bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dejiny lásky

Vydavateľ: Artforum (ARTFORUM, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 8,32 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dejiny lásky

Dejiny lásky sú poctou veciam zabudnutým, túžbam nenaplneným, láskam navždy strateným. Trpký humor, gradujúce napätie príbehu, záhady a hlavolamy, ktoré stojí za to vyriešiť. Román, ktorý provokuje k vlastným otázkam a súkromným odpovediam.

Detaily o knihe

Názov: Dejiny lásky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dejiny lásky (Monika Kádeková, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Donedávna boli Dejiny lásky jednou z množstva kníh z kategórie "Všetci čítali, len ja nie". Keď ju začnete čítať, akoby ste dostali krabicu s pomiešanými tromi druhmi puzzle. Postupne si skladáte každý obrázok, až napokon zistíte, že tri rôzne obrazy sa dajú ešte navzájom spojiť. Jednotný obraz však uvidíte až vtedy, keď otočíte celú puzzle skladačku na druhú stranu. Nicole je naozaj spisovateľský talent. A dobrý spisovateľ musí byť zároveň aj dobrý rozprávač. Autorka ale neostáva iba pri tom, ona sa úžasne hrá aj s formou. Vie ako premýšľa starší človek. Nezabudla, čím žije 14-ročné dievča. Vie pochopiť, s akými pocitmi zapasí človek, ktorý opustil svoju krajinu a aké je to žiť s vedomím, že ste stratili všetkých svojich blízkych. Úryvky z fiktívnej knihy Dejiny lásky, ktorými je táto kniha popretkávaná, vyznievajú ako naozajstná kniha od iného autora. Veľakrát som sa pri čítaní zamyslela nad tým, ako musí byť táto žena (a jej myseľ) úžasne dôvtipná, tvorivá a vnímavá, keď vie stvoriť takéto kvalitné, plnokrvné dielko. Skladám poklonu pani Krauss a teším sa, že toto bola ešte len prvá kniha, ktorú som si od nej čítala.

Dejiny lásky si ma úplne získali (Monika Ertľová, 28.4.2022) Odpovedať

Dlho som hľadala slová, ktoré by presne zhrnuli moje dojmy z čítania. Nech sa snažím ako chcem, Dejiny lásky od Nicole Krauss neopíšem tak, ako by si zaslúžili. Je to prekrásny román o rôznych podobách lásky, tak neobyčajne napísaný (a preložený), vyskladaný z viacerých zdanlivo nesúvisiacich vrstiev a sympatických postáv, ktoré sa kúsok po kúsku nenápadne prepájajú a všetko zrazu začne dávať perfektný zmysel. Ani nechcem písať o knihe viac, aby som vám nepokazila úchvatný čitateľský zážitok.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x