bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetko trvá krátko

Vydavateľ: Premedia SK (Premedia SK)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:192
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 7,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 5,05 € (zľava 39%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,88 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetko trvá krátko

V dlhoočakávanej novej zbierke príbehov opisuje renomovaný psychiater Irvin D. Yalom zápas, ktorý podstupujú nielen jeho pacienti, ale aj on sám. Je to zápas s dvoma najväčšími výzvami ľudskej existencie: ako žiť zmysluplný život a ako sa vyrovnať s jeho neodvratným koncom. V knihe sa stretneme so zdravotnou sestrou, ktorá je rozhnevaná a utrápená, jej syn prepadol drogám a zločinu, a ona predsa musí utešovať ľudí, síce trpiacich, no obklopených blízkymi a životom, aký by si s nimi rada vymenila. Vidíme tu úspešného podnikateľa, ktorý si po samovražde svojho priateľa zúfa nad tajnosťami a zámlkami v ich vzťahu. Stretávame sa s čerstvou psychologičkou, ktorej štúdium ľudských psychických problémov poškodí najvzácnejšie spomienky na mŕtveho priateľa. A napokon je tu muž, ktorý odmieta filozofiu a útechu z nej, takže ešte aj u Yaloma vyprovokuje krízu sebaistoty. Ich mená a príbehy s vami zostanú dávno po tom, čo zatvoríte stránky tejto knihy.

Tak ako predchádzajúce knihy, ktoré zaručili Yalomovi povesť jedinečného rozprávača o drámach existenciálnej terapie, aj kniha Všetko trvá krátko je vtipná, hovorí ľudskou rečou a často čitateľa šokuje. Je to radikálne úprimné priznanie ťažkostí ľudského života, ale aj oslava toho najkrajšieho, čo život prináša: lásky, rodiny, priateľstva. Všetko trvá krátko a všetci sme tu len dočasne. S Yalomom ako sprievodcom môžeme prežívať svoje dni nielen ako znesiteľné, ale ako zmysluplné a azda aj radostné.

Detaily o knihe

Názov: Všetko trvá krátko

Originálny názov: Creatures of a Day

Objednávací kód NADBK9713

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vyrovnávanie sa so smrteľnosťou (Monika, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Audiokniha (rovnako ako tlačená kniha) obsahuje viacero samostatných príbehov. Hlavným motívom je vyrovnávanie sa so smrteľnosťou, ktorá je v nás po celý čas a niekedy sa zjaví v našej tesnej blízkosti stratou blízkeho či diagnostikovaním smrteľného ochorenia. Kniha je plná hľadania pochopenia inej bytosti a prekonávania bariér v medziľudskom vzťahu. Ukazuje osobné cesty pochopenia svojej minulosti a hľadania zmysluplnosti v budúcnosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x