bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Začať znova

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Znova
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 4,- € (zľava 29%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Začať znova

JUDITA HANSMAN číta z knihy ZAČAŤ ZNOVA:

Allie Harperová odchádza na vysokú školu za vidinou nového začiatku. Vzdáva sa snobského života a necháva minulosť za sebou s vedomím, že už nikdy neprehovorí s rodičmi. Pred začiatkom semestra je však ťažké nájsť vhodný podnájom. Dobré izby sú obsadené, ponúk je žalostne málo. Chvíľu to vyzerá na noc v aute, keď sa vyberie na poslednú obhliadku. Byt je nádherný, ale má jednu chybu. Volá sa Kaden White. Príťažlivý chalan s ľahostajným prístupom k životu by možno stál za hriech, ale to arogantné a odmerané správanie! Pravda, Allie nemá na výber, tak sa nasťahuje.

Kaden jej vo dverách oznámi súbor pravidiel. Ak sa ich podnájomníčka nebude držať, môže sa rovno zbaliť:
1. Neobťažuj ma svojimi babskými problémami.
2. Nekomentuj moje dámske návštevy.
3. NIKDY sa spolu nevyspíme.

Na prvý pohľad jednoduché. Veď kto by sa chcel zapliesť s takým neotesancom ako Kaden? No Allie postupne zisťuje, že v Kadenovi sa skrýva oveľa viac, ako sa zdá a na svoje správanie má vážny dôvod.

Z nemeckého originálu Begin Again (LYX, Germany 2016) preložila Martina Šturcelová.

Detaily o knihe

Názov: Začať znova

Originálny názov: Begin Again

Objednávací kód WP204768

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Začať znova (Kristína Danišová, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Začať znova je príbehom, ktorý v sebe ukrýva bolesť spomienok, chvenie tela a lásku. Allie a Kaden sa stanú spolubývajúcimi s prísne stanovenými pravidlami, ktorých porušenie je len otázkou času a citov dvoch sŕdc. Obaja sa snažia ujsť tieňom namiesto toho, aby im poslednýkrát dovolili vstúpiť, hoci počujú ich neústupčivý škrabot na zatvorených dverách ich duší. Kvapky sĺz stekajúce po lícach nedokázali vyjadriť bolesť, ktorá bola spomienkou minulosti Allie. Kaden to nemal o nič jednoduchšie, rozhodol sa nikdy nezabudnúť a nikdy nezopakovať rovnakú chybu. A jazvy na srdciach čakali, kedy si ich vyliečia navzájom. Romantické knihy sa pre mňa nesú v duchu predvídateľnosti, a ani tentokrát to nebolo inak. Možno Kaden nebol prvý, ktorý sa dotkol jej tela, ale bol prvým, ktorý sa ho zmocnil s láskou, pri ktorej sa jej zastavoval dych. Občas som prevrátila oči nad jeho správaním a slovami, ktorými všetkým ubližoval. A potom tu boli chvíle, keď som ho milovala rovnako ako Allie s jej rozutekanými myšlienkami a strachom, ktorý ju zvieral vo svojej moci. Autorka zvládla skvelo vykresliť aj vedľajšie postavy, najmä Spencera a Dawn, ktorých si nejde neobľúbiť. Neverím, že som čítala o charakteroch, ktoré neexistujú, a videla slová, ktoré neboli nikdy nahlas povedané. Pre mňa to bolo, od prvej strany až po poslednú, skutočné. Krásne, jemné, plné citov.

