bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajné preteky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,84 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajné preteky

Tajné preteky prinášajú nekompromisný pohľad na prostredie profesionálnej cyklistiky a problém dopingu, ktorý ohromil celý športový svet a nevyhol sa ani najväčšej legende Lanceovi Armstrongovi. Vo svojej šokujúcej a odvážnej spovedi odhaľuje Tyler Hamilton, držiteľ zlatej olympijskej medaily, nechvályhodnú pravdu o svojom milovanom športe s rovnakým odhodlaním, s akým chcel kedysi vyhrať Tour de France.

Tento náruživý pretekár, medzi jazdcami známy nepochopiteľnou vytrvalosťou a neuveriteľnou schopnosťou znášať bolesť – patril kedysi k najobľúbenejším a najlepším cyklistom na svete. Na pretekoch Tour de France v roku 2003 skončil štvrtý aj napriek tomu, že si hneď v jednej z prvých etáp zlomil kľúčnu kosť – predtým ako dorazil do cieľa, zatínal zuby tak silno, že si jedenásť zubov zbrúsil až na koreň. Svoju profesionálnu kariéru odštartoval s tímom U. S. Postal Service v deväťdesiatych rokoch, kde sa rýchlo vypracoval na Armstrongovho najspoľahlivejšieho domestika a stal sa jedným z jeho najbližších priateľov. Hamilton sprevádzal Armstronga na jeho ťažení na Tour de France a dopomohol mu k trom zo siedmich víťazstiev. Niekoľko týždňov po tom, čo Hamilton dosiahol svoj vlastný osobný vrchol – prvé miesto na Letných olympijských hrách 2004 v Aténach –, prišiel nečakane koniec jeho úspešnej kariéry. A bol to koniec viac než potupný: uznali ho za vinného z dopingu a udelili mu prísny dištanc.

Hamilton zaznamenáva svoju vzostupnú púť od prvých jázd v pelotóne, ktoré prežíval s naivným nadšením, až do najvyšších sfér tohto nemilosrdného športu. Nástup novej mocnej podpornej látky EPO stimulujúcej tvorbu červených krviniek, ku ktorému došlo uprostred deväťdesiatych rokov, definitívne zmenil svet cyklistiky a étos neľútostného boja o víťazstvo v ňom za každú cenu zapustil korene. Jeho následky zanechávajú hlboké stopy v narušenej psychike, ktoré mnohých špičkových jazdcov priviedli k ťažkej závislosti od drog, k depresiám, či dokonca k samovražde. Hamilton po prvý raz vo svojom živote otvorene opisuje svoj boj s klinickou depresiou, bez okolkov rozpráva o trýznivých voľbách, aké so sebou prináša rozhodnutie pretekať na svetovej úrovni, a o komplikovanom vzťahu s Lanceom Armstrongom.

Tajné preteky sa hneď po vydaní stali bestsellerom New York Times a v závere minulého roka získali cenu za najlepšiu knihu v oblasti športu, ktorú každoročne udeľuje najväčšia anglická Stávková spoločnosť William Hill vrcholového cyklistu.

Detaily o knihe

Názov: Tajné preteky

Originálny názov: The Secret Race

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x