bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







49 hrdiniek slovenského biznisu

Vydavateľ: -
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 10,- € (zľava 50%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 49 hrdiniek slovenského biznisu

Kniha opisuje 49 unikátnych príbehov žien, ktoré podnikajú na Slovensku a dokazujú, že aj v našich podmienkach je možné vybudovať úspešnú firmu. Uverili svojmu snu a nebáli sa kráčať za ním, aj keď na tejto ceste neraz stáli osamotené alebo bez peňazí. Predstavíme vám podnikateľky, ktoré rozbiehali firmy v 90. rokoch, ale aj mladé profesionálky, ktoré začali len nedávno.
Príbehy sú pestré nielen v rámci oblasti podnikania či veku, ale aj vo vzťahu k situácii, kedy jednotlivé ženy začali podnikať. Niektoré už počas vysokej školy, iné ako mamy na materskej, mnohé vybudovali svoj biznis na zelenej lúke, s partnerom alebo bez podpory rodiny, prípadne pokračujú ako nástupníčky v rodinnej firme.
Ak sa ešte len s myšlienkou podnikať pohrávate, nájdete v nej inšpiráciu prečo podnikať a kde začať. Dámy, ktoré už podnikajú, ocenia skvelé rady a návody, akým spôsobom svoje podnikanie zlepšiť a akým chybám sa pri budovaní firmy vyhnúť.

Inšpirujte sa ženami, ktoré stoja za značkami ako Pelikan.sk, Sashe.sk, Ostrožovič, Berlitz, YoGO, Chutné kytice, Bridge, či slovenskou pobočkou značky CURAPROX.

Detaily o knihe

Názov: 49 hrdiniek slovenského biznisu

Objednávací kód NADBK67243

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

podporte slovenské podnikateľky (Andrea Vojtech, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máte sen či talent, ktorým by ste sa raz chceli živiť? No máte pocit, že ako žena si na to jednoducho netrúfate, pretože “it`s a man`s world”? Tak táto kniha je celkom určite pre vás. No nielen pre vás. Je pre všetkých, ktorí chcú nahliadnuť do sveta podnikania a presvedčiť sa, že je to drina, mnoho odriekania, málo voľného času, no obrovský pocit zadosťučinenia a spokojnosti zo seba samého. Určite však túto knihu neodporúčam len ženám. Je vhodná úplne pre každého, koho zaujíma biznis na Slovensku. Zároveň je to veľmi inšpiratívna kniha aj pre tých, čo podnikať neplánujú. Mne osobne predstavila mnoho firiem, ktoré sú mi známe, no ani som netušila, že sú naše slovenské. A že za nimi stoja silné ženy, ktoré si zaručene zaslúžia váš rešpekt a obdiv. Príbehy tu nájdete rôzne - od oživenia rodinného podniku, cez prerod zamestnanca na zamestnávateľa, až po záľuby, ktoré presiahli aj tie najdivokejšie sny o úspechu. Kniha je štruktúrovaná prehľadne, radenie je objektívne abecedne podľa priezviska. Kapitoly sú zároveň pre lepší prehľad označené príslušným piktogramom tejktorej oblasti podnikania - služby, obchod, handmade a dizajn, výroba a priemysel, iné. Sympatické je aj to, že autorkami knihy sú tiež tri Slovenky. Každá kapitola sa venuje jednému podnikateľskému subjektu, na začiatku obsahuje krátky medailónik osobnosti, pokračuje históriou, ako daný nápad vznikol, aké boli začiatky, plusy-mínusy daného podnikania a aké plány a sny majú ešte pred sebou. Na záver sa s vami podnikateľky podelia o svoje najväčšie osobné lekcie, ktoré vám určite poslúžia ako dobré rady nielen do podnikania. Som rada, že máme v tejto našej mini krajine toľko talentov a ľudí plných nápadov a odhodlania svoje sny aj uskutočňovať. Ešte viac ma teší, že vznikla aj táto kniha, ktorá je pre náš malý trh veľkým prínosom, pretože darmo budete čítať americké príručky, kde trh funguje inak. Neviem, čím vás o tejto knihe ešte presvedčiť. Jednoducho si ju prečítajte a podporte domácu tvorbu. Nielen tú literárnu.

Veľmi hodnotná kniha (Michaela Zamari, 21.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorky vyzbierali 49 príbehov slovenských podnikateliek, nad ktorými som neraz krútila hlavou a hovorila si - vau, tak za toto ju obdivujem. Ak aj netúžite podnikať, ale obľubujete silné príbehy úspešných ľudí, táto kniha vám má veľa čo ponúknuť. Okrem obrovskej nádielky motivačných myšlienok a rád, som si odniesla aj jedno posolstvo - na materskej žena nekončí, na materskej práve začína! Viete, koľko z týchto úspešných žien započalo svoju kariéru počas materskej "dovolenky"? Boli by ste prekvapení, asi ako ja. Ešte stále žijeme v dobe, kedy rovnocennosť medzi mužom a ženou nie je samozrejmosťou, iba obľúbenou témou. Je to smutné, ale táto kniha je hmotným dôkazom, že páni majú prečo obdivovať ženy a majú sa od nich čo učiť. A mali by im zdvihnúť plat. No ak hovoríme o podnikateľkách, tam si svoju hodnotu nastavuje každá sama a práve to je najväčšou zodpovednosťou, ale aj slobodou. Vedela by som zostaviť celý zoznam skvelých odporúčaní, ale týchto 49 obdivuhodných žien sa zhodlo, že sa netreba vzdávať, treba skúšať a nie ľutovať. A v neposlednom rade nikdy nepoľaviť. Ich názory sa ale nezhodli v tom, či treba mať na začiatku jasný biznis plán, alebo improvizovať najlepšie, ako človek dokáže. A práve to je dôkazom, že neexistuje jedna univerzálna cesta, jeden návod, aby človek mohol úspešne podnikať. No každý jeden začína a vytrváva na jednom jedinom princípe- robiť čo najlepšie to, čo nás najviac baví. Ak jedno z toho zlyhá, treba nájsť niečo iné. A ak ste to už našli, tak po dočítaní tejto minirecenzie si bežte plniť svoje sny. Nikto iný to za vás nespraví. Držím vám palce!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x