bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sedem manželov Evelyn Hugovej

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sedem manželov Evelyn Hugovej

Starnúca hollywoodska hviezda Evelyn Hugo, ktorá už roky žije v ústraní, sa konečne rozhodne prezradiť celú pravdu o svojom nevšednom a škandalóznom živote.

Za autorku svojej biografie si vyberie neskúsenú reportérku Monique Grantovú, čím zaskočí nielen jej kolegov, ale najmä samu Monique. Prečo práve ona? Prečo teraz? Evelynine dôvody síce nepozná, no jej vlastná kariéra už nejaký čas stagnuje, a tak sa rozhodne túto príležitosť využiť a vyťažiť z nej čo najviac.

Keď dorazí do herečkinho luxusného bytu na Manhattane, Evelyn jej rozpovie svoj životný príbeh: od začiatkov v Los Angeles v päťdesiatych rokoch cez sedem manželstiev až po rozhodnutie odísť zo šoubiznisu v osemdesiatych rokoch. Evelynino rozprávanie odhalí jej nemilosrdnú ambicióznosť, nečakané priateľstvá i veľkú zakázanú lásku...

Prekladateľ: Zdenka Buntová

Detaily o knihe

Názov: Sedem manželov Evelyn Hugovej

Originálny názov: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Orientácia (Iveta Moravčíková, 9.10.2022) Odpovedať

V knihe je opísaní život herečky Evelyn Hugo, aká bola o jej láske a manželoch, ktorých mala a život s nimi napriek jej jednej najväčšej láske k Celii a o tom ako sa jej to darilo celý život skrývat pred fanušikami teda pred svetom a vlastne to prezradila na sklonku života.

skvelá Evelyn Hugo (Monika Jelínková, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Starnúca hollywpoodska hviezda sa rozhodne, že na sklonku života prehovorí o svojom škandalóznom živote a vyberie si začínajúcu novinárku, aby po jej smrti napísala jej nevšedný príbeh. Už podľa názvu je zrejmé, že mala rada mužov a muži ju... ale koho milovala najviac? dá sa určiť poradie? a prečo sa vlastne toľkokrát vydávala? miestami sa mi až nechcelo veriť, že takto to v mediálnom svete funguje. Bola to príjemná oddychovka, keďže som od nej nič svetoborné nečakala, tak som bola milo prekvapená, čítala sa ľahko a rýchlo.

Výborná kniha (Simona B., 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa mi páčil autorkin štýl písania, vedela toho veľa povedať aj pár vetami, skvele vyjadriť pocity bez dlhého a nudného obkecu. AK si dobre pamätám, tak autorka píše aj scenáre a môžem povedať, že je to vidieť aj na kvalite knihy, naozaj skvelo napísaná. Príbeh ma prekvapil, keďže som čakala podľa názvu knihy, že hlavná hrdinka bude hovoriť o manželovi svojho života, no nebolo to úplne tak, a to bolo na tom najlepšie (aj keď samozrejme rozoberá svojich 7 manželov). Kniha ma úplne pohltila, aj napriek tomu, že je hrubšia, veľmi rýchlo som ju prečítala. V tejto knihe ale okrem ľúbostného vzťahu nájdete aj príbeh priateľstva, ktorý sa mi páčil asi ešte viac, než tie ľúbostné. Po celý čas so mnou lomcovali pocity a menili sa zo šťastných na nahnevané a potom prekvapené, a to k dobrej knihe patrí :) URČITE ODPORÚČAM KAŽDÉMU, bez ohľadu na žáner ktorý preferujete, kedže toto nie je môj typický žáner, ktorý čítavam, no kniha je aj tak jedna z mojich najobľúbenejších.

skvelé (Klaudia Čechová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moje prvé myšlienky začiatkom knihy boli - wtf, prečo je okolo tejto knihy taký veľký boom? No potom to prišlo. Ani neviem ako, ani neviem prečo no tá kniha ma totálne zhltla. Priznávam sa, nájsť si citovú väzbu k Evelyn bol boj a doteraz vlastne neviem či som ju mala rada alebo nie. Bola síce bojovníčka ale nenormálne tvrdohlavá. Nad niektorými jej rozhodnutiami som len krútila hlavou. Tento príbeh má v sebe niečo, čo ma nútilo stále otáčať strany a ani s odstupom času to neviem presne pomenovať. Chcela som vedieť ako to vlastne bolo,prečo mala toľko manželov, kto bola vlastne Evelyn Hugo. Štýl autorky hodnotím ako veľmi návykový - naozaj vie ako čitateľa dostať. Napriek tomu, že sa v knihe objavuje aj tematika LGBT ( nie sme moc kamoši s touto témou) sa mi kniha páčila. Autorka si pre nás pripravila aj zopár prekvapení, ktoré som naozaj nečakala a urobili ten príbeh ešte viac zaujímavejším.

Výnimočné čítanie (Barbora H., 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je ideálne čítanie pre každého, kto sa chce stratiť v neuveriteľnej knihe. Pri čítaní som doslova zabudla, že toto nie je skutočný memoár, ale fikcia. Bolo ťažké zmieriť sa s myšlienkou, že Evelyn Hugová nie je reálna žijúca postava. Bol to strhujúci príbeh starnúcej a pred svetom uzavretej, no ikonickej filmovej hviezdy zlatej éry Hollywoodu. Tá sa na sklonku života rozhodne podeliť so svetom o svojom vzostupe na vrchol, o rizikách, ktoré podstúpila, o láskach, ktoré stratila, ale tiež o temných tajomstvách, ktoré šokujú verejnosť. Cesta životom Evelyn Hugo je plná skúšok a trápení, lásky a strát, omylov a vykúpenia a vy počas toho cítite všetky emócie. Úplne ma pohltilo rozprávanie o jej očarujúcom a zároveň škandalóznom živote, prepletenom s drsnou realitou súčasnosti a tiež skutočného sveta. Čitateľ nájde veľmi veľa paralel s reálnymi postavami a filmovými hviezdami, ktoré si prešli podobnými osudmi, ako Evelyn. Knihu som zhltla za jeden deň. Každý okamih bol taký skutočný, taký hmatateľný a keď prišiel koniec, len ťažko som sa s knihou lúčila. Naozaj je to veľmi pozoruhodný román, plný nečakaných zvratov, pútavej zápletky, komplexných postáv a živých opisov, pri ktorom budete plakať aj sa smiať a budete sa cítiť ako na emočnej hojdačke. Taylor Jenkins Reid je nesmierne talentovaná autorka a zatiaľ ma nič z jej tvorby nesklamalo. Jej próza je krásna, živá a popisná a každej postave dokáže svojimi slovami vdýchnuť život... Žiadna z postáv v tejto knihe nepôsobila plocho, práve naopak - sú to trojrozmerné bytosti plné citu, s chybami a nuansami, s ktorými sa človek veľmi ľahko stotožní. Vrelo odporúčam! Jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala.

Pestrý mix (Tatiana, 26.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítať tento príbeh bolo ako jazdiť na húsenkovej dráhe. V istých momentoch som Evelyn neznášala, považovala ju za mrchu a synonymum toho, čo ma na ženách vytáča. Rozčuľovala ma jej drzosť, často až povýšeneckosť a snobizmus. Potom však nastal zlom a začala som ju "obdivovať" za jej vnútornú silu, odhodlanie a odvahu. A hlavne to, že si išla za svojim a kašľala na to, čo si o nej myslia - i keď mnohokrát konala tak, aby bola v očiach ľudí niekým iným, čo sa mi už naopak priečilo...Neskôr mi jej bolo ľúto. Sláva, bohatstvo i obdiv jej totiž boli nanič, keď bola sama ako prst. Pozlátko a prepych Hollywoodu tu boli v kontraste s bezhraničnou dôverou, silným putom priateľstva a dlhoročným zápasom popierania seba samého. Zároveň autorka poukázala aj na silu a tienistú stránku médií. Ako často servírujú ľuďom to, čo chcú vidieť alebo že im diktujú, čo si majú myslieť. Práve tá rozporuplnosť hlavnej postavy sa mi páčila a udržala ma pri čítaní knihy. Páčili sa mi tiež rôznorodé charaktery Evelyniných manželov. Štýl písania autorky je tiež výrazným plus. Kniha bola pre mňa príjemnou oddychovkou. Nemala som žiadne veľké očakávania a preto som ostala milo prekvapená.

Oddychovka (@knizkomolka, 7.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Úchvatná, obdivovaná herecká legenda Evelyn, sa rozhodla konečne prehovoriť a vyjsť s celou pravdou von o jej siedmych manželstvách. Bolo to zaujímavé rozprávanie, ktoré si vypočula zdanlivo náhodne vybraná reportérka z časopisu ... • Autorka vytvorila fiktívnu postavu ale Evelyn sa vám bude zdať z mäsa a kostí. Možno je to aj tým, že si budete predstavovať hercov a herečky zo zlatej éry Hollywoodu lebo ona ako aj jej manželia boli pre mňa taká zmes týchto idolov a legiend. • Jej život sa mi nezdal až taký šokujúci či bohémsky ako som čakala ale bol opísaný naozaj vierohodne zo všetkým jej odhodlaním, manipulovaním, braním si všetkého čo chcela a túžbou po laske. Na jednej strane ste ju z mnohých dôvodov obdivovali, na druhej ste si kládli otázku či by ste si to s ňou vymenili. • Kniha sa číta ľahúčko a príbeh zhltnete na posedenie ale po dočítaní sa neviem ubrániť pocitu, že dej bol miestami plytký a rozhodne nebol využitý celý potenciál toho príbehu.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x