji osamelí a opustení, potrebujú povzbudiť. Práve týmto čitateľom, ale nielen im, je určená kniha Charlieho Mackesyho. Nájde si cestu priamo do vášho srdca, zaujme vás a ukáže, že napriek všetkému bude svet v poriadku. Je to terapia v knižnej podobe, potvrdenie láskavosti, dobroty a lásky.

Osamelý chlapec stretne krtka, ktorý má rád sladkosti. Spolu sa vydajú na dobrodružnú cestu. Čoskoro sa k nim pripojí líška s koníkom. Znie to ako obyčajný detský príbeh, je to však predovšetkým príbeh o priateľstve, o živote a dôležitosti citu, ktorému hovoríme láskavosť. V čase prehnaného konzumu nám Charlie pripomína to najdôležitejšie – potrebu zostať ľudskou bytosťou. Chlapec s krtkom sa pokúšajú nájsť odpovede, líška je skôr mlčanlivá, no aj to má svoju príčinu. Vnímame múdrosť a hĺbku ich otázok a odpovedí, nie sú to však múdrosti z kalendárov a pohľadníc, síce pravdivé, ale trochu povrchné.

Príbeh prekvapuje jednoduchosťou a hĺbkou, je to symfónia každodenných, ale o to dôležitejších tém, dôkaz, aké prosté je pustiť sa do niečoho s jasným cieľom. Kniha právom očarila čitateľov v celej Amerike a v Anglicku, nadšene ju prijali aj v Nemecku. Je vhodná pre každú vekovú skupinu od 5 do 105 rokov. Aj ilustrácie rozprávajú silnou rečou, autorovi sa podarilo namiešať magickú kompozíciu ilustrácií a textu. Ilustrácie kreslené tušom pôsobia prirodzene, pravdivo a výrazne. Listovanie v knihe prináša číry pôžitok a radosť. Jednoznačne ju možno opatriť sprofanovanou visačkou „bestseller“.

Detaily o knihe

Názov: Chlapec, krtko, líška a kôň

Objednávací kód NA627434

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalosť (Kristína Danišová, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď v knihe vidíš viac ako len slová, ktoré vytvorili príbeh. Spojila si sa s ňou a čas prestal existovať. Nakoniec bude na ňu padať prach, ktorý zakryje odtlačky tvojich prstov na nej. Bude odpočívať v knižnici, so stovkami jej sestier, ktoré jej budú šepkať o tvojej minulosti. Nikdy nebude úplne ďaleko, pretože bude v tvojom srdci. To je čaro kníh a knižných pokladov, ktoré si medzi nimi každý človek nájde. Chlapec, krtko, líška a kôň je pre mňa jednou z týchto kúzelných kníh.

Utešená (Kamila, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tvári sa ako obyčajná knižka pre deti, ale pritom je oveľa viac. Krásne ilustrácie iba podčiarkujú hlboké slová tejto knihy. Zasiahne dieťa aj dospelého. Je jednoducho prekrásna.

Fantastická štvorka. (Andrea Chovancová, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milý čitateľ, pokiaľ si sa dostal až sem, znamená to, že si už prešiel poriadny kus cesty a nastal čas na kvalitný odpočinok. Ten ti zabezpečí práve táto kniha. Jej precízna väzba si doslova pýta, aby si si k nej privoňal. No môžeš  s ňou urobiť niečo ešte lepšie. Vziať ju do ruky a začítať sa do nej. Získaš tým priateľku na celý život. Priateľku, ktorá ťa vylieči z frustrácie a osamelosti. Odpadne ti s ňou kameň zo srdca, neubrániš sa pri nej úsmevu, veľa sa spolu naučíte. Nebudeš sa s ňou báť, lebo si ťa nežne pritúli, keď ti bude najhoršie. Objíme hebkejšie, než plyš. A ak by sa vaše cesty aj na nejaký ten čas rozišli, ona je z tých, čo sa vyhodené dverami vracajú naspäť oknom. Z lásky. Tak šup po silnú kávu alebo čaj, a hor sa do toho dobrodružstva!