Začať znova (Veronika, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Začať znova je "youngadultovka" od @yoliknihy, ktorá obletela instagram. YA literatúru hodnotím špecificky a beriem ju s rezervou, lebo už dávno nepatrím k cieľovej skupine, ale aj napriek tomu ich z času na čas vyhľadám a beriem ich ako oddychovky na premostenie medzi náročnejším čítaním, poprípade v období, ak nemám čas na knihy, ale nechcem sa ich úplne vzdať. Pri knihe Začať znova sa mi páčilo prostredie, do ktorého bol príbeh zasadený. Vysokoškolské prostredie a YA literatúra predsa neodmysliteľne patria k sebe a aj keď to nie je nič originálne, patrí to k mojim obľúbeným námetom. Autorkin štýl písania sa mi pozdával, aj napriek tomu som sa však nemohla začítať. Neviem čo je to so mnou v poslednej dobe, ale ťažko sa mi prehrýzava začiatkom knihy. Po zoznámení hlavných postáv a pomerov to už nabralo na rytme a začala som si knihu užívať. Allie sa mi páčila, aj jej povaha, na ktorej autorka zapracovala, ale s Kadenom som sa vôbec nestotožnila, liezol mi doslova na nervy. V knihe nájdete všetko, čo od YA očakávate. Romantické vzplanutie, štipku arogancie, vtip a autorka tam navyše zakomponovala aj to, čomu sa v dospievaní málokto vyhne, a to narušený vzťah s rodičmi, či problémové vzťahy medzi rovesníkmi aich problémy primerané veku. Vďaka tomu bol príbeh uveriteľný a ja som si čítanie oveľa viac užila. Bolo to milé, humorné, sem tam iskrivé, aj keď predvídateľné, s poriadnou dávkou emócii.

Skvelý začiatok (Ivana Hudáková, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
O Mone Kasten som počula už dávnejšie od českých recenzentiek, takže som sa veľmi potešila že, jej sériu Znova vydá vydavateľstvo Yoli aj u nás. V prvom diely Začať znova hľadá hlavný hrdina Kaden spolubývajúceho a Allie hľadá ubytovanie. Už od začiatku je jasné, že sa tí dvaja nebudú mať spočiatku radi, no čím viac času spolu strávia tým sú si bližší. Do deja som sa rýchlo dostala a stránky sa mi rezko míňali ani som nevedela ako a bola som na konci. Kniha bola príjemným spestrením dňa čo som aj čakala, keďže autorka píše ozaj výborne. Už sa teším na ďalšie diely tejto romantickej série.

Začať znova (Val, 29.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka je dobre známa medzi čitateľmi, najmä fanúšikmi young adult a romantiky. Ak ste aj nič nečítali, určite ste jej knihy zahliadli v kníhkupectvách. Jemné romantické obálky, krásne farebné zladené, a dočkali sme sa aj slovenského prekladu vďaka vydavateľstvu Yoli. Hlavná hrdinka, Allie, je precitlivelá, milá, chytrá, smutná a snaží sa vymaniť zo zlatých okov svojich bohatých rodičov. Hlavný hrdina Kaden je arogantný, sebavedomý, drzý,no nadovšetko miluje svoju rozvedenú matku a s otcom a bratom nechce mať nič spoločné. Pri tejto knihe som si uvedomila, že slow burn romance sa mi môžu páčiť. Allie sa stane Kadenovou spolubývajúcou a z toho vyplýva veľa rôznych milých, zaujímavých, zábavných, úsmevných, ale aj ošemetných a iskrivých situácií. Napríklad taká absencia kľúča v kúpeľni je veľmi netypická, ale nakoľko hlavné postavy nechodia na toaletu, nemôže sa stať nič nepríjemné XD samozrejme, aj toto si autorka vymyslela perfektne, pretože kúpeľňové scénky (nebolo ich až tak veľa) by sa s kľúčom stať nemohli. Kadenove nálady boli asi ako aprílové počasie. Tušila som, že za jeho správaním je niečo viac a Mona si veľmi dobre vyskladala celý príbeh- postupné otváranie hlavných postáv,zverovanie sa, zápletky (síce predvídateľné,ale vôbec nie rušivé),veľmi sa mi páčili aj priateľské vzťahy, ktoré vládli v knihe. Yoli opäť priniesol romantický príbeh pre mladých dospelých s pridanou hodnotou. Ukazuje, že za lásku sa oplatí bojovať,napriek vnútorným bojom, pochybnostiam, strachu a minulosti.

