bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď sa vrátiš

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď sa vrátiš

Doktora Trevora Bensona ako príslušníka amerického námorníctva vyslali do Afganistanu, kde pracoval v nemocnici v Kandaháre. Pri výbuchu granátu utrpel vážne zranenia s trvalými následkami a musel zvažovať, čo si ďalej počne so životom. Po milovanom starom otcovi, ktorý zomrel za nejasných okolností, zdedil starý dom v mestečku New Bern v Severnej Karolíne. Rozhodol sa, že v ňom strávi istý čas.

Okrem domu mu po starom otcovi zostali aj včely. Trevor sa o ne stará a pripravuje sa aj na štúdium psychológie, ktorej sa chce v budúcnosti profesionálne venovať. Ani vo sne by mu však neprišlo na um, že práve tu stretne ženu, do ktorej sa hneď zamiluje. Natalie Mastersonová opätuje jeho city, no zároveň si od neho udržiava odstup. Trevorovi sa to vidí zvláštne, tuší, že Natalie pre ním niečo tají. Pokojný život mu skomplikuje aj Callie, dievčina, ktorá býva v obytnom prívese v neďalekom kempe, pracuje v miestnom obchode a žije samotárskym životom. Čoskoro vyjde najavo, že sa poznala s Trevorovým starým otcom, a tak svitne nádej, že pomôže objasniť okolnosti jeho smrti. Callie to však tvrdohlavo odmieta.

Trevor sa snaží odkryť tajomstvá oboch žien, čo mu skrížili cestu. Spozná, čo je skutočná láska, aké dôležité je odpúšťať a že ak sa chceme pohnúť dopredu, často sa musíme vrátiť na miesto, kde sa to všetko začalo.

Z anglického originálu The Return (Grand Central Publishing, a division of Hachette Book Group, Inc., New York 2020) preložila Martina Zrubáková.

Detaily o knihe

Názov: Keď sa vrátiš

Originálny názov: The Return

Objednávací kód NA204878

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pútavé čítanie (Michaela, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sparksovo ďalšie výnimočné dielo, príbeh je uveriteľný a pútavý, charakter dvoch úplne odlišných postáv sa vykresľuje postupne, spolu s ich životnými príbehmi, čo čitateľovi nedovolí pustiť knihu z ruky až do konca.

Príjemne čítanie (Slávka Beňáková, 22.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na tohto autora som počula same chvály a aj preto som sa rozhodla siahnuť po tejto knihe. Priznam sa, že zatial som od neho čítala iba jednu knihu a aj to bolo už tak dávno, že si nepamätam ani jej názov. Kniha bola zaujímava a autor píše skvelé. Páčilo sa mi, že šlo o trošku iný príbeh na aký som zvyknutá v poslednom čase. A to hlavne čo sa týka postáv. Bolo príjemnou zmenou, keď hlavný hrdiná nebol nejaký super sexy bohatý mačo po ktorom všetky ženy túžia. V tejto knihe bol hlavný hrdina Trevor chlap, ktorý bol byvalym príslušníkom namorníctva. Pri svojej misii v Afganistane utrpel zranenia po ktorých si so sebou niesol trvalé následky a trpel postraumatickým syndromom. Všetky postavy v knihe boli zaujímavé a niesli si so sebou nejake tajomstvo. Autor nás dlho drží v nevedomosti a odhali nam tajomstva skoro až pred koncom. V knihe akoby sa odohravalo viacero príbehov (osudov postav) ale všetky sú spolu nejako prepojené. Miestami sa mi kniha zdala trošku nudnejšia a to hlavne tak v strede, ale pred koncom už to bolo dosť zaujímavé a dialo sa tam toho veľa. Dozvedáme sa veci na ktoré sme celú knihu čakali. Je to také príjemné čítanie, ktoré ani nesklame ale ani nejako veľmi extra nenadchne.

Vrátil sa? (Erika Erčíí, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď počujem meno Nicholas Sparks, v mojej hlave sa okamžite rozsvieti červená kontrolka. Chcem o ňom vedieť všetko, čítať od neho všetko, vidieť od neho všetko. Sparks je PÁN spisovateľ! Teda aspoň pre mňa, fanúšičku telom i dušou. Jeho príbehy sú prosté a zároveň také jedinečné. Každý z nich je napísaný úplne inak, ako bol ten predošlý. A každý jeden ma dokáže prekvapiť svojou originalitou, inakosťou, sviežosťou a skrytým optimizmom. Prostredníctvom svojich románov nám, čitateľom, dáva nádej, že aj ten najhorší deň raz skončí, že ani tá najničivejšia búrka nebude trvať večne a raz príde deň, keď aj na našu cestu zasvieti slnko. Obdivujem, s akou ľahkosťou sú písané jednotlivé príbehy, aká neskutočná sila sa v nich ukrýva. Zvykla som si, že Sparks občas píše i medzi riadkami a núti samotného čitateľa odhaliť jeho myšlienky, ktoré nechce vysloviť nahlas. Kniha Keď sa vrátiš má, tak ako ostatné, svoje osobité čaro, ktoré tak zbožňujem. Príbeh je tak jemný, kĺže sa po stránkach ako zurčiaci potok po hladkých kameňoch; jemný, no ako stúpa hladina, táto inak krotká riava dokáže narobiť poriadnu paseku. Z pokojných riadkov vychádza čoraz väčšie a väčšie napätie, až napokon exploduje – a vtedy si uvedomíte, že ste na konci príbehu. A autor vás zase raz dokázal prekvapiť svojím majstrovským dielom s názvom Keď sa vrátiš...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„V obchode zvyčajne dostať ďatelinový med. Včely obľubujú ďatelinu, preto je na pozemku starého otca aj pás ďateliny. Ibaže med patrí medzi potraviny, ktoré sa na tejto planéte najčastejšie falšujú. Do mnohých druhov komerčného medu sa primiešava ochutený kukuričný sirup. Človek si musí dávať pozor, kde med kupuje.“
Natalie prikývla, no vyzerala ako v tranze. Akoby kombinácia slnka, upokojujúci bzukot včiel a medový elixír oslabili obranný múr, čo si okolo seba vystavala. Ústa mala trochu pootvorené, pery vlhké a pohľad očí farby mora ospalý a zastretý. Keď sa vynadívala na úľ a pozrela na mňa, pocítil som takmer hypnotickú silu.
Pristúpil som k nej. V ušiach mi hlasno vibroval zvuk vlastného dychu. Zrejme vycítila, ako mi je, a očividne jej to lichotilo. No rovnako rýchlo sa spamätala, zohla sa po včelársky klobúk a rukavice a zrušila čaro tej chvíle.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x