Stojí za prečítanie (Martina Fraňová, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sú knihy, ktoré potrebujú aj tisíc strán, aby vyjadrili svoju myšlienku. Ale sú aj knihy, ktorým stačí pár slov, aby zasiahli ľudskú dušu a zanechali v človeku podnet na premýšľanie. Ešte ste sa nestretli s takou knihou? Rada by som Vám predstavila jednu z najkrajších kníh, ktoré som doteraz prečítala - Chlapec, krtko, líška a kôň od autora Charlie Mackesy. Táto kniha už len prelistovaním vo mne zanechala obrovskú spŕšku pocitov. Nádherné kresby dopĺňajú nádherné myšlienky a spolu tvoria jeden originálny, prekrásny celok, ktorý človeka pohladí na duši. V časoch, keď sa ľudia radšej zamknú vo vlastnej hlave, než by sa so svojimi pocitmi - či už sú šťastné, alebo smutné - podelili s inými ľudmi, je táto kniha niečo ako svetielko v tme. Naučí vás láskavosti, nežnosti, dôveru v priateľstvách a aj to, že keď máte zlý deň, treba siahnuť po koláči (ľahšie sa Vám dýcha, ak sa naplníte pozitívnymi vecami). Myslím, že každý človek si z tejto knihy odnesie niečo iné, a každý sa nájde v niektorej inej časti. Ja sama som pochopila, že moje dlhoročne múry, ktoré som si postavila okolo seba, nie sú potrebné aj pri ľuďoch, ktorým na mne záleží. Ak odkryjete niekomu svoje skutočné ja a daný človek si to váži a prijme vás, je to nezabudnuteľný pocit. Vždy viete, že je tu pre vás a on vie, že ste tu vy preňho. Ale táto kniha bola aj hlavne o tom, aby ste sa mali radi takí, akí ste. Prijať seba samého je neuveriteľne ťažké. Možno práve kniha Chlapec, krtko, líška a kôň Vám ukáže tú správnu cestu, kde začať. Ako som už vyššie spomenula, text dopĺňali aj ilustrácie. Naozaj boli krásne, ukazovali to, čo sa slovami nedalo vyjadriť a v niektorých chvíľach povedali viac, než samotné slová. Ako už tušíte, kniha sa mi veľmi páčila. Je pre malých aj veľkých, a keď si ju o pár rokov opäť prečítate, nájdete v nej niečo iné.

Pohladí dušu (Erika MS, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá pohladí dušu. Myslím, že tento prívlastok ju dokonale vystihuje. Nečakajte žiadne dlhé texty ani veľa zbytočných slov. Kniha je krásna v tom, že v malých textoch zachytáva podstatu života. V ťažších obdobiach môže povzbudiť alebo nasmerovať na novú cestu. Padne rovnako dobre aj vo veselších časoch, keďže zvieratká a chlapec sú milé postavičky, krásne ilustrované, čím vám spríjemnia jedno čajové popoludnie. Veľmi vtipný je malý krtko, ktorý má rád koláče. Určite si obľúbite aj svojskú líšku, chlapca a samozrejme koňa. Čo je skvelé, knižka sa dá čítať opakovane a vždy v nej nájdete niečo ušité práve pre vás a pre vašu situáciu. Môžete si ju dávkovať postupne (aj keď neviem, či to vydržíte) alebo čítať opakovane a určite vám na ňu nebude na poličke sadať len prach.

