bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vy asi žartujete!

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vy asi žartujete!

ROBO ROTH číta z knihy VY ASI ŽARTUJETE:

Jedna z najslávnejších vedeckých kníh našich čias, fenomenálny bestseller, v ktorom „iskrí energia, zábavné príbehy a život. Skoro zatúžite stať sa fyzikom.“ (Science Digest)

Laureát Nobelovej ceny za fyziku Richard P. Feynman v kultovej autobiografii Vy asi žartujete! búra mýty o nudných vedcoch. Slávneho popularizátora vedy v bádaní odjakživa poháňala číra zvedavosť a radosť z objavovania. Nedal si ujsť jedinú príležitosť nahovoriť kolegov na bláznivé pokusy a pobaviť ich. Feynmanove vtipné príhody a anekdoty roky zbieral jeho kolega, priateľ a príležitostný spoluhráč na bubny Ralph Leighton. Spomína sa v nich, ako sa o atómovej fyzike radil s Einsteinom, ako sa dobýjal do nedobytných sejfov s prísne stráženými tajomstvami, ako dal americkej vláde za dolár patent na atómovú bombu a ešte na mnoho iného, z čoho sa čitateľovi dvíha obočie. Vo všetkých historkách sa snúbi Feynmanova brilantná myseľ, zvedavosť a nehorázna drzosť. Práve preto sa mnohé z nich stali legendárnymi ešte skôr, ako vyšli knižne.

Z anglického originálu Surely You’re Joking, Mr. Feynman! (W. W. Norton Company 2018) preložil Peter Tkačenko.

Detaily o knihe

Názov: Vy asi žartujete!

Originálny názov: Surely you're joking Mr Feynman!

Objednávací kód NA204577

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Vy asi žartujete! (Mary, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je oveľa menej o fyzike ako som čakala. Skôr som sa dozvedela, aký bol Feynman zábavný chlapík. Ak by som sa s ním poznala, buď by som ho milovala pre to, aký je fascinujúci a plný energie alebo by som ho nenávidela za to ako do všetkého vŕta. Z úcty k velikánovi nepoužijem slovné spojenie osina v zadku :) Pôvodne som si knihu kúpila po prečítaní ukážky, čakala som, že objavím, čo na tej fyzike vlastne je. Ja som ju v škole neznášala. Ak teda očakávate, že objavíte čaro fyziky, sklamem Vás. Ak očakávate skvelé čítanie, odporúčam Vám túto knihu.

Super kniha (Jana, 16.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja mam doma vydanie tejto knihy z roku 1990 s názvom To nemyslíte vážne, pán Feynman!, čítala som ju viac krát a pri čítaní aj laik na fyziku rozumie všetkému, jednoducho skvelo napísané!!!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Odjakživa som bol posadnutý vedou, ale takú zábavnú a prístupnú fyziku ako s Feynmanom som dovtedy nepoznal.
Bill Gates

Dnes som z fyziky trochu nesvoj, ale kedysi ma bavila. Prečo ma bavila? Lebo som sa hral. Pustil som sa do hocičoho, čo mi práve zišlo na um – nezáležalo na tom, či to má význam pre rozvoj atómovej fyziky, ale skôr či to pre mňa bolo zaujímavé a zábavné. Keď som bol stredoškolák, sledoval som, ako sa stenčuje prúd vody z vodovodného kohútika, a napadlo mi, či by som prišiel na to, čím je to dané. Zistil som, že je to pomerne jednoduché. Nemusel som sa tým zaoberať, pre budúcnosť vedy to nebolo podstatné, niekto už na to prišiel. Na tom však nezáležalo: vymýšľal som a len tak som sa hral.
Osvojil som si tento prístup. Takže teraz, keď som sa zmieril s tým, že som vyhorený, že nikdy nič nedokážem, a zároveň som sa stal profesorom na univerzite a viedol som kurz, ktorý ma bavil, a rovnako ma bavilo čítanie Tisíc a jednej noci, rozhodol som sa, že sa budem s fyzikou hrať a nebudem sa trápiť tým, či to má nejaký význam.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x