bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To najlepšie v živote

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:504
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To najlepšie v živote

JUDITA HANSMAN číta z knihy TO NAJLEPŠIE V ŽIVOTE:

Viacgeneračný román o štyroch dcérach, ktoré ľahkovážne rozdúchavajú starú rivalitu, a jednom dávno pochovanom tajomstve.

Keď sa Marilyn a David v sedemdesiatych rokoch do seba zaľúbia, žijú v blaženej nevedomosti. Netušia, čo všetko ich čaká. O mnoho rokov prežívajú ich dospelé, celkom rozdielne dcéry ťažké časy. Wendy ovdovela veľmi mladá a útechu hľadá v alkohole a u mladších mužov. Violet je právnička, ale zostala doma s dvoma malými deťmi, trpí úzkosťou a pochybuje o sebe. Liza je neurotička, čerstvo vymenovaná za profesorku. Neplánované tehotenstvo ju nepríjemne zaskočí a ona váha, či dieťa vôbec chce. Grace je najmladšia dcéra. Žije v klamstve a nikto z rodiny to netuší. Na scéne sa napokon vynorí Jonah Bendt, chlapec, ktorého sa pred pätnástimi rokmi vzdala jedna zo sestier, a postupne sa nám odkryje pestrá minulosť rodiny Sorensonovcov, roky poznačené dospievaním detí, zatrpknutosťou, ale aj chvíľami radosti, vďaka ktorým život stojí za to.

Z anglického originálu The Most Fun We Ever Had (Doubleday, New York 2019), preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: To najlepšie v živote

Originálny názov: The most fun we ever had

Objednávací kód NA204871

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Niekedy cez deň robil všeličo milé. Vzorne poskladal vypranú bielizeň, príležitostne umyl autá a povysával ich vnútri. Vymenil žiarovku a telefonoval s rodičmi, aby to nemusela robiť ona. Usilovala sa nadšene prejaviť vďačnosť, bozkávala ho na krk a hovorila, že ona by si ani nespomenula, že má vymeniť olej, čo bola pravda, no myslela si, že by mu nemala tak kvetnato ďakovať. Ale väčšinou, keď sa vrátila domov, pozeral televíziu alebo nehybne sedel pri laptope a niekoľko sekúnd musela počkať, aby ho dokázala pozdraviť. Pretože dom kúpili vďaka jeho platu, ale hypotéku platili výlučne z jej platu. Pretože jeden nechutný asistent sa o ňu pokúšal a nemohla nič robiť, lebo to bol protežant vedúceho katedry. Pretože túžila jednoducho sa vrátiť domov, vypiť si pohár vína a porozprávať sa o tom s niekým, ale ten niekto zaujato sledoval epizódy Dextera a od decembra mal na sebe tie isté sivé tepláky a nechcel počúvať o nezáživnom boji o živobytie iných ľudí, lebo jeho ťažkosti boli oveľa horšie.
Nevedela to vysvetliť ani svojim rodičom, ani sama sebe. Nevedela vysvetliť, ako ju bolí – fyzicky ju bolia kosti –, keď ho chce pobozkať a on sa odvráti s poznámkou, že na to nie je vhodná chvíľa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x