Fajn Young adult kniha (@knizkomolka, 23.7.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Názov knihu dokonale vystihuje. Kde lepšie začať odznova ako na novej škole, na novom mieste, v novom byte a s novými ľuďmi? Je skutočne ťažké začať odznova niekde inde keď vás ešte k tomu rodina nepodporuje ale skôr zväzuje ....a Allie má takú rodinu. Chce svoju nezávislosť a slobodu,o ktorú tvrdo bojuje a nevzdáva sa, čo mi bolo veľmi sympatické. • Jej spolubývajúci Kaden (okrem iného extrémny fešák a idiot ) má tiež svoju minulosť, ktorá bola podľa mňa ešte horšia ako jej. • Ich cesta bola miestami vtipná, miestami smutná, miestami som im nerozumela (tak žiaľ už nemám nájsť alebo som nerozumela autorke) a ku koncu trochu presladená. Čítalo sa to však dobre, postavy mi boli sympatické, mrzelo ma čo museli obaja prežiť a držala som im palce. V rámci tohto žánru veľmi fajn ale k dokonalosti tomu chýbalo.

Skvelé čítanie (luckylady.stories, 19.7.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
S autorkou mám prvé skúsenosti a veľmi som bola na jej tvorbu zvedavá, keďže jej knihy sú naozaj vychvaľované. A musím povedať, že sa začínam radiť medzi jej fanúšikov, pretože píše naozaj skvele. Naozaj top štýl písania, kniha bola čtivá, neboli tam hluché miesta, veľmi dobre sa čítala. Príbeh tiež perfektne vyskladaný. Niektoré hlášky boli zábavné, taktiež situácie, a bolo to napísané bravúrne. Ja som veľmi spokojná s knihou a môžem ju odporúčať. Kaden bol zaujímavá postava, bol svojský a ulahodil mi. Hlavná hrdinka sa mi taktiež páčila, avšak ešte som asi ani nezažila, že by niekde bolo spomenuté toľkokrát, že hlavná hrdinka toľko reve. Bolo to zvláštne, miestami zaujímavé, že mi to utkvelo v pamäti. Páčilo sa mi prostredie, kde sa príbeh odohrával, aj jednotlivé také tie super doberačky a momenty, ktoré spájali hlavných hrdinov. Bolo to vymyslené veľmi pekne. Príbeh sa vyvíjal plynulo, neprišlo k nejakým extra zvratom, aj keď tam samozrejme boli, ale nezasiahli ma nejak na duši. Skôr to bolo také príjemné oddychové zábavné čítanie, pri ktorom sa vám krásne príbeh premieta a vzťah sa postupne vyvíja. Veľmi sa mi páčil záver, ako to autorka vymyslela, ten bol napísaný skvele a určite sa teším na ďalšiu časť a v čítaní tvorby tejto autorky budem pokračovať.

Odporúčam (Slávka Beňáková, 15.6.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď čítate moje recenzie tak už asi viete, že žáner YA ja mám rada. Táto kniha ma v tom len utvrdila. Páčila sa mi a zaujala ma hneď od začiatku. Autorka to skvelé napísala. A aj keď príbehov o spolubyvajúcich je dosť, tento patril k tým, ktoré sa mi páčili. Bolo to zaujímavé a aj vtipné. A aj keď som predpokladala ako sa bude dej vyvíjať a ako to celé skončí, bola som veľmi zvedavá ako sa s tým autorka pohrá. Postavy boli zaujímavé a všetky boli pre mňa sympatické. Knihu určite odporúčam a kľudne aj starším čitateľom, nie len čitateľom YA.

Recenzia (Michaela Oriešková, 10.6.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
YA literatúra a vysokoškolské prostredie je moje obľúbené kombo na knihu. Pri knihe som sa neskutočne bavila - všetko som prežívala s hlavnou hrdinkou. Tá bola naozaj skvelá a ľahko sa dalo vžiť do jej postavy. Častokrát som ju chcela objať a povedať, že všetko bude ok. Čo sa týka Kadena hneď som si ho obľúbila, i keď sa srával hrozne. Bolo tu mnoho veselých, úsmevných no i smutných situácii. V skratke je kniha o mladej Allie, ktorá sa rozhodne odísť zo svojho rodného, prepychového domu za vidinou lepšieho života a predovšetkým slobody. Hneď na začiatku sa stretneme s druhou hlavnou postavou Kadenom. Ten hľadá spolubývajúceho a Allie sa ozve na inzerát. Samozrejme on žiadne dievča v byte nechce, no nakoniec sa teda dohodnú na istých pravidlách, ktoré musia platiť ak chcú spolu bývať. Od začiatku bolo prakticky jasné, že pravidlá dlho nevydržia, bola to len otázka času. Mne sa však najviac páčilo ako sa Allie aj Kaden dokázali vyrovnať s ťažkou minulosťou, formovali sa a stali sa z nich lepší ľudia. Čo sa týka celkovej knihy od prvej strany po poslednú som hltala stránku za stránkou. Bolo to naozaj skvelo napísané a ja sa už teším na ďalšie diely z tejto úžasnej série.

Odporúčam! (Dominik, 7.6.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci už dávno nemám 17, túto knihu som si naozaj užil – najmä pre autorkinu bezprostrednosť, úprimnosť a uveriteľnosť toho, ako celý príbeh podala svojim čitateľom. V neposlednom rade je to aj široký záber tém, ktorých sa vo svojom románe dotýka. Mona Kasten sa totiž na nič nehrala – neskrývala slabé stránky postáv, netvárila sa, že život vysokoškolákov je bezproblémový, netvrdila, že vzťahy s rodičmi budú vždy ideálne. Napísala kvalitný román, poukazujúc na viaceré problémy mladých, ktoré nie sú prítomné iba v seriáloch a v knihách. Stretáva sa s nimi, bohužiaľ, čoraz viac dospievajúcich. Pretože to, kým sme dnes, do veľkej miery ovplyvňuje naša minulosť. Autorka dala priestor témam, ktoré sú často tabu a o ktorých by sa určite malo hovoriť viac. A presne preto si ma román Začať znova získal na plnej čiare.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Sem sa nenasťahuješ,“ vyhlásil, obrátil sa mi chrbtom a zamieril… Ani som netušila, kam zamieril. Ten sprostý byt som totiž ešte nevidela. „Von trafíš aj sama,“ šplechol cez plece.
Opäť mi klesla sánka. Nebola som schopná slova. Ten človek jednoducho zmizol. Nechal ma stáť na chodbe a ani mi nedal šancu. Nestihla som zo seba dostať ani úvod z príhovoru, ktorý som si na obhliadku pripravila. Za posledných štyridsaťosem hodín som toho zažila viac než dosť, no toto… toto bolo čisté peklo.
Vtom mi praskli nervy a z hrdla sa mi vydral piskľavý zvuk. Rázne som vykročila.
„Hej!“ zrúkla som a vrazila do útulnej svetlej obývačky. Ten hlupák zastal a otočil sa ku mne. Obočie sa mu spojilo od rozhorčenia. „Nemôžeš ma vyhodiť a ani mi neukázať byt!“
Tvár sa mu skrivila od údivu, ktorý sa vlastne nehodil k jeho chladnému vyžarovaniu. „To teda môžem.“ Prekrížil si ruky na prsiach, čím sa mi naskytol pohľad na ďalšie umelecké dielka na predlaktiach. V ušiach som počula mamino pohoršené vzdychnutie, ktoré by si určite neodpustila.
„Nie, nemôžeš. Písali sme si, dofrasa! Pozval si ma na obhliadku, takže teraz chcem vidieť izbu a aspoň dostať šancu, aby som ťa presvedčila, že budem dobrá spolubývajúca.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x