nádherná kniha pre deti aj dospelých (Andrea Vojtech, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to rozkošné a milé hneď od prvej strany - srdečné a tak detsky čisté. Jednoduché a pritom tak neskutočne hlboké. Pri čítaní som od úplného začiatku mala úsmev na tvári, občas sprevádzaný slzou dojatia a možno aj smútku, že život, bohužiaľ, nie je v skutočnosti takto nádherne jednoduchý. Hoci by mohol byť. Aj po prečítaní stále vo mne rezonuje otázka, kedy sa to v tých našich (dospelých) životoch tak pos*alo, že sme stratili tento optimistický a prakticky jednoduchý a úprimný pohľad na svet. Kniha deklaruje, že je predovšetkým o priateľstve, no myslím, že každý čitateľ tam uvidí to svoje. Mne, napríklad, tie personifikované zvieratká mnohokrát pripomínali skôr rodičov. Nech už v nich uvidíte čokoľvek či kohokoľvek, chytí vás to za srdce. Aj napriek tomu, že mi dosť dlho trvalo zvyknúť si na font písma, ktorý moju pozornosť trochu odvázal od obsahu, dávam knihe najlepšie hodnotenie a zaraďujem ju k top prečítaným za minulý rok, pretože ten príbeh je naozaj neskutočne nádherný. Svet potrebuje lásku, nehu a láskavosť. Preto si túto knihu určite prečítajte. A čítajte ju aj svojim deťom. Zas a znova.

Krásne (Laura Löbbová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ono táto malá milá knižka na prvý pohľad vyzerá len ako zbierka klišoidných známych citátov. Ono tomu možno tak aj je, ale z druhého pohľadu sú to presne tie veci, čo občas potrebujeme počuť (prečítať), aby nám bolo ľahšie. V knihe sú naozaj veľmi milé povzbudzujúce slová, ktoré v ťažkých chvíľach potešia a ktoré každému dobre padnú. Okrem toho sa v knihe nachádza mnoho ilustrácii, ktoré slová pekne dopĺňajú. Ilustrácie aj myšlienky sú jednoducho milé a krásne a neraz som sa pri nich pozastavila. Určite odporúčam, najmä do tých ťažších dní, keď človek potrebuje trošku potešiť.

Krásna kniha (Monika Ertľová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máte radi knihy, v ktorých si nájdu niečo dospelí aj deti? Chlapec, krtko, líška a kôň je nádherná knižka s krásnymi ilustráciami, ktorá nám pripomína, čo je v živote naozaj dôležité. Je príjemným povzbudením v ťažších chvíľach a vhodná naozaj pre každého, kto má chuť sa na chvíľku zastaviť a potešiť si dušu hlbokými myšlienkami. Textu v knižke nie je mnoho, no niekedy netreba veľa, aby kniha dokázala zanechať silný dojem.

Novodobý Malý princ (Michaela Zamari, 2.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka minulý rok obletela Instagram a ja mám jeden hlavný dodatok - nečítajte si ju po sviatkoch plných hodovania. Príliš často v nej krtko spomína koláče. nak si ju môžete čítať hocikedy a opakovane. Je to písomná a vizuálna dávka nádeje, pozitívnej energie, priateľstva a lásky. Ingredience, ktoré pre život potrebuje každý, preto je minimálne, či skôr mizivé riziko, že si ju neobľúbite. Áno, dá sa prečítať za pol hodinku, ale čerpať z nej môžete natrvalo. Inakosť postáv a náznaky toho, čo ich spája, robia z chlapca, krtka, líšky a koňa priateľov, ktorých by sme chceli všetci. A kto ich už má, nech sa ich drží, niektoré stvorenia nevznikajú pasovou výrobou. Koniec koncov, všetci sme špeciálne kusy, akurát Charlie Mackey to po Malom princovi zhrnul najlepšie. Nemyslím si, že toto je knižka, o ktorej by bolo dobré písať dlhé state, skôr si ju treba prečítať. Hoci má málo textu, obsahuje veľké posolstvo. A vzácne myšlienky. Ja som po nej siahla práve vhod, no nemusíte si v nej listovať len vtedy, keď ste smutní. Dodám len toľko, že už chápem, prečo túto knižku všetci ospevovali a ďakujem Tatran-u, že vydáva takéto nádherné knihy. 
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x