bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malé ženy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malé ženy

Príbeh štyroch sestier prvý raz uzrel svetlo sveta v druhej polovici 19. storočia, ale jeho obľúbenosť prekročila hranice času. Stále ďalším generáciám matiek a dcér ukazuje hodnotu rodiny, priateľstva, odpustenia a života v pravde a láske.
Dej sa odohráva v časoch americkej občianskej vojny v rokoch 1861 – 1865, do ktorej narukoval aj otec rodiny Marchovcov. Jeho manželka a dcéry prežívajú neľahké obdobie sprevádzané chudobou, chorobami a mnohými inými problémami. Bezstarostné dievčatá sa za krátky čas menia na skutočné malé ženy schopné čeliť aj ťažkým výzvam s odvahou a odhodlaním. Romantická Meg, neskrotná Jo, krehká Beth a rozmaznaná Amy sú hrdinkami z mäsa a kostí, ktoré inšpirovali milióny čitateľov.
Na Slovensku vo vydavateľstve IKAR kniha Malé ženy vychádza prvýkrát v kompletnej neskrátenej podobe vrátane druhého dielu. Je to literárna klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnej rodinnej knižnici.

Preložila Danka Jacečková

Detaily o knihe

Názov: Malé ženy

Originálny názov: Little Women

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sestry (Iveta Moravčíková, 25.10.2022) Odpovedať

Krásna kniha o živote štyroch sestier a ich rodičov počas vojny a vlastne ako spolu žili a pomáhali si aj iným o ich vzájomnom vztahu a vlastne aj pomoci iným ich odvahe aj ked oni tiež nemali vela a aj o ich láskach a osude kde ich zavial.

Malé ženy (Katka, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úplne dokonalá. Cez prvé strany som sa musela prehrýsť prišiel mi príbeh akosi nudný. Ale potom sa začal rozvíjať, prepletať a odhaľovať vzťahy v minulosti a ja som sa úplne ponorila do deja. Dozvuky príbehu mi zostali ešte pár dní v hlave a vždy keď narazím na túto knihu milo sa usmejem.

pekná kniha ♥ (Iveta Bánociová, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola pekná, je vidieť že je z iného obdobia, úplne inak si medzi sebou ľudia vyjadrovali city. Páčilo sa mi že hlavné hrdinky boli rozdielne a ich charaktery zaujímavé. Bolo tam cítiť pokoru a ponaučenie, čitateľa to niekedy núti zamyslieť sa nad samým sebou. Kniha bola pekná ♥

Spomaliť (Lucia Tomková, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skúsme sa v tejto rýchlej dobe plnej starostí, závisti a neprajnosti trošku zastaviť. Mne k tomu pomohla práve táto kniha. Keďže milujem Jane Austen, Janu Eyrovu a pod., bola to moja šálka kávy. Veľmi príjemné prostredie, krásny príbeh a hlavne myšlienky, ktoré nám pripomenú, aké sú naozajstné ľudské hodnoty a čo by sme si mali vážiť. Darmo, mam pocit že ľudia bez technológií a vymoženosti aké máme my dnes si boli oveľa vzácnejší. Knihu určite odporúčam.

Malé dámy (Andrejka, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak by sa ma niekto spýtal, v akom období histórie ľudstva by som chcela žiť, tak rozhodne v tomto. Minimálne pre tú kultivovanosť a slušnosť správania určite. Tá sa dnes akoby prepadla pod čiernu zem. Tá mi chýba. A preto som siahla po tejto knihe, ktorá je týmto doslova a do písmena presiaknutá.

Malé ženy (Jurčiková Dominika, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy keď v televízii dávali film alebo seriál, nemohla som ho vynechať. A keď som sa dozvedela že výchadza kniha bola som nadšená. A musím povedať, že ma vôbec nesklamala. Naopak bola omoho lepšia ako nejaký film. Kniha sa čítala ľahko, aj keď som vedela ako to bude pokračovať aj tak som sa tešila vždy keď som ju vzala do ruky a pokračovala v príbehu sestier Marchových. Vrelo odporúčam každému, kto rád číta knihy. Určite by túto knihu nemal obísť bez povšimnutia. A práve sa mi dostalo do rúk aj pokračovanie tejto knihy, takže som veľmi zvedavá na ďalšie príbehy rodiny Marchovcov.

krásna a nadčasová kniha (Jana Kufelová, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny, nadčasový príbeh, ktorý sa dá čítať viackrát a neomrzí. Toto je to príjemné, pomalé čítanie, kedy čo najdlhšie prežívate príbehy hlavných postáv. Nikam sa neponáhľate. Na tejto knihe je úžasné aj to, že je takmer pre všetky vekové skupiny. Každý si z nej zoberie to svoje a vždy dokáže zaujať a prebudiť v človeku rôzne emócie.

Malé ženy (Silvia Valkovičová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha. Príbeh štyroch sestier ma veľmi dostal. Dievčatá sa pomaly menia na ženy. Kniha v sebe ukrýva veľa lásky, radosti, ale aj slzy. Myslím si že táto kniha by nemala chýbať v žiadnej domácnosti. Kniha plná hodnôt. Určite na ňu nezabudnem a rada sa ku nej vrátim.

Malé ženy (Janka G., 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnej knižnici. Sledovať životné osudy sestier bolo zaujímané, napínavé, miestami zábavné ale aj smutné, nestáva sa často, aby ma kniha rozplakala tak, ako táto. Silný príbeh

Krása Malých žien... (Kristína D., 8.3.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Malé ženy som po prvýkrát čítala dávnejšie, ale dodnes si živo pamätám, ako veľmi sa mi už po malej chvíľke páčili. Ich úvodná veta "Vianoce bez darčekov, nie sú Vianoce" ma vždy prinúti usmiať sa, pretože ihneď si spomínam na všetky krásne momenty, ktoré príbeh obnáša. Táto knižka prináša radosť, prináša lásku, ale aj nesie slzy a nádej. Štyri sestry sú skvelými hrdinkami, ktorých cesta sa vám zapíše do srdca. Veľmi sa mi páči, aké krásne hodnoty knižka obsahuje, pretože je plná láskavosti, skromnosti, dobrosrdečnosti a pokory. Všetky sestry spolu rastú a učia sa byť ženami - silnými a plnými lásky. Túto knihu nemožno neodporúčať! Malé ženy sú príbeh, ktorý budete milovať po celý svoj život, nie len na malú chvíľu. Nikdy vám nevybledne z mysle a ja sa teším, že tentoraz vyšla kompletne :)!
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Dobrotivý Bože, čo to má znamenať?“ vykríkla stará dáma, zaťukala paličkou a premerala si bledého mladého pána aj zapýrenú mladú dámu.
„To je oteckov priateľ. Som taká... prekvapená, že vás vidím!“ zakoktala Meg s neblahým tušením, že stará pani ju počastuje prednáškou.
„To je mi jasné,“ odvetila teta Marchová a posadila sa.
„A čože ti ten oteckov priateľ rozprával, že sa červenáš ako pivónia? Tu sa deje nejaká neplecha a ja trvám na tom, aby si mi povedala, o čo ide!“ Ďalší úder paličkou.
„Len tak sme sa rozprávali. Pán Brooke si prišiel po dáždnik,“ začala Meg a zbožne si želala, aby v tej chvíli bol pán Brooke aj s dáždnikom v bezpečnej vzdialenosti od domu.
„Brooke? Učiteľ toho chlapca? Aha! Už rozumiem. Viem o tom všetko. Jo mi omylom prečítala úryvok z jedného listu od vášho otecka a ja som ju donútila, aby mi všetko rozpovedala. Hádam si sa s ním nezasnúbila, dieťa?!“ vykríkla teta Marchová pohoršene.
„Pst! Začuje nás. Nemám zavolať matku?“ opýtala sa Meg, ktorá sa ocitla v úzkych.
„Ešte nie. Musím ti niečo povedať, a to hneď a zaraz. Povedz, máš v úmysle vydať sa za toho Cooka? Ak áno, neodkážem ti ani halier, to si pamätaj! Buď rozumná,“ zdôraznila stará dáma.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x