bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dedičstvo

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Séria:Svet ľudí (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 4,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 4,30 € (vrátane DPH)
Bežná cena:5,- €
Ušetríte: 0,70 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dedičstvo

Svet bez života! Na malých ostrovčekoch zeme pomaly nad pustatinou víťazí vegetácia a mikroorganizmy. A ešte človek – i keď v nepatrnom množstve oproti tým časom, keď sa ľudská populácia blížila k číslu desať miliárd. Hŕstka z nich
prežila kataklizmu len vďaka sofistikovaným podzemným skrýšam, ktoré ich dočasne ukryli pred hrozbou z hlbín vesmíru. Desaťročia po tom, čo ľudia vyliezli zo svojich nôr, ovláda väčšinu Európy Republika.
Verný sluha armádnej junty Martin žije pokojným životom dôstojníka v zázemí v Hlavnom Meste. Avšak len dovtedy, pokým sa počas jednej z prepadových akcií polovojenských povstaleckých jednotiek z bezpečia domu nestratí jeho jediná dcéra. Ako sa zakrátko ukáže, nielen ona, ohlásia sa aj ďalší rodičia. Poručík Armády Republiky povolá do zbrane svojich parťákov, ktorí si rovnako ako on ešte pamätajú časy pred katastrofou. Spoločne sa vydajú za hranice, do krajiny stojacej mimo zákon. Hľadanie stratených detí hlboko v tyle nepriateľa sa pre Martina stáva cestou, na ktorej sa rúcajú jeho doterajšie ideály a spoznáva svet, aký dokáže stvoriť len ľudská krutosť.
Dystopický román Petra Kalvu DEDIČSTVO je od začiatku plný napätia, dobrodružna a akcie. A v závere na čitateľa čaká aj šokujúce prekvapenie.

Detaily o knihe

Názov: Dedičstvo

Objednávací kód NA619061

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dedičstvo (maya_book, 11.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Autor vás v diele zavedie do dystopického sveta. Do budúcnosti, kde Zem prežila neopísateľnú katastrofu. Kde sa ľudia znova museli postaviť a čeliť krutej realite a to nie len podmienkami planéty, ale aj činmi vodcov. Čítať túto knihu znamena mať silný žalúdok, nie je to len oddychovka, ktorá sa dá prečítať za jeden večer. Obsahuje myšlienky, nad ktorými je potrebné sa zamyslieť. . . . Kniha je písana v tretej osobe, čo je plusom, pretože autor tak priblížil svet, ale aj to ako funguje. No príbeh rozdelil na minulosť a prítomnosť. S tým mám problém ja, keďže toto ma vždy odtrhlo od myšlienok a nevedela som sa znova začítať. Vždy som sa musela vrátiť k predchádzajúcej kapitole, aby som sa začítala a dostala k pocitom. Čo sa týkalo nápadu bol jednoducho úžasný, prepracovaný, i keď knihe by neuškodilo keby mala viac strán (ja viem, že je pokračovanie ale aj tak). Za mňa to bola dobrá kniha. Odhalenia v závere… Bola som znechutená (v dobrom zmysle, autor to skvelo opísal!) a prekvapená. Mám taký pocit, že táto kniha je asi taká že: buď sa vám bude páčiť, alebo nie.

akčná dystopia (Renáta, 4.11.2019) Odpovedať

priemerná kniha
"Prečo sa ponáhľaš do pekla, keď peklo je všade okolo teba?" Priznám sa, že nie som priamou fanúšičkou dystopickej literatúry, aj keď si občas nejakú knihu z tohto žánru prečítam / Vox, Príbeh včiel/. Bola som však zvedavá, čo kniha Dedičstvo ponúkne. Prvý diel série Svet ľudí má zaujímavú obálku a kniha má praktický brožovaný formát. "Mŕtvolné ticho preťal výbuch, ktorému predchádzal záblesk. Malá,sotva sedemročná Anna sa strhla, zapchala si oboma dlaňami uši a zaryla sa hlbšie pod deku. Okolo nej kraľovala temnota vyrušovaná ostrým nárazovým svetlom spoza obloku. Rachot a následné otrasy jej vyhnali slzy z očí." Jedného dňa malá Anna, dcéra dôstojníka Martina z Hlavného Mesta zmizne. A nie je jediná. Po katastrofickej zrážke Zeme s meteoritmi sa ľudia, čo prežili, bijú o moc a jedlo. Väčšiu časť moci má tzv. Republika na čele s prezidentkou. Kým Martin a jeho priatelia z detstva /Samuel a Gabriel/ pátrajú po stopách nákladného auta s unesenými deťmi, prezidentka chystá honosnú hostinu. Dej knihy sa sústreďuje nielen na akčné pátranie po unikajúcom aute, ale je doplnený aj o informácie o Zemi po katastrofe. "Najviac meteoritov dopadlo na Euroázijský kontinent, najmä jeho strednú časť, Sibír a Európu, jeden zasiahol severnú Afriku." Akčné pátranie sa končí s pochmúrnym záverom. Pri čítaní tejto knihy som musela doslova "vypnúť" moju myseľ, ktorá rada premýšľa a nechať sa unášať príbehom. Autor totiž všetko vysvetľuje. Kniha sa bude páčiť viac čitateľom ako čitateľkám. V texte je použitých veľa expresívnych a slangových slov, teda viac poteší čitateľov mladšieho veku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x