bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kým ťa nechám odísť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kým ťa nechám odísť


LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy KÝM ŤA NECHÁM ODÍSŤ:


Ako deti si Lexie a Annie boli veľmi blízke. Spojila ich smrť milovaného otca a neskôr matkina neschopnosť porozumieť im. Spoločne odolávali búrkam života v nežičlivom prostredí náboženskej sekty, kam ich priviedla matka s novým partnerom. Staršia Lexie po dovŕšení šestnástich rokov utečie z domu. Annie vzdoruje sama, svoje najhlbšie tajomstvá a obavy zveruje len denníku v koženom obale.

Ako dospelé ženy by Lexie a Annie nemohli byť odlišnejšie. Lexie je úspešná lekárka, šťastne zasnúbená so skvelým človekom. Annie je drogovo závislá, zlodejka, klamárka, bez prostriedkov – a je tehotná. Po dvoch rokoch mlčania opäť poprosí sestru o pomoc. Jej novonarodenému dieťaťu hrozí, že ho umiestnia do pestúnskej rodiny. Lexie sa maličkej netere ujme pod podmienkou, že sestra podstúpi odvykaciu liečbu, ktorú jej nariadil súd. Zvládnu sestry ťažkú životnú skúšku? Ak nie, ako Annie prežije, ak stratí to jediné, kvôli čomu sa jej oplatí žiť?

Z anglického originálu Before I Let You Go (Graydon House, Don Mills, Ontario, Canada 2018) preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: Kým ťa nechám odísť

Originálny názov: Before I Let You Go

Objednávací kód NA204617

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kým ťa nechám odísť (Monika Bucsuházy, 1.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bola moja prvá kniha od Kelly Rimmerovej, ale určite nie posledná. Autorka píše pútavo, ale pritom jednoducho, čím sa kniha číta veľmi ľahko a príjemne. Keď ju začnete čítať, nechcete ju položiť. Príbeh Kým ťa nechám odísť je taký horko-sladký, kde môžeme prežívať s hlavnými postavami radosť zo zrodenia nového života,hnev na "nezodpovednú matku", ale aj smútok a ľútosť, keď nakoniec zistíte, prečo žila taký život aký žila.

Kým Ťa nechám oddísť (Vladka, 21.6.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďalšia krásna kniha od Kelly Rimmerovej. Mám rada autorkin štýl písania, kde sa prelínajú dve dejové línie. Pri čítaní som prežívala všetky možné pocity, napätie, hnev, smútok, radosť, beznádej a nakoniec aj pocit zadosťučinenia. Odporúčam. Číta sa dobre, aj keď v niektorých pasážach ťažšie, ale stojí za to. Teším sa na ďalšiu knihu :)

Kym Ta necham odist (Darina, 24.2.2021) Odpovedať

Ok

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Annie pomaly zdvihne oči. Prezrádzajú strach aj nádej, ale zrazu nevidím jej strhanú tvár ani špinavý karavan.
Vidím iba svoju sestričku, dievčatko, ktoré kedysi považovalo svet za čarovné miesto, dieťa s obrovskými tvorivými schopnosťami. Vidím ju, ako meravo sedí pod stromom v záhrade pred naším domom a z celej sily mi stíska ruku, zatiaľ čo pozorujeme smútočný sprievod prichádzajúci k nám po otcovom pohrebe. Dôveruje mi, že sa o ňu postarám, tak ako som vždy sľubovala otcovi.
Vidím dieťa, ktoré odvážne čelilo nášmu bolestnému detstvu, naplnené naivným optimizmom a vierou, že spolu to zvládneme. Vidím dievča s vrodeným zmyslom pre spravodlivosť, ktoré sa búrilo proti pravidlám nášho prísneho domova, a neskôr odhodlanú mladú ženu, ktorá z neho ušla, keď toho už jednoducho mala plné zuby.
Tvorivosť, vášeň, odvaha, optimizmus – teraz vidím Annie v jej skutočnej podstate. Zrazu nie je závislá ani potenciálny zločinec, dokonca ani trochu nedbanlivá budúca matka. Je to jednoducho moja Annie, chorá sestra, ktorá ma zúfalo potrebuje.
Možno práve prišla chvíľa, keď sa všetko zmení.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x