bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anna Kareninová

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:1096
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,59 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,95 €
Ušetríte: 5,36 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 15,08 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anna Kareninová

Monumentálna epická panoráma spoločenského života v Rusku zo začiatku 19. storočia. Hlavná hrdinka Anna Kareninová žije spoločenským životom petrohradskej šľachty, pri istej príležitosti sa osudovo zaľúbi do mladého grófa Vronského, kvôli ktorému opúšťa nielen manžela, ale aj milovaného syna. Opojená láskou nevníma spoločenské odsúdenie. Situáciu chce riešiť rozvodom a legalizáciou nového vzťahu, no jej manžel takéto riešenie rázne odmietne. Anna odchádza s milencom a ich dcérkou do cudziny v úsilí uniknúť ťaživej skutočnosti. Po návrate do Ruska si uvedomuje bezvýchodiskové postavenie a čoraz nástojčivejšie sa jej vynára myšlienka, že jediné riešenie je smrť.

Komu sa kniha môže páčiť: Čitateľom kvalitnej literatúry a milovníkom zaujímavých príbehov.

Detaily o knihe

Názov: Anna Kareninová

Objednávací kód NADBK78736

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Základ ruskej klasickej literatúry (Dominika, 25.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ťažko sa mi píšu dojmy z tejto knihy. Mám pocit, že vo svojich 24 rokoch som možno na ňu ešte nedozrela... Musím uznať, že ide o majstrovské dielo. To ako Tolstoj dokázal písať je úchvatné. Jeho popis postáv, činnosti, vzťahov a pocitov vykresľuje knihu tak živo, že som sa dokonale vedela vcítiť do postáv. Cítila som uspokojenie z kosenie lúky s Levinom, odpor ku Kareninovi s Annou a zároveň som sa vcítila do jeho dobrej duše a bezutešnej situácie. Viac ako dejová línia Anny ma zaujali Levin s Kitty, ktorých som vedela lepšie prežiť a stali sa mojimi miláčikmi v tejto knihe. Musím však aj povedať, že kniha je naozaj dlhá a ak by sa niektoré oblasti skrátili, môj pôžitok pri jej čítaní by bol nepochybne vyšší.

Moja najoblúbenejšia kniha (Martina, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto vyše tisíc stranová kniha mi dala naozaj zabrať. Čítala som ju neskutočne dlho. Na knihu takejto zložitosti a veľkosti musíte mať naozaj náladu a potom to ide samozrejme rýchlo. A ja, kým som si našla čas, vôbec si k nej sadnúť, tak sa doba čítania naozaj natiahla. Popri nej som čítala aj iné knihy, ale vždy som sa rada vracala k tomu neuskutočne komplikovanému ruskému kolotoču. Je nádherné, ako Tolstoj popisuje lásku. Od jej začiatkov, kedy si nevšímame chyby na partnerovi, zdá sa nám dokonalý a nechceme nič viac, než byť s ním. Až po to povestné otvorenie očí. Stále ho ľúbime, ale začíname si všímať aj jeho nedostatky. A týmto tempom nás Tolstoj postupne ťahal k zložitejším udalostiam, ktoré sa hlavne odohrávali v hlavách postáv. Na klasiky nie som zvyknutá hlavne v tom, že dej ide veľmi pomaly, naoko sa tam nič významné nedeje a dialógov sa dočkáte veľmi málo. Ale mám pocit, že Anna mi konečne otvorila oči a chápem, prečo sú také preslávené a celosvetovo uznávané. Autor sa v tejto knihe venoval ruskej šľachte, ako dokáže spoločnosť a názor ľudí zraniť jemnú a citlivú dušu, ale hlavne ako sa človek dokáže popasovať so svojimi démonmi. Tie tichučké hlásky, ktoré nám v hlave radia, bývajú často zradné. Ak by sme ich vypustili von a ľudia by nás vypočuli, možno by sme ich dokázali umlčať, ale keď si človek necháva týchto démonov pre seba, často sa to neskončí najšťastnejšie. Čítať nielen Annine myšlienky bolo veľmi náročné. Nemáte tú moc prísť za nimi a pomôcť im. Môžete si však z ich konania niečo vziať. Z tejto knihy som sa naučila to, že človek sa nemôže nechávať unášať svojím domýšľaním. Nie vždy sú veci také, ako si ich človek vykresľuje v mysli. Keby sa len z časti tohto prúdu myšlienok zveril niekomu, komu na ňom záleží, svet by možno nabral iné svetlo. Možno koniec tohto príbehu poznáte. Doteraz mi behá mráz po chrbte, ako to autor dokázal popísať. Ale nemení sa tým to, že Anna Karenina sa zaradila medzi moje obľúbené knihy. Možno tak dlho, ako som ju čítala, budem aj o nej premýšľať.

Klasika, ktorú treba čítať (Monika Ertľová, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anna Karenina mi dlho unikala, no povedala som si, že konečne prišiel jej čas. Vedela som, že to bude veľkolepé čítanie, vedela som, o čom bude a ako sa to celé skončí, no predsa som bola ohromená Tolstého majstrovstvom. Dej asi netreba približovať, no podotkla by som, že hoci dielo dostalo názov po Anninom príbehu, približne rovnaká časť obsahu je zameraná na Tolstého alter ego, Konstantina Levina. Musím priznať, že oveľa viac ma bavila Annina linka ako kapitoly z vidieckeho života a Levinove pohľady na ľud, vieru a prácu (hoci boli tak poeticky opísané, že pri čítaní mali na mňa upokojujúci účinok, na kosenie sa odteraz pozerám ako na meditáciu a ďakujem za to) a bez nich by to jednoducho nebolo kompletné. Každá veta má svoj význam a pevné miesto v celom príbehu. Ocitnete sa v ruskej spoločnosti, kde platia pevné pravidlá, pretvárka smotánky je v kontraste s vášnivou a úprimnou láskou, ale aj životom jednoduchého ľudu na vidieku. Odhalíte človeka vo svojej podstate, holú ľudskú dušu so všetkými snami, túžbami, zlyhaniami, vzostupmi a pádmi, snažiacu sa pochopiť fungovanie sveta a je úplne jedno, či je to chudobný roľník, alebo člen najvyšších kruhov, niektoré veci v živote bolia rovnako, nech ste kdekoľvek v hierarchii spoločenského rebríčka. Ak dosiahnete to, po čom túžite, ešte to neznamená, že budete šťastní. Čítajte Tolstého, stojí to za to! Anna Kareninová je skutočný klenot, o ktorom by som tu mohla básniť ešte dlho, no môžem vám akurát tak garantovať, že ani zďaleka by to nenahradilo vlastnú skúsenosť nechať sa strhnúť touto nadčasovou klasikou plnou neskutočne nádherných myšlienok o láske, rodine, manželstve, túžbach, ale aj živote na vidieku a v meste, zrade… Je tam všetko.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x