bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keby si len vedela

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keby si len vedela

Sestry Jess a Lily spolu neprehovorili tridsať rokov. Stačila jedna traumatizujúca udalosť v detstve a odcudzili sa natoľko, že ani ich dospievajúce deti sa nikdy nestretli. Staré tajomstvo rodinu rozvrátilo a zdá sa, že nadobro. Dnes sú sestry rozdielne ako deň a noc. Jedna je rada, že má každý mesiac na nájomné, druhá si žije ako v rozprávke. Ich matke Audrey už neostáva veľa času a má len jedno želanie, aby sa sestry konečne zmierili. Napätie rastie a blíži sa chvíľa, keď dávne rozhodnutia konečne vyjdú na povrch. Možno aj za cenu, že skutočná pravda ublíži ešte viac.

Z anglického originálu If Only I Could Tell You (First published by Orion Books, London 2019) preložila Anna Kolčiterová.

Detaily o knihe

Názov: Keby si len vedela

Originálny názov: If Only I Could Tell You

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Keby... (Nikol, 29.10.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Pekny jednoduchy obal, zaujimavy nazov, to boli dvody kupit si tuto knihu. Prvych dvesto stran bola nuda, nezazivny dej, skakanie z obdobia do obdobia, pohlad troch postav, opakovanie, dlhe uvahy. Netusis o co ide, uvazujes ci este citat dalsiu kapitolu. V knihe je vela nepovedaneho, domysleneho a kazdy ma svoje velke tajomstvo. Rakovina nezoziera iba choreho ale vsetkych blizlych v okoli. Pribeh, po ktoreho precitani by sa dalo pouzitit stovky "keby". Autorka pisala o rodine, o smrti, o vztahoch, o snoch, čiže o živote. Len podla mna nie tym spravnym stylom. Skoda nudneho zaciatku, ine spracovanie nametu by mohlo byt pribehom, ktory len tak lahko nepustis z ruk.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kým Jess civela na sestrinu fotku, ako sedí za stolom – povedomá, no zároveň neznáma –, uvedomila si, ako plytko dýcha, akoby mala niečo v hrdle. Spomenula si na deň takmer pred tridsiatimi rokmi. Stretli sa s Lily pri otcovom hrobe presne rok po jeho smrti. Jess sa počas obednej prestávky vykradla zo školy, no Lily tam už kľačala a na náhrobný kameň jej stekali krokodílie slzy. Jess na Lily v ten deň kričala. Slová, ktoré zabudla v momente, ako jej vyšli z úst. Bola taká naštvaná, že jej vôbec nezáležalo na obsahu, iba na spôsobe, akým ich vysloví. A teraz jediné, na čo si v súvislosti s tým bolestivým septembrovým dňom spomínala, bol zúrivý pocit istoty, že Lily si nezaslúži tam byť. Po tom, čo spravila, sa pripravila o právo plakať nad otcovým hrobom